WhatsApp: Bagaimana untuk memainkan semula mesej suara anda sebelum menghantarnya

33
© NextPit

WhatsApp mempunyai ciri mesej suara yang sangat popular yang dipuji kerana fleksibilitinya. Ia baru sahaja ditambah baik, membolehkan anda mendengar mesej suara anda sebelum menghantarnya, dan dalam panduan ringkas ini, NextPit akan menunjukkan kepada anda caranya!


TL;DR

  • WhatsApp kini membolehkan anda mendengar semula nota suara anda sebelum menghantarnya.
  • Ciri baharu ini tersedia untuk iOS dan Android.

Mesej suara WhatsApp sangat popular kerana ia menawarkan lebih banyak pilihan daripada aplikasi pemesejan yang bersaing. Sebagai contoh, tidak seperti Facebook Messenger, tiada had masa untuk merakam, dan adalah mungkin untuk mengetahui sama ada mel suara telah didengari. Aplikasi ini juga membolehkan anda menukar kelajuan membaca mesej.

  • Baca juga: WhatsApp: petua dan petua terbaik untuk Android

Kali ini WhatsApp baru sahaja menambah ciri baharu dan kini membolehkan anda memainkan semula mesej suara anda sebelum menghantarnya. Menggunakan ciri baharu ini adalah sangat mudah, dan ia pasti menggembirakan ramai orang yang, seperti saya, sering teragak-agak untuk memadamkan mesej yang telah dihantar untuk mengelak daripada mewujudkan ketidakselesaan. Sekarang anda boleh yakin dengan apa yang anda hantar.

Seperti biasa dengan ciri baharu, ciri ini mungkin mengambil sedikit masa untuk dilancarkan kepada semua pengguna WhatsApp pada iOS dan Android.

Bagaimana untuk mendengar mesej suara WhatsApp anda sebelum menghantarnya

voicemessagesWAhowto

Langkah-langkahnya mudah diikuti / © NextPit

  1. Tekan dan tahan ikon mikrofon untuk mula merakam seperti biasa.

  2. Luncurkan ke atas untuk mengunci rakaman.

  3. Setelah anda selesai, tekan butang Berhenti di tengah.
  4. Tekan butang Main untuk mendengar mesej anda sekali lagi.

  5. Jika anda berpuas hati dengannya, hantar sahaja.

Anda juga boleh memadamkan mesej dengan menekan tong sampah di sebelah kiri. Dan ini pada dasarnya adalah segala-galanya! Jadi kini anda akhirnya boleh mengucapkan selamat tinggal kepada mesej suara yang tidak baik.

Apa pendapat anda tentang ciri WhatsApp baharu ini? Adakah anda cenderung tidak pasti tentang nota suara yang anda hantar? Mari kita bincangkan dalam komen.

Melalui: Arena GSM