Spesifikasi Pixel 7 Ultra Google mendedahkan kamera telefoto gila

11

© Google

Pixel 7 Ultra Google yang tidak diumumkan dengan nama kod Lynx pertama kali dilaporkan dua bulan lalu. Tetapi tidak ada sebarang butiran penting sejak itu. Mujurlah, laporan baharu daripada platform Weibo China yang disediakan oleh pembocor terkemuka, Stesen Sembang Digital, nampaknya menghidupkan semula minat di sekeliling model premium itu.

TL;DR

  • Butiran lanjut mengenai Pixel 7 Ultra dan kameranya telah muncul.
  • Pixel 7 Ultra nampaknya menampilkan kamera utama 50MP yang dipasangkan dengan telefoto 64MP.
  • Pada peringkat ini masih tidak jelas sama ada Pixel 7 Ultra akan menjadi peranti sebenar.

Sumber itu mencadangkan bahawa Foxconn menghasilkan dua peranti Google yang tidak diketahui. Salah satunya ialah Pixel 7 Ultra yang didakwa manakala satu lagi ialah telefon pintar boleh lipat pertama Google. Berkenaan dengan model Ultra, ia berkata bahawa ia akan dilengkapi dengan paparan lubang tebuk 2K dan badan seramik bersama-sama dengan set cip Tensor 2 tersuai yang juga dijangka muncul pada Pixel 7 dan Pixel 7 Pro.

  • Jangan ketinggalan: Telefon permainan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022!

Apa yang menarik ialah pilihan sensor kamera. Lebih ketara lagi, pembocor itu memperincikan kamera utama Isocell GN1 50MP dengan kanta periskopik dan “berbilang fokus”—apa maksud sebenarnya ini, masih belum dapat dilihat. Sebaliknya, Pixel 6 Pro semasa menggunakan kamera lebar 50MP. Sensor lain yang dirujuk ialah Sony IMX787 yang besar (64MP) yang boleh berfungsi sebagai kamera telefoto sekunder seperti yang diduga oleh pembocor Kuba Wojciechowski. Secara keseluruhannya, kita mungkin melihat beberapa keupayaan mengezum gila jika Pixel 7 Ultra pernah sampai ke pasaran.

Ya, anda telah membaca dengan betul: Pada ketika ini, masih tidak jelas sama ada Pixel 7 Ultra akan menjadi produk sebenar. Ia akhirnya boleh menjadi unit prototaip yang akan digunakan untuk ujian dan rujukan untuk peranti masa hadapan. Selain itu, Pixel Fold yang telah lama dikhabarkan juga disebut. Tetapi butiran adalah terhad mengenai peranti lipat Google yang pertama.

Tarikh pelancaran Pixel 7 dan Pixel 7 Pro

Google dijadualkan melancarkan barisan Pixel 7 pada 13 Oktober berdasarkan tuntutan oleh Frontpagetech. Spesifikasi yang dijangkakan termasuk pemproses Tensor 2 baharu dan modul kamera tahun lepas pada kedua-dua model.

Apakah pendapat anda tentang telefon Ultra Pixel? Adakah anda fikir Google harus mengeluarkan perdana yang lebih berkebolehan selain daripada pasangan Pixel 7? Tekan kami di bahagian komen.