Xiaomi Mi Band: Bagaimana untuk menetapkan getaran tersuai

15
© NextPit

Getaran pada penjejak kecergasan atau jam pintar kami memberitahu kami bahawa panggilan atau mesej masuk pada telefon pintar yang disambungkan. Tetapi adakah anda tahu bahawa Xiaomi malah memberi kami pilihan untuk menetapkan getaran tersuai untuk Smart Band 7 dalam aplikasi Mi Fitness? Inilah caranya!

Ciri bagus yang telah ditambahkan oleh Xiaomi pada penjejak kecergasannya adalah mengenai getaran, yang selalunya tidak begitu jelas bergantung pada jenis mesej masuk. Panggilan masuk pada telefon pintar bergetar dengan ketara berbeza daripada mesej teks masuk, tetapi selain itu, coraknya sangat serupa.

  • Berkaitan: Kajian semula Xiaomi Smart Band 7

Ini bermakna kita perlu melihat jam tangan setiap kali untuk memastikan sama ada kita hanya mendapat mesej WhatsApp atau SMS, atau diingatkan tentang janji temu. Walau bagaimanapun, Xiaomi membenarkan anda memutuskan cara anda mahu gelang tangan pintar anda bergetar! Kami kini akan memberitahu anda cara menetapkan corak getaran anda sendiri.

Xiaomi Smart Band 7: Peribadikan corak getaran anda sendiri

  1. Dalam apl Mi Fitness, ketik Peranti di bahagian bawah bar.
  2. Tatal ke bawah dan pilih Getaran.
  3. Dalam menu, sekarang pilih kategori yang anda ingin ubah getaran.
  4. Pilih sama ada pilihan Standard atau Custom.
  5. Jika anda belum menentukan corak anda sendiri, ketik butang Tambah merah di bahagian bawah.
  6. Ketik pada Jalur Pintar yang ditunjukkan di sana untuk merakam corak yang anda inginkan.
  7. Tekan Main untuk menyemak getaran pada penjejak, atau ketik Rakam di sebelah kanan untuk merakam semula.
  8. Jika semuanya sepadan, ketik tanda semak di penjuru kanan sebelah atas untuk mengesahkan corak getaran baharu.
Tangkapan skrin der Mi-Fitness-App dan den Vibrations-Einstellungen

Dalam masa yang singkat, anda boleh menetapkan corak getaran anda sendiri dalam tetapan peranti / © NextPit

Selesai! Kini anda telah menetapkan corak getaran anda sendiri untuk fungsi yang diingini. Mulai sekarang, corak baharu ini tersedia untuk anda, jadi anda boleh memilihnya untuk kategori lain juga.

Ciri getaran ini juga tersedia pada Xiaomi Mi Band 6, walaupun saya baru sahaja terjumpanya sekarang. Oleh itu, lihat jam tangan dan penjejak Xiaomi, Redmi dan Poco yang serasi—ada kemungkinan ia akan berfungsi di sana juga.

apa kata awak Adakah ini perubahan yang dialu-alukan dalam kebosanan getaran atau adakah fungsi sedemikian terlalu khusus untuk anda? Jangan ragu untuk memberitahu saya dalam ulasan.