Tiada apa-apa yang mengesahkan Telefon (2) mendapat cip Snapdragon yang hebat

13
© NextPit

Tiada apa-apa yang menyertai MWC 2023 di Barcelona. Syarikat permulaan itu tidak melancarkan sebarang perkakasan baharu pada acara ringkasnya. Sebaliknya, ia mengumumkan bahawa ia telah bekerjasama dengan Qualcomm untuk menggerakkan Nothing Phone (2) dengan cip siri Snapdragon 8 mewah.

Berita itu tidak menghairankan memandangkan Tiada apa-apa sebelum ini mengesahkan bahawa Telefon (2) akan menjadi pilihan yang lebih premium kepada Telefon telus (1) yang kami semak. Bagaimanapun, syarikat permulaan yang berpangkalan di UK itu tidak menyatakan varian mana bagi siri Snapdragon 8 yang akan melengkapkan telefon Android seterusnya.

  • Manakah telefon pintar kelas pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2023?

Tiada telefon (2) pemproses dan memori

Tiada apa-apa yang ditetapkan bahawa ia akan melancarkan Telefon (2) pada separuh kedua tahun ini, yang bermaksud Snapdragon 8+ Gen 2 boleh siap dalam tempoh masa itu. Tetapi jika cip itu tidak tersedia, ia secara alternatif boleh memilih Snapdragon 8 Gen 2 yang menggerakkan peranti utama seperti Galaxy S23 (ulasan) dan OnePlus 11. Sudah tentu, usahanya untuk mempromosikan peranti pada peringkat ini menunjukkan ia tidak akan memilih untuk pemproses tahun lepas.

Tiada apa-apa Telefon 1

Pencahayaan Glyph pada Nothing Phone 1 / © NextPit

Tidak kira pilihan cip yang mana, cip yang tidak dinamakan akan mendapat peningkatan prestasi yang ketara berbanding Snapdragon 778G pada Telefon (1). Lebih daripada silikon utama, peranti yang akan datang dijangka menampilkan 12GB RAM, 256GB storan dan paparan 120Hz. Ia masih belum dapat dilihat sama ada akan terdapat perubahan pada antara muka Glyph.

Pada masa yang sama, semua penambahbaikan ini jelas menunjukkan tanda harga yang lebih tinggi untuk Nothing’s Phone (2). Sebaliknya, model asas Telefon (1) berharga £399 ($480) manakala konfigurasi tertinggi ialah £499 ($600) semasa pelancaran. Selain itu, Tiada apa-apa yang dijadualkan untuk mengeluarkan Telefon (2) di AS juga.

Pada pendapat anda, berapa harga peranti Androidnya yang seterusnya. Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli satu jika ia tiba lebih murah daripada Galaxy S23 atau OnePlus 11? Kongsikan kepada kami pendapat anda di bahagian komen.