Samsung menghantar zum kamera dan pemeriksa kesihatan bateri ke Galaxy Watch 5

7

© NextPit

Bersama-sama dengan ciri Rakaman Audio 360 Galaxy Buds 2 Pro yang diumumkan Samsung minggu lalu, ia turut menjanjikan keupayaan baharu seperti zum kamera jauh untuk Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 5 Pro. Ini kini mula mengalir melalui kemas kini perisian OTA (over-the-air) terkini.

Samsung telah menghantar kemas kini baharu untuk peranti boleh pakai Galaxy Watch 5 (Pro) dan Galaxy Buds 2 Pro di AS. Bagi yang pertama, perisian tegar (ver. R900XXU1AWA3) termasuk ciri pinch-to-zoom menggunakan aplikasi Kawalan Kamera. Jika dipasangkan dengan telefon bimbit Galaxy yang disokong, pengguna boleh sama ada menggunakan bezel berputar grafik semasa mengezum atau hanya betul-betul pada muka jam.

Syarikat Korea Selatan itu tidak menyebut secara jelas jika Galaxy Watch 4 dan Watch 4 Classic akan mendapat peningkatan kawalan kamera jauh yang sama. Walau bagaimanapun, diandaikan bahawa barisan itu akan memperoleh keupayaan ini memandangkan mereka menjalankan aplikasi yang serupa. Selain itu, kemas kini yang diperlukan mungkin melanda wilayah lain hanya beberapa hari atau minggu dari keluaran awal.

Pemeriksa kesihatan bateri untuk Galaxy Buds 2 Pro dan Watch 5 (Pro)

Sementara itu, duo Galaxy Watch 5 dan Galaxy Buds 2 Pro kedua-duanya mendapat alat diagnostik peranti Bersambung yang boleh diakses melalui aplikasi Samsung Members pada telefon berpasangan. Log perubahan yang disertakan mengatakan bahawa ini akan memberikan cerapan kepada pengguna dan membolehkan mereka menyemak status penting jam tangan pintar atau fon kepala seperti kesihatan bateri.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Pro menawarkan rakaman audio 360 darjah jika digunakan dengan Galaxy Z Flip 4 atau Fold 4. / © NextPit

Rakaman audio 360 darjah tiba pada Galaxy Buds 2 Pro

Eksklusif untuk Samsung Galaxy Buds 2 Pro ialah Rakaman Audio 360 (melalui perisian tegar R510XXU0AWA5), yang menukarkan sepasang fon kepala menjadi mikrofon apabila merakam video daripada telefon Galaxy yang disokong. Tetapi lebih daripada mikrofon asas, fon telinga boleh menangkap bunyi spatial 360 darjah dan menindihnya pada video, menghasilkan output yang mengasyikkan.

Sehingga berita ini ditulis, Rakaman Audio 360 Galaxy Buds 2 Pro tersedia pada Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4. Walaupun tidak disahkan, Samsung Galaxy S23 (Ultra) yang akan datang juga dijangka menyokong fungsi rakaman yang disebutkan di atas.

Melalui: GSMArena
Sumber:
SamMobile