Tablet Google Pixel Boleh Mendapat Butang Privasi untuk Melumpuhkan Kamera dengan Pantas

26
© Google

Google merancang untuk melancarkan sepenuhnya Tablet Pixel tahun ini. Walaupun reka bentuk tablet telah dipratonton beberapa kali, mungkin masih ada kemungkinan gergasi carian telah menambah beberapa tweak penting yang hanya akan tersedia dalam versi akhir peranti.

Dengan sifat Tablet Pixel sebagai papak hibrid dan paparan/pembesar suara rumah pintar apabila dilabuhkan, tidak hairanlah jika Google akhirnya memperkenalkan langkah privasi yang lebih baik melalui penyepaduan perisian atau perkakasan. Gambar yang bocor menunjukkan yang terakhir adalah senario yang lebih berkemungkinan.

  • Jangan ketinggalan: Tablet Samsung terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Butang privasi yang mungkin atau hidupkan Tablet Google Pixel

Seperti yang dilihat dalam bahan kongsi pembocor Twitter yang kerap SnoopyTech, Tablet Pixel menempatkan butang atau suis baharu yang tidak disertakan dalam pratonton terdahulu. Ia tidak dihuraikan tentang tujuan komponen tersebut. Tetapi mungkin dipercayai sebagai kunci mekanikal untuk mematikan atau pada mikrofon dan kamera pada peranti, yang serupa dengan beberapa paparan pintar seperti Amazon Echo Show 5.

Selain kunci fizikal, terdapat juga sepasang potongan lubang yang diletakkan di bahagian bawah tablet dalam orientasi landskap. Sekali lagi, tujuan bahagian ini kekal sebagai misteri, walaupun ini mungkin berfungsi sebagai peruntukan apabila melampirkan Tablet Pixel pada aksesori lain.

Tablet Google Pixel dengan suis privasi

Reka bentuk belakang Google Pixel Tablet dengan kunci baharu yang boleh menyebabkan togol privasi. / © Twitter/u/SnoopyTech, Edit oleh NextPit

Selebihnya susun atur butang dan port tidak berubah, termasuk pengimbas cap jari yang dipasang di sisi dan pengayun volum di bahagian atas. Pada masa yang sama, beberapa gril pembesar suara masih boleh ditemui pada setiap bahagian yang lebih pendek serta antara muka USB-C tunggal dan penyambung belakang yang digunakan semasa melabuhkan tablet.

Google boleh memberikan tarikh keluaran dan butiran harga Tablet Pixel pada Persidangan Pembangun I/O yang dijadualkan pada bulan Mei. Apa yang disahkan ialah tab itu akan dikuasakan oleh set cip Tensor G2. Selain itu, ia akan bergantung pada keupayaan berasaskan AI cip untuk beberapa cirinya.

Adakah anda fikir suis atau togol privasi perlu diperlukan dalam semua pembesar suara dan paparan pintar? Mungkin, adakah anda mempunyai cadangan khusus tentang cara peranti ini boleh melindungi privasi anda? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Twitter/u/Snoopytech