10 tempat terbaik untuk membeli iPhone yang diperbaharui pada tahun 2023

50
Tempat terbaik untuk membeli iPhone Diperbaharui

Dengan siri iPhone baharu yang dilancarkan setiap tahun, anda mesti mempunyai keinginan untuk menaik taraf kepada model terkini. Walau bagaimanapun, tanda harga yang tinggi boleh meninggalkan penyok di dompet anda. Di sinilah iPhone yang diperbaharui berperanan, menawarkan kemampuan dan kefungsian. Dalam artikel ini, saya akan berkongsi 10 tempat teratas untuk membeli iPhone terpakai atau diperbaharui.

Sebelum itu, mari kita fahami maksud yang diperbaharui dan perkara yang perlu anda periksa sebelum membeli iPhone yang diperbaharui untuk membuat pilihan termaklum.

Perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membeli iPhone yang diperbaharui

iPhone yang diperbaharui bukanlah peranti yang rosak. Mereka telah diperiksa dan diperakui untuk memastikan ia berfungsi dengan baik. Pemilik terdahulu mungkin telah memulangkan iPhone disebabkan oleh kecacatan kecil, isu kosmetik seperti penyok dan calar, atau peningkatan. Walau bagaimanapun, pertimbangkan perkara berikut untuk memastikan pembelian yang selamat.

 • Sumber: Belian daripada penjual yang bereputasi seperti kedai rasmi Apple yang diperbaharui atau peruncit terkenal. Baca ulasan daripada pembeli lain yang telah membeli peranti yang diperbaharui daripada sumber yang sama.

 • Waranti: Pastikan peranti disertakan dengan jaminan. Jadi anda boleh mendapatkan bantuan yang sewajarnya sekiranya berlaku sebarang masalah.

 • Pensijilan: Cari pensijilan pemeriksaan kualiti peranti untuk memastikan keadaan kerja yang baik.

 • Dasar pemulangan: Semak dasar pemulangan penjual jika peranti tidak memenuhi jangkaan anda.

 • Ketulenan: Sahkan ia bukan produk curi atau tiruan.

 • Keadaan kosmetik: Periksa ketidaksempurnaan kosmetik dan pastikan ia tidak menjejaskan prestasi.

 • Hayat bateri: Anda mesti mendapatkan iPhone yang diperbaharui yang boleh mengecas semula 80% hingga 90% daripada hayat bateri maksimumnya.

 • Keserasian: Pastikan keserasian peranti dengan pembawa anda.

 • Pertimbangan masa hadapan: Pertimbangkan keperluan jangka panjang seperti sokongan perisian masa depan dan keserasian dengan teknologi akan datang.

Walaupun iPhone yang diperbaharui boleh menjadi nilai yang hebat, sentiasa ada beberapa risiko yang wujud. Menjalankan penyelidikan menyeluruh dan pembelian daripada sumber yang boleh dipercayai untuk meminimumkan risiko tersebut. Baca panduan terperinci kami untuk mengetahui prasyarat untuk membeli iPhone terpakai.

Tempat terbaik untuk membeli iPhone yang diperbaharui atau terpakai

1. Gazelle

Gazelle

Gazelle ialah platform paling terkenal untuk membeli iPhone yang diperbaharui pada harga yang tidak seberapa. Mereka membeli telefon pintar daripada individu, membaikinya melalui program pemeriksaan 30 mata, dan menjualnya selepas jaminan kualiti.

Banyak iPhone yang telah diperbaharui tersedia dalam pelbagai warna, pembawa dan saiz. Anda juga akan mendapat penghantaran percuma dan mod pembayaran bulanan. Tetapi ingat, ia hanya menawarkan polisi pemulangan selama 30 hari. Selain itu, anda boleh menjual iPhone terpakai anda dan peranti Apple lain pada harga yang berpatutan.

Semak pada: Gazelle

2. Kedai Apple Refurbished

kedai epal yang diperbaharui

Apakah tempat terbaik untuk membeli iPhone terpakai selain Kedai Diperbaharui rasmi Apple? Pakar Apple memeriksa dan membaiki iPhone terpakai dengan teliti untuk memenuhi piawaian kualiti. Bahagian yang terbaik ialah anda akan menerima iPhone anda yang telah diperbaharui dalam pembungkusan berjenama Apple baharu, bateri baharu dan cangkerang luaran.

Selain itu, Apple menawarkan waranti terhad setahun dan pilihan untuk menambah satu tahun lagi perlindungan AppleCare. Selain itu, anda akan mendapat penghantaran percuma pada hari berikutnya dan tempoh pemulangan 14 hari. Walau bagaimanapun, kualiti premium datang dengan tanda harga yang tinggi. Harga kedai ini lebih penting daripada semua tapak iPhone yang telah diperbaharui.

Semak pada: Kedai Apple Diperbaharui

3. Amazon Diperbaharui

amazon diperbaharui

Amazon Renewed ialah tapak yang berkembang pesat untuk membeli telefon yang diperbaharui pada tawaran eksklusif. Ia juga termasuk aksesori dengan setiap kotak iPhone yang diperbaharui. Selain itu, anda akan mendapat Jaminan Diperbaharui Amazon 90 hari dan polisi pemulangan. Selain itu, kebanyakan iPhone layak untuk penghantaran Perdana.

Semak pada: Amazon Diperbaharui

4. Pasaran Belakang

pasaran belakang iphone diperbaharui

Pasaran Belakang membolehkan anda memilih daripada pelbagai syarat untuk iPhone yang diperbaharui, bergantung pada belanjawan anda. Selain itu, ia menyediakan pensijilan pemeriksaan pakar, waranti 1 tahun, polisi pemulangan 30 hari percuma dan pelan ansuran bulanan.

Penjual iPhone yang diperbaharui di Pasaran Belakang mesti lulus prosedur pemeriksaan yang ketat dan memenuhi piawaian kualiti mereka. Jika bateri iPhone mempunyai di bawah 500 kitaran dan kurang daripada 80% daripada kapasiti asalnya, ia mesti diganti.

Semak pada: Pasaran Belakang

5. Belian Terbaik

belian terbaik

Best Buy ialah penjual kotak terbuka, tidak berkunci dan iPhone terpakai yang terkenal dan dipercayai. Ia menawarkan iPhone terpakai berhawa dingin dengan hadiah percuma dan diskaun hebat. Anda akan mendapat 3 bulan Apple TV+, 4 bulan Apple Music dan 4 bulan langganan Apple News+ secara percuma.

Selain itu, anda boleh memilih antara penghantaran percuma atau pengambilan cepat untuk kemudahan tambahan. Ia juga menyediakan beberapa waranti (terhad 90 hari) pada produk, yang menjadikan Best Buy agak boleh dipercayai.

Semak pada: Belian terbaik

6. OzMobiles

OzMobiles

Kedai OzMobiles mempunyai pelbagai jenis iPhone dan gajet lain yang diperbaharui dengan harga yang murah. Mereka membeli iPhone terpakai secara tempatan dan memulihkannya kepada potensi kerja penuh mereka melalui proses ujian kualiti 72 mata yang diperakui Blancco.

Selain itu, OzMobiles menawarkan Jaminan Hayat Bateri dan memastikan setiap iPhone yang diperbaharui mempunyai sekurang-kurangnya 80% kapasiti bateri. Jadi, anda tidak perlu risau tentang keadaan bateri iPhone anda yang telah diperbaharui. Selain itu, anda akan mendapat waranti 12 bulan percuma dan polisi pulangan bebas risiko 30 hari.

Semak pada: OzMobiles

7. decluttr

decluttr

Decluttr menjual iPhone yang diperbaharui dengan prestasi dan fungsi yang sama seperti yang baharu. Ia mengikuti proses baik pulih dalaman yang menyeluruh, termasuk 90 pemeriksaan kualiti. Selain itu, anda akan mendapat diskaun sehingga $100 untuk semua item. Sekali lagi, Decluttr menawarkan penghantaran percuma dengan kemudahan penjejakan langsung dan waranti terhad selama 12 bulan.

Semak pada: decluttr

8. eBay

iphone yang diperbaharui ebay

eBay menawarkan katalog besar-besaran iPhone yang telah diperbaharui untuk dibeli dengan diskaun yang mengagumkan. Ia pada asasnya bertindak sebagai pasaran untuk peniaga iPhone terpakai. Jadi, eBay tidak memberikan sebarang jaminan kualiti produk atau waranti. Anda boleh menyemak penilaian produk dan ulasan penjual. Walau bagaimanapun, lakukan penyelidikan anda sebelum memuktamadkan perjanjian.

Semak pada: eBay

9. Swappa

swapa

Swappa menawarkan koleksi iPhone terpakai dan diperbaharui yang banyak dengan pelbagai diskaun. Tetapi anda mesti berbelanja dengan berhati-hati untuk mendapatkan tawaran terbaik. Juga, ia menyediakan perlindungan pembelian PayPal untuk pembeli untuk mengelakkan penipuan. Perkara terbaik ialah anda akan mendapat panduan produk terperinci dan perbandingan terbina dalam untuk memilih yang betul.

Semak pada: Swappa

10. RefurbMe

refurbme

RefurbMe ialah pasaran di mana anda akan mendapatkan semua penjual iPhone diperbaharui yang dipercayai dan disahkan di satu tempat. Jadi, anda boleh membandingkan harga dan mendapat penjimatan sehingga 75%. RefurbMe memastikan semua vendor menawarkan jaminan dan polisi pemulangan tanpa kerumitan. Oleh itu, anda tidak perlu membuat kajian yang mendalam.

Semak pada: RefurbMe

Bonus: Beli daripada pembawa masing-masing

Banyak pembekal pembawa terkenal suka Lari pecut, T-MobileVerizon dan AT&T menjual iPhone terpakai yang disahkan dengan diskaun. Jadi, anda mesti melaluinya sekali untuk mencuri perjanjian itu. Tetapi ambil perhatian bahawa anda hanya akan mendapat iPhone yang dikunci pembawa. Oleh itu, lihat dengan teliti “syarat” sebelum membeli.

Perbezaan antara iPhone terpakai dan diperbaharui

Semasa membeli iPhone terpakai, anda mungkin melihat label yang berbeza, seperti diperbaharui atau pramilik. Jadi, adalah penting untuk membezakan antara iPhone terpakai dan yang diperbaharui untuk membuat keputusan termaklum. Jadual di bawah menggariskan perbezaan utama:

iPhone terpakai iPhone yang diperbaharui
keadaan Berbeza-beza, mungkin menunjukkan tanda haus dan lusuh Diuji dengan teliti, dibaiki dan menggantikan bahagian yang rosak
Jaminan kualiti Tidak dijamin Diperakui oleh pengilang atau pihak ketiga yang dipercayai
Waranti Biasanya tiada jaminan Selalunya disertakan dengan jaminan untuk keyakinan tambahan
Prestasi Tidak pasti, mungkin mempunyai masalah tersembunyi Diuji dan dipulihkan kepada prestasi optimum
Kosmetik Mungkin mempunyai calar atau kecacatan kosmetik Ketidaksempurnaan kosmetik kecil yang diperbaiki secara amnya
harga Lebih murah kerana keadaan yang tidak diketahui Lebih mahal sedikit untuk kualiti yang terjamin

Soalan Lazim

Adakah selamat untuk membeli iPhone yang diperbaharui?

iPhone yang diperbaharui telah menjalani proses pemeriksaan, pembaikan dan ujian yang teliti. Oleh itu, mereka memenuhi standard prestasi yang sama seperti peranti baharu. Jadi, membeli iPhone terpakai atau diperakui diperbaharui adalah benar-benar selamat.

iPhone yang diperbaharui yang manakah harus saya beli pada tahun 2023?

Pada tahun 2023, adalah ideal untuk membeli iPhone 11 kerana ia menyokong peningkatan iOS 17 terkini. Selain itu, anda boleh membeli iPhone 12 jika ia mendapat diskaun yang ketara.

Beli iPhone tanpa perlu mengeluarkan wang!

iPhone yang diperbaharui ialah alternatif yang bijak dan mementingkan bajet untuk mendapatkan rasa yang premium terkini. Dengan memahami nuansa peranti yang diperbaharui, mempertimbangkan faktor penting dan meneroka platform yang bereputasi, anda dengan yakin boleh membuat pilihan yang selaras dengan keperluan dan pilihan anda.

Terokai lagiā€¦

 • Cara menyemak sama ada iPhone anda asli atau tidak: Cara cepat untuk mengenal pasti
 • Tempat terbaik untuk membeli Apple Watch yang telah diperbaharui

 • Tempat terbaik untuk membeli MacBook yang telah diperbaharui

Profil Pengarang


Ava

Penulis Kandungan
di

iGeeksBlog

Ava ialah seorang penulis teknologi pengguna yang bersemangat datang dari latar belakang teknikal. Dia suka meneroka dan menyelidik produk & aksesori Apple baharu serta membantu pembaca menyahkod teknologi dengan mudah. Bersama dengan belajar, rancangan hujung minggunya termasuk menonton anime pesta.