Siri Jam Tangan Apple 9 Mei Menampilkan Cip Baharu, Hayat Bateri yang Diperbaiki

19
© NextPit

Apple telah melengkapkan setiap generasi jam tangan pintarnya dengan SiP atau sistem-dalam-pakej yang dikemas kini yang terdiri daripada beberapa cip termasuk pemproses. Walau bagaimanapun, dari Watch Series 6 hingga ke Watch Series 8, Cupertino telah menggunakan pemproses yang sama. Laporan baharu daripada sumber yang boleh dipercayai membayangkan bahawa Watch Series 9 akan datang akan menyertakan pemproses baharu berdasarkan A15 Bionic iPhone 13.

Maklumat ini dikongsi oleh Mark Gurman dari Bloomberg kepada pelanggan Power Onnya di Discord. Menurut wartawan dan pembocor prolifik itu, jam tangan generasi seterusnya Apple, yang kemungkinan besar akan dipanggil Watch Series 9, akan menampilkan pemproses serba baharu melalui sistem dalam pakej S9.

  • Baca juga: Cara terbaik untuk meningkatkan hayat bateri Apple Watch

Sumber itu menambah bahawa silikon Apple Watch tertentu akan berdasarkan SoC Bionic A15 yang menggerakkan iPhone 13 dan iPhone 13 Pro 2021 (ulasan). Walau bagaimanapun, ia masih tidak diketahui berapa banyak yang akan dikongsi antara kedua-dua pakej. Ini bermakna kita tidak tahu sama ada keseluruhan reka bentuk unit pemprosesan A15 dan kelajuan jam akan menjadi sama.

Tonton 8 Sensor

Apple Watch 8 dilengkapi dengan semua jenis penderia di bahagian bawah. / © NextPit

Beberapa kelebihan sebenar cip baharu kemungkinan besar boleh dibawa kepada jam tangan pintar masa depan Apple ialah kecekapan dan prestasi yang lebih baik. Jelas sekali, hayat bateri pada Apple Watch telah berubah sedikit selama bertahun-tahun, jadi peningkatan daya tahan sangat diperlukan.

Sistem pengendalian dan tarikh keluaran Apple Watch Series 9

Sebagai tambahan kepada pemproses, Watch Series 9 juga akan menerima ciri perisian baharu melalui watchOS 10. Gurman percaya bahawa Apple akan menawarkan perubahan “terkemuka” kepada UI watchOS 10, yang boleh termasuk widget dan sokongan untuk berpasangan dengan Apple yang tidak diumumkan. Cermin mata AR/VR.

Pengeluar iPhone bersedia untuk mengumumkan dan melihat pratonton watchOS 10 bulan depan di WWDC23. Sementara itu, Watch Series 9, dan mungkin bersama Watch SE 2023, dijangka akan dibuka pada bulan September. Ini adalah tempoh yang sama Apple boleh memperkenalkan iPhone 15 juga.

Selain daripada pemproses, ciri manakah yang anda cadangkan perlu ditambah pada Siri Tontonan 9? Kongsi dengan kami dalam komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Perselisihan