Set kepala Apple Reality Pro mungkin ditangguhkan. Bilakah tarikh baru?

13
© NextPit

Sebelum ini dikhabarkan bahawa Apple mungkin akan memperkenalkan set kepala realiti lanjutan pertamanya yang boleh menerima moniker Reality Pro seawal Mac atau April tahun ini. Walau bagaimanapun, cawangan yang sama kini mencadangkan bahawa pengeluar iPhone kini mempunyai tarikh pelancaran yang lebih khusus untuk peranti itu, iaitu pada bulan Jun semasa acara WWDC 2023nya.

Dipetik oleh sumber Bloomberg yang datang dari dalam Apple, syarikat itu kini merancang untuk memperkenalkan Reality Pro pada Persidangan Pembangun Seluruh Dunia tahunannya yang akan bermula pada bulan Jun tahun ini. Walaupun sebab penangguhan itu tidak dinyatakan dengan jelas, Apple mungkin melihat acara itu sebagai saluran yang lebih besar untuk mempamerkan usahanya ke dalam dunia realiti maya dan tambahan.

  • Jangan ketinggalan: Cermin mata maya kendiri terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Spesifikasi dan harga Apple Reality Pro Premium

Set kepala XR Apple telah dilaporkan memberikan spesifikasi premium seperti paparan LED mikro 4K pada setiap mata dan penghantaran audio kependaman rendah apabila dipasangkan dengan AirPods Pro 2. Dikatakan bahawa paparan yang dipasang di kepala boleh pakai akan menerima pelbagai penderia dan kamera canggih yang akan menghilangkan keperluan untuk pengawal pegang tangan. Cip M2 berkuasa yang terdapat pada komputer riba MacBook juga disebut-sebut menjana kuasa Reality Pro.

Selain perkakasan baharu, gergasi Cupertino itu dijangka memasarkan ekosistem xrOSnya kepada pemaju dan peminat. Pada asasnya, membangunkan perkhidmatan permainan dan penstriman video yang mendalam adalah fokus utama syarikat dan terdapat petunjuk video 3D yang realistik dan kawalan maya untuk pengguna Mac juga.

Disebabkan kos komponen yang diperlukan yang berlebihan, Apple tidak bercadang untuk melancarkan set kepala dalam kuantiti yang banyak. Reality Pro boleh dijual sehingga $3,000 atau dua kali ganda harga semasa Meta’s Quest Pro, walaupun set kepala XR yang lebih murah atau sepasang cermin mata mungkin berada dalam perancangan.

Adakah anda fikir peranti Apple XR adalah perkara terbaik seterusnya selepas iPhone? Bahagian komen kami terbuka untuk pandangan anda.

Melalui: The Verge
Sumber:
Bloomberg