Senarai beli-belah melalui suara: Ciri terbaik Alexa dan Google Assistant?

14
© p_saranya / Shutterstock.com

Apl senarai beli-belah seperti Bring! sangat berguna. Walau bagaimanapun, adakah anda tahu bahawa anda boleh memautkannya kepada Alexa dan Google Assistant? Jika anda ingin mengetahui cara menggunakan suara anda untuk menambahkan barangan runcit pada senarai beli-belah anda di rumah pintar, ambil kopi, duduk dan baca terus.

Saya adalah raja yang tidak bermahkota tabiat membeli-belah yang buruk. Walaupun saya hanya perlu mendapatkan hanya tiga item, kemungkinan besar, saya akan melupakan sesuatu. Jadi saya sangat gembira kerana aplikasi senarai beli-belah seperti Bring! wujud. Tahukah anda bahawa anda juga boleh memautkan Bring! ke rumah pintar anda?

  • Berkaitan: Mengubah pembuat kopi menjadi peranti pintar tidak pernah semudah ini

Dengan cara ini, anda boleh menambah barangan runcit pada senarai melalui suara. Ini sangat berguna jika anda melihat item yang anda perlukan di antara keseronokan membeli-belah anda. Pautan antara apl beli-belah dan apl Google Home adalah pantas dan mudah, dan kini kami akan memberitahu anda perkara yang perlu anda lakukan.

Pautkan Google Home dengan Bring!

  1. Lancarkan apl Google Home pada telefon pintar anda.
  2. Pilih gambar profil anda di penjuru kanan sebelah atas.
  3. Pilih Tetapan Pembantu daripada menu.
  4. Tatal ke bawah ke Nota dan Senarai.
  5. Di sana, pilih Bawa Senarai Beli-belah dan sahkan pilihan anda dengan Seterusnya.
  6. Log masuk dengan Bring! data log masuk dan sahkan log masuk.
Tangkapan skrin der Google-Home-App beim Verknüpfen mit der Bring!-App

Dalam beberapa langkah, anda boleh memautkan Bring! ke Google Home. / © NextPit

Itu sahaja! Anda sudah selesai! Mulai sekarang, anda boleh memberitahu peranti rumah pintar anda dengan item yang ingin anda tambahkan pada senarai beli-belah anda hanya dengan bercakap dengannya. Dengan cara ini, anda juga boleh menyambungkan Bring! aplikasi dengan Alexa dengan cara yang hampir sama!

  • Baca juga: 5 arahan suara Alexa yang tidak jelas yang perlu anda ketahui!

Adalah penting untuk anda menamakan senarai tersebut. Anda boleh sama ada menggunakan senarai sedia ada atau mencipta yang baharu (jadi lebih bijak daripada saya dan jangan namakannya “Bawa” – kerana Google kadangkala salah faham arahan ini dan mahu membawa saya ke suatu tempat).

Tangkapan skrin der Google-Home-App beim Verknüpfen mit der Bring!-App

… dan bam! Ayam kini dalam senarai beli-belah! / © NextPit

Jadi jerit sesuatu seperti “Hey Google, tambah dua liter susu ke senarai XY saya” dan senarai beli-belah anda akan dikemas kini. Anda juga boleh meminta Google Assistant membaca semua produk kembali kepada anda dengan “Ok Google, apa yang ada dalam senarai XY saya.” Malangnya, anda tidak boleh memadam sebarang produk daripada senarai dengan cara ini.

  • Jangan lakukan ini atau anda TV OLED mungkin mengalami kerosakan kekal

Walau bagaimanapun, saya fikir ini adalah kes penggunaan yang sangat praktikal untuk peranti Google saya dan saya pasti anda akan menghargainya juga. Mungkin apabila anda menyedari di bilik mandi bahawa anda kehabisan gel mandian! Ngomong-ngomong, rakan sekerja saya yang dikasihi Stefan berpendapat ia adalah ciri Google Home terbaik yang pernah ada!

Adakah anda bersetuju, atau adakah anda mempunyai ciri kegemaran lain? Adakah anda sudah menggunakan rumah pintar anda untuk mengemas kini senarai beli-belah anda? Dan apakah arahan anda yang paling praktikal untuk Google Assistant?