WhatsApp: bagaimana untuk menyekat jemputan kumpulan yang tidak diminta

15

© NextPit

Ciri untuk menyekat jemputan kumpulan yang tidak diminta akhirnya digunakan, seperti yang pertama kali kita dengar minggu lepas. Oleh itu, WhatsApp menambah baik ciri sedia ada yang melindungi anda daripada spam daripada rakan anda yang sepatutnya.

Bagaimana untuk menyekat jemputan kumpulan yang tidak diminta

Kumpulan untuk keluarga, kumpulan untuk rakan sekerja, kemudian kumpulan untuk hari lahir jiran. Semakin banyak kumpulan hari ini. Tetapi bukan sahaja ketibaan berterusan maklumat yang kebanyakannya tidak berguna yang menjengkelkan dalam kumpulan WhatsApp ini. Terutama dalam kes kedua, ia berlaku dengan cepat bahawa nombor dan foto profil anda tiba-tiba dikongsi dengan orang yang tidak dikenali tanpa memberikan sebarang kebenaran. Untuk mengelakkan ini, WhatsApp telah menambah fungsi penapisan baharu untuk kumpulan. Ia menggantikan penapis lama.

  • WhatsApp: petua dan petua terbaik untuk Android

Minggu lepas, fungsi itu telah pun didedahkan, dan ia kini tersedia pada telefon pintar kami. Seawal April tahun ini, penyekatan jemputan kumpulan telah diperkenalkan. Tetapi sekarang, penyekatan menawarkan lebih banyak pilihan. Pilihan “Orang” telah ditambahkan pada Tetapan → Akaun → Privasi → Kumpulan.

kumpulan androidpit

WhatsApp telah menambah pilihan baharu untuk mengelak daripada diganggu / © NextPit

Peningkatan ciri tersedia dengan versi 2.19.298 untuk Android dan 2.19.110.20 untuk iOS pada telefon pintar anda.

Adakah anda akan menggunakan ciri ini untuk menyekat jemputan kumpulan yang datang?