Tempat Cari Templat Kekili Instagram Percuma

3

Nampaknya dunia seolah-olah taksub menonton Instagram Reels. Video pendek yang mudah ditonton ini telah menjadi sangat popular, dengan berjuta-juta penonton setiap hari. Pengaruh dan pencipta sentiasa cuba mengatasi satu sama lain dengan menjadi lebih kreatif dengan muat naik mereka. Templat kekili telah menjadikan proses penciptaan lebih mudah.

Anda tidak perlu menjadi influencer Instagram dengan beribu-ribu pengikut untuk membuat kekili yang menyeronokkan. Menggunakan templat prabuatan, anda boleh menambahkan keseronokan dan bakat pada video anda dengan mudah dan kemudian memuat naiknya ke suapan Gelendong Instagram.

Templat Kekili Instagram Diterangkan

Dengan templat prabuatan, anda boleh menggunakan muzik dan masa yang sama yang terdapat dalam Reel asal dan menggantikan video atau foto yang digunakan dengan anda sendiri. Hanya Gulung Instagram dengan muzik dan sekurang-kurangnya tiga klip tersedia untuk digunakan sebagai templat. Menggunakan templat, anda boleh menyalin pemasaan Reel dengan mudah yang disegerakkan dengan muzik. Dari sana, anda boleh memasukkan foto atau video anda sendiri dengan cepat dan tidak perlu risau tentang melaraskan masa setiap klip secara manual.

Sebelum ini, anda perlu mengedit Reels anda di luar Instagram untuk memastikan setiap video atau foto telah ditetapkan masa yang betul kepada muzik. Walau bagaimanapun, anda boleh melakukannya dengan cepat menggunakan templat Instagram. Proses ini sangat diperkemas dengan audio pramuat dan pemegang tempat foto atau video yang mudah yang menunjukkan tempoh masa ia akan dipaparkan.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anda mesti mempunyai versi terkini Instagram untuk pilihan templat. Ciri ini agak baharu, dan tanpa kemas kini terkini, anda mungkin tidak melihatnya sebagai pilihan yang tersedia. Juga patut diberi perhatian ialah tidak semua Gelendong Instagram akan mempunyai pilihan templat. Mereka perlu mengandungi muzik dan sekurang-kurangnya tiga klip untuk mempunyai pilihan ini.

Jika anda tidak melihat pilihan templat dan apl anda dikemas kini, ini mungkin kerana Kekili yang anda pilih tidak memenuhi keperluan.

Satu lagi cara untuk menggunakan templat Instagram Reel tanpa menatal melalui suapan ialah menggunakan editor video. Begini cara melakukannya:

 1. Lancarkan Instagram pada anda iPhone atau Android peranti.
 2. Ketik ikon “Kekili” di bahagian tengah bawah skrin.
 3. Klik ikon “Kamera” yang terletak di penjuru kanan sebelah atas.
 4. Di bahagian bawah skrin, tekan pada “Templat.”
 5. Di sini anda boleh meleret ke kiri dan melihat templat yang tersedia. Sebaik sahaja anda menemui yang anda suka, ketik pada “Gunakan Templat.”
 6. Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat ruang letak bersama-sama dengan tempoh setiap klip. Klik pada setiap pemegang tempat dan tambahkan foto atau video daripada telefon anda yang ingin anda gunakan.
 7. Setelah selesai, tekan “Seterusnya.”
 8. Pada skrin ini, anda akan melihat pratonton Reel anda. Anda boleh memilih penutup dengan menekan “Edit penutup”, tetapi langkah ini adalah pilihan.
 9. Tekan butang “Kongsi” biru, dan Kekili anda akan dihantar ke suapan Kekili Instagram.

Menggunakan Templat Kekili Instagram

Sekarang setelah anda tahu apa itu Templat Kekili Instagram, anda mungkin tergoda untuk membuatnya sendiri. Syukurlah, ini bukan proses yang sukar atau memakan masa. Mencari yang anda suka adalah bahagian paling lama menggunakan templat Instagram untuk Kekili. Anda perlu melakukannya menggunakan aplikasi mudah alih. Pada masa ini, tidak boleh memuat naik Instagram Reels pada tapak desktop.

Jika ini adalah sesuatu yang menarik minat anda, ikuti langkah di bawah:

 1. Lancarkan apl Instagram untuk iPhone atau Android.
 2. Tekan ikon “Kekili” di bahagian tengah bawah skrin.
 3. Tatal suapan Reels sehingga anda menemui suapan yang ingin anda tiru.
 4. Klik pada ikon “tiga titik” di sebelah kanan skrin.
 5. Tekan pada “Gunakan sebagai templat.”
 6. Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat ruang letak untuk foto atau video anda, bersama-sama dengan tempoh setiap klip.
 7. Ketik pada setiap pemegang tempat dan pilih foto atau video yang ingin anda gunakan.
 8. Setelah semuanya dimuatkan, ketik butang “Seterusnya”. Anda akan melihat pratonton Reel anda.
 9. Anda boleh memilih penutup untuk Kekili anda dengan memilih “Edit penutup.” Langkah ini adalah pilihan.
 10. Tekan butang “Kongsi” biru.

Itu sahaja yang ada. Video anda akan dikongsi dalam suapan Reels Instagram.

Cuba Canva untuk Templat Kekili Instagram Percuma

Jika anda mendapati bahawa menatal melalui Instagram untuk mencari templat Reel yang tersedia terlalu memakan masa, terdapat satu lagi jalan yang boleh anda terokai. Ia tidak semudah menggantikan foto dan video, tetapi yang ini mempunyai banyak pilihan tema dan reka bentuk yang berbeza.

Canva mempunyai beratus-ratus templat Instagram Reel untuk dipilih. Menggunakan versi percuma perisian penyuntingan mereka, anda boleh menatal melalui templat yang tersedia dan membuat perubahan yang anda inginkan. Cuma muat naik foto dan video anda ke akaun Canva anda dan alih keluar imej atau video daripada templat yang anda pilih, menggantikannya dengan templat anda sendiri. Anda juga boleh menambah teks dan elemen reka bentuk untuk mencipta Kekili Instagram unik anda sendiri.

Canva mempunyai apl mudah alih percuma untuk iPhone dan Androidatau anda boleh menggunakan versi tapak web.

Sebaik sahaja anda telah mencipta Reel yang sempurna, anda hanya perlu memuat naiknya ke Instagram. Jika anda telah berjaya menggunakan telefon bimbit anda, hanya lancarkan apl Instagram dan muat naik. Bagi mereka yang menggunakan versi desktop, anda perlu memindahkan fail ke telefon mudah alih anda terlebih dahulu. Instagram hanya membenarkan memuat naik Reels dengan aplikasi mudah alih.

Dengan pelbagai pilihan templat Instagram percuma Canva yang tersedia, anda akan menjimatkan masa dan dapat mencipta Kekili yang unik. Mencipta Kekili berkualiti tinggi tidaklah sesukar yang anda fikirkan dengan antara muka lepas dan seretnya. Sebaik sahaja anda telah memilih templat yang anda suka, anda boleh menambah foto dan klip video anda.

Jimat Masa Dengan Templat Kekili Instagram

Tidak mustahil untuk memilih templat Instagram Reel percuma yang terbaik. Dengan jumlah yang hampir tidak terhingga tersedia, terpulang kepada pengguna untuk memutuskan perkara yang mereka suka. Pencipta Instagram Reel boleh memilih templat yang tersedia dengan menatal melalui suapan Reels atau memuat turunnya daripada tapak web yang tersedia. Walau apa pun, templat ini sangat menjimatkan masa dan membantu mereka yang “tercabar secara kreatif” menghasilkan Kekili berkualiti tinggi.

Pernahkah anda menggunakan templat Instagram Reel percuma? Adakah anda menemui satu dalam Instagram, atau adakah anda menggunakan kaedah yang berbeza? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.