Tab Extreme Lenovo ialah tablet gergasi tetapi dengan kuasa yang sedikit

15

© Lenovo, Kolaj: NextPit

Jawapan Lenovo untuk Galaxy Tab S8 UItra dan iPad Pro (2022) ialah Tab Extreme baharu, yang memaparkan paparan sentuhan gergasi bersama port tambahan dan sokongan untuk penulisan stylus. Tablet ini akan dikeluarkan secara global, termasuk di AS. Walau bagaimanapun, syarikat itu tidak menyatakan bila anda boleh membelinya.

Papak Android sedia 5G dengan paparan besar agak lewat untuk pesta, tetapi Lenovo memastikan ia mempunyai keupayaan yang baik. Dan walaupun label “Melampau” kelihatan seperti sedia untuk menghadapi kejatuhan secara tidak sengaja, anda pasti kecewa apabila mengetahui bahawa Lenovo hanya bermaksud saiznya yang berlebihan.

  • Jangan ketinggalan: Perbandingan tablet Samsung terbaik

Binaan Lenovo Tab Extreme yang tidak begitu lasak

Dari segi paparan, Lenovo Tab Extreme mempunyai skrin OLED 14.5 inci yang diperakui Dolby Vision dalam resolusi 3000×1876 piksel. Walaupun lebarnya setanding dengan kebanyakan komputer riba, muat semulanya lebih pantas pada 120Hz, dan ia serasi dengan Precision Pen 3 syarikat.

Lenovo tidak menyebut tentang perlindungan kaca yang ada, tetapi anda boleh menganggap sejenis Gorilla Glass atau serupa ditambah dengan casis aluminium. Tab ini tidak nipis dan ringan seperti Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, walaupun ia sudah cukup anggun dengan 5.85 mm sebagai titik paling nipis dan berat 740 g.

Sarung Folio Extreme Tab Lenovo dan berkas Pen

Lenovo Tab Extreme disertakan dengan stylus dan sarung percuma / © Lenovo, Kolaj: NextPit

Apakah pemproses Lenovo Tab Extreme

Dari segi kelajuan pemprosesan, Tab Extreme Lenovo agak lemah kerana MediaTek Dimensity 9000 sudah pun menjadi SoC perdana bertarikh berbanding piawaian hari ini. Untuk mengimbanginya, pemproses okta-teras dipasangkan dengan RAM LPDDR5X pada 12 GB. Selain itu, storan onboard 256 GB boleh dikembangkan sehingga 1 TB melalui slot kad mikroSD.

Tablet ini dilengkapi dengan bateri 12300 mAh. Lenovo mengatakan bahawa jus ini cukup untuk main balik video sehingga 12 jam atau 15 jam penyemakan imbas web berterusan. Antara kelebihan papan tulis gergasi Lenovo ialah sepasang port USB-C. Yang utama mendapat versi USB 3.2 dengan kelajuan pengecasan 68W manakala yang kedua digunakan sebagai tambahan untuk menyambungkan paparan. Kedua-duanya dihantar dengan pengecasan terbalik juga.

Tablet Android Lenovo Tab Extreme

Lenovo menjual aksesori papan kekunci untuk Tab Extreme / © Lenovo, Collage: NextPit

Tablet $1200 dilancarkan pada 2023

Di tempat lain, terdapat lapan pembesar suara JBL terletak di dua sisi serta kamera utama 13 MP dan kamera belakang ultra lebar. Bahagian hadapan mendapat gabungan 13 MP + 5 MP yang menyokong buka kunci muka di atas pengimbas cap jari. Untuk membuat peruntukan bagi papan kekunci Lenovo luaran, terdapat 3 penyambung pogo diletakkan di bahagian bawah.

Lenovo Tab Extreme berjalan pada Android 13 di luar kotak dengan janji peningkatan perisian sehingga Android 16. Pada masa yang sama, kemas kini keselamatan yang dijamin adalah sehingga 4 tahun. Sebaik sahaja tersedia, tablet itu akan berharga $1200 yang digabungkan dengan pen percuma dan folio case-kickstand hibrid.