Spesifikasi iPhone SE 4: Apple masih tidak pasti antara OLED dan LCD

25

© NextPit

Jika kitaran perkakasan iPhone Apple diteruskan tahun depan, syarikat itu harus memperkenalkan iPhone SE 4 menjelang Mac pada 2023. Menurut khabar angin, peranti itu akan menampilkan reka bentuk takuk yang serupa dengan iPhone XR. Bagaimanapun, laporan baharu menunjukkan bahawa Apple masih belum memuktamadkan jenis paparan iPhone SE (2023).

TL;DR

  • Penganalisis membayangkan bahawa Apple tidak membuat keputusan mengenai paparan yang akan digunakan pada iPhone SE 4.
  • Apple dilaporkan memilih antara saiz 5.7 hingga 6.1 inci.
  • Sumber itu menambah bahawa skrin OLED dan LCD masih dalam perancangan.

Penganalisis Ross Young mendedahkan dalam tweet terbarunya bahawa Apple masih belum membuat keputusan mengenai jenis dan saiz paparan yang akan ditanggung oleh iPhone SE generasi seterusnya. Beliau menyatakan bahawa Apple mempunyai pilihan semasa bersaiz pepenjuru 5.7 hingga 6.1 inci dengan kedua-dua LCD dan OLED di atas meja.

  • Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli pada harga $200 atau kurang

Sebaliknya, iPhone XR muncul dengan LCD 6.1 inci yang diukur secara menyerong. Dan memandangkan Apple diketahui berhemat pada spesifikasi iPhone SE, mereka akhirnya boleh memilih LCD yang lebih murah dan bukannya OLED tahun depan.

Skrin utama Apple iPhone SE 2022

iPhone SE 4 Apple mungkin berlepas dari faktor bentuk iPhone 6 padat / © NextPit

Walau bagaimanapun, kami tidak menolak kemungkinan bahawa syarikat Cupertino boleh mengejutkan peminatnya dengan menggabungkan OLED dengan iPhone SE. Ini akan memberikan peranti kelebihan berbanding telefon pintar Android alternatif dalam kategori harganya dan juga dengan model iPhone lain.

Di sebalik hartanah skrin, butiran mengenai iPhone SE generasi ke-4 yang akan datang masih terhad. Selain itu, tidak jelas sama ada kamera utama tunggal akan dinaik taraf kepada persediaan dwi kamera. Apple juga mungkin terus menggunakan cipset Bionic A15 dengan peranti itu daripada mendapatkan A16 yang lebih pantas ditemui secara eksklusif pada iPhone 14 Pro (Max).

Dengan beberapa bulan lagi menjelang acara Apple yang dijangkakan, tidak mengejutkan jika lebih banyak maklumat menarik berkaitan iPhone SE 4 muncul. Namun begitu, kami ingin tahu apakah ciri iPhone SE 4 yang anda rasa paling mengejutkan anda?