Xiaomi 13 Ultra: “Keajaiban Fotografi” akan dibentangkan pada 18 April

27
© Xiaomi

Gembar-gembur mengelilingi Xiaomi 13 Ultra hampir sama seperti keluaran perdana Samsung atau Apple iPhone seterusnya. Selepas semua kebocoran, khabar angin dan spekulasi, kami kini mempunyai tarikh pelancaran rasmi untuk minggu depan. Dan yang ini bukan sahaja terpakai untuk pasaran China, seperti yang biasa berlaku dengan Ultras Xiaomi, tetapi di peringkat antarabangsa!

Xiaomi 13 Ultra dikatakan “satu keajaiban fotografi mudah alih”!

Perniagaan besar Cina Xiaomi akan mempersembahkan kepada kami Xiaomi 13 Ultra untuk pasaran global minggu depan pada hari Selasa jam 19:00 GMT (3PM EDT). Banyak yang telah dilaporkan mengenai telefon pintar ini dan jangkaan umum juga tinggi. Lagipun, pendahulu, Xiaomi 12S Ultra, yang kami kesalkan hanya tersedia untuk pembelian di China atau melalui peruncit import, telah dipilih oleh anda sebagai telefon pintar kamera terbaik 2022 dalam ujian buta. Mudah-mudahan, Xiaomi 13 Ultra juga sepatutnya berada di sana dari segi hasil kamera telefon pintar.

  • Telefon pintar ini merakam foto terbaik pada tahun 2022!

Menurut maklumat awal daripada pelbagai tipsters, ini nampaknya disahkan oleh spesifikasi teknikal. Di bawah moto “Satu pukulan di atas”, syarikat China itu mungkin akan membentangkan kamera quad di bahagian belakang yang dibangunkan dengan kerjasama pakar kamera Jerman Leica. Ia adalah susunan kamera bulat besar di bahagian ketiga atas dan merentasi keseluruhan lebar telefon pintar.

Khabar angin menyampaikan empat penderia imej dengan resolusi 50 MP setiap satu. Kamera utama sepatutnya dilengkapi dengan penderia imej IMX989 1-inci daripada Sony, yang reputasi cemerlangnya mendahuluinya. Selain itu, kamera sudut ultra lebar dengan resolusi yang sama, kamera telefoto dan kamera periskop.

Xiaomi 13 Ultra Bocor

Kita boleh lihat di sini paparan bocor pertama Xiaomi 13 Ultra, yang sepatutnya sekurang-kurangnya 90% benar. / © SPinfoJP / edit oleh NextPit

Xiaomi 13 Ultra Lei Jung Edition mungkin tidak semestinya murah

Sudah tentu, Snapdragon 8 Gen 2 juga tidak sepatutnya ketinggalan di sini, yang mungkin akan mendapat 16 GB LPDDR 5X RAM dan 1 TB storan program UFS 4.0 dalaman bersama-sama edisi Lei Jung. Kami menjangkakan paparan AMOLED mempunyai pepenjuru 6.67 inci dan resolusi QHD+ dengan teknologi LTPO (1 hingga 120 Hz). Bateri 4,900 mAh boleh dicas melalui port USB Type-C versi 3.2 buat kali pertama di Xiaomi, itulah sebabnya kuasa juga dikurangkan kepada 90 W.

Harga nampaknya merupakan titik misteri terbesar. Memandangkan Xiaomi 13 Pro yang kami semak sudah menelan kos melebihi $1000, harga Xiaomi 13 Ultra tidak mungkin akan menjadi lebih murah. Jadi, sediakan diri anda untuk 1,500 hingga hanya di bawah 2,000 Euro dalam konfigurasi storan yang berbeza. Dan sudah tentu, tiada keluaran AS.

Jadi, siapa di antara anda yang telah menabung untuk Xiaomi 13 Ultra selama 5 tahun yang lalu dan akan membelinya? Jangan ragu untuk menulis kepada kami pendirian anda mengenai harga yang sentiasa meningkat dalam ulasan. Tetapi sesetengah orang juga membayar 2,099 Euro untuk Apple iPhone 14 Pro Max dengan storan 1 TB.

Sumber:
Xiaomi