20 Widget Tanggapan Terbaik

117

Pasaran untuk apl mengambil nota adalah sangat kompetitif, dan Notion pasti menonjol di kalangan orang ramai. Antara muka mesra pengguna dan keserasian dengan banyak peranti adalah sebab ramai pengguna menyukainya.

20 Widget Tanggapan Terbaik

Walau bagaimanapun, satu lagi sebab penting Notion menjadi kegemaran pengguna ialah anda boleh memperibadikan papan pemuka dengan widget pihak ketiga.

Pemalam seperti Nyatakan dan Apption adalah pilihan utama untuk Notion, tetapi pembangun lain telah mencipta widget Notion yang menyeronokkan dan berguna juga. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyalin URL widget dan menampalnya ke papan pemuka Notion anda dengan menggunakan arahan “/”.

20 Widget Tanggapan Terbaik

Menambah widget pada akaun Notion anda adalah mengenai meningkatkan produktiviti dan kefungsian serta menjadikan ruang kerja anda kelihatan lebih menarik.

Fikirkan semua widget yang anda ada pada telefon pintar atau tablet anda dan akses mudah yang mereka sediakan. Walaupun anda mungkin tidak pasti jenis widget yang anda perlukan atau inginkan dalam Notion, berikut ialah 20 pilihan teratas untuk dipertimbangkan.

1. Widget Jam

Jika anda bergantung pada telefon anda untuk masa atau tidak suka mengeliat untuk memeriksa nombor kecil yang menunjukkan masa pada komputer anda, terdapat penyelesaian yang lebih baik.

Sesetengah pengguna Notion menghabiskan banyak masa bekerja untuk mengatur projek dan senarai dan akan menghargai akses pantas kepada jam. Analog Indify Widget jam membolehkan anda menetapkan zon waktu dan menyeret sempadan jam untuk menambah atau mengurangkannya dalam masa nyata.

2. Widget Jam Retro

Widget jam analog mudah mungkin tidak sesuai untuk halaman Notion anda, jadi jika anda peminat gaya jam retro digital, WidgetBox mempunyai widget.

Anda tidak tersekat dengan hanya dapat menyesuaikan latar belakang atau warna teks. Sebaliknya, anda boleh menjadikannya milik anda sepenuhnya dan menyepadukannya dengan cepat ke dalam Notion. Widget ini akan memberitahu anda masa dan hari semasa menyesuaikan diri dengan estetika anda.

3. Widget Cuaca

Widget cuaca yang cantik boleh menjadikan halaman Notion anda kelihatan profesional. Anda boleh menyemak suhu semasa di lokasi anda, memantau ramalan dan membuat rancangan dengan sewajarnya.

The Nyatakan pasukan telah mencipta widget cuaca minimalis yang sesuai dengan gaya halaman Notion. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyalin pautan yang mereka sediakan dan tampalkannya pada halaman Notion yang anda mahukan.

4. Widget Pusingan Cuaca

Jika widget cuaca yang dibincangkan di atas bukan secawan teh anda, terdapat satu lagi pilihan hebat untuk dipertimbangkan WidgetBox.

Widget mereka sangat bergaya dan menawarkan pelbagai pilihan penyesuaian. Anda boleh menukar warna latar belakang widget, teks, sempadan dan juga diameter widget.

5. Widget Undur

Seperti namanya, widget ini sesuai jika ada acara yang anda nantikan dan ingin membina jangkaan dengan kira detik.

Ia boleh menjadi hari lahir rakan yang dikasihi, acara kerja yang anda teruja, atau percutian yang telah lama dirancang yang akan bermula dalam beberapa hari. Widget undur oleh Nyatakan akan mengira bulan, minggu, hari, jam dan minit kepada acara utama pada halaman Pengertian anda.

6. Kalendar Google

Kalendar yang direka dengan baik ialah bahagian penting untuk kekal teratur semasa anda sibuk bekerja pada papan pemuka Notion anda. Ramai pengguna bergantung pada Kalendar Google untuk mengatur aktiviti kerja dan peribadi mereka.

Kini, anda boleh mempunyai apl kalendar yang terkenal sebagai widget tepat pada halaman Notion anda. Anda boleh membuat perubahan pada gaya kalendar dan membenamkannya ke dalam Notion.

7. Widget Spotify

Adakah anda gemar mendengar muzik atau podcast semasa bekerja? Kemudian menambah a Spotify widget akan menjadi pengubah permainan.

Jika anda sudah mempunyai akaun Spotify, maka ini boleh menjadi langkah logik seterusnya. Mempunyai senarai Spotify kegemaran anda di sana dalam Notion bermakna tidak perlu beralih dari tab ke tab untuk melangkau trek atau menukar senarai main semasa bekerja.

8. Muzik Apple

Satu lagi perkhidmatan penstriman muzik popular ialah Apple Music. Pengguna tanggapan yang mempunyai langganan kepada platform boleh memanfaatkan sepenuhnya Muzik Apple widget untuk Notion.

Anda boleh melawati tapak web Apple Music, pilih senarai main dan daripada pilihan “Kongsi”, salin kod terbenam dan tampalkannya ke halaman Notion.

9. Widget Papan Putih

Jika anda menggunakan Notion untuk pengurusan projek, maka widget papan putih mungkin berguna untuk anda. Papan putih ialah ruang yang hebat untuk bertukar fikiran idea dan menulis pemikiran rawak apabila inspirasi melanda.

Mengintegrasikan widget papan putih untuk Notion adalah sangat mudah. Hanya pergi ke Apption dan salin URL. Widget ini membolehkan anda memilih pensel, berus dan alatan papan putih standard yang lain.

10. Widget Twitter

Menjejaki tweet viral memerlukan penatalan yang kerap. Daripada mengambil telefon anda untuk menyemak Twitter atau membuka tab baharu pada penyemak imbas anda, mengapa tidak menambah a widget ke halaman Notion anda untuk memberitahu anda tentang tweet yang diminati?

Anda boleh mengikuti semua berita dan kemas kini semasa mengerjakan projek penting yang lain. Suapan Twitter anda akan mudah dicapai, dan anda tidak perlu mengganggu aliran kerja.

11. Widget Petikan

Jika Notion ialah apl pertama yang anda buka pada waktu pagi, maka petikan inspirasi mungkin tepat yang anda perlu lihat terlebih dahulu untuk membawa anda ke ruang kepala yang betul.

Mungkin apabila produktiviti menurun pada siang hari, sepintas lalu pada perkataan motivasi yang ditulis pada latar belakang yang indah boleh menjadi rangsangan yang anda perlukan. Jika anda ingin menikmati petikan hari itu pada halaman Notion anda, pertimbangkan sebut harga widget oleh Indify.

12. Widget Pinterest

Jika anda menyukai petikan motivasi harian, serta reka bentuk dapur, haiwan peliharaan, seni, dan segala-galanya di antaranya, Pinterest widget untuk Notion mungkin berfungsi.

Pengguna tanggapan yang suka melayari Pinterest berkemungkinan akan menikmati imej yang dipilih oleh widget yang berkait dengan akaun Pinterest mereka.

13. Widget Kalkulator

Anda mempunyai kalkulator pada telefon dan komputer anda. Tetapi adakah anda mempunyai rupa yang sejuk kalkulator widget untuk Notion sentiasa di capaian anda? Mungkin tidak.

Anda tidak perlu bertukar antara apl jika terdapat beberapa pengiraan yang perlu dilakukan. Ia boleh mengganggu dan tidak cekap. Tetapi anda boleh menggunakan widget kalkulator terus pada halaman Notion anda untuk belanjawan dan memastikan kewangan anda teratur.

14. Widget Penukar Unit

Adakah anda menggunakan Notion untuk mencipta buku resipi? Kemudian anda berkemungkinan sentiasa menukar ukuran daripada Celsius kepada Fahrenheit atau berurusan dengan sistem metrik.

Anda tidak perlu beralih ke tab lain dan Google kalkulator ini setiap kali anda perlu menukar sesuatu jika anda mempunyai Penukar Unit widget di sana pada halaman Notion anda.

15. Widget Ucapan

Widget minimalis dan mudah digunakan yang menyeronokkan dan berguna akan menyambut anda setiap hari dan memberi anda maklumat penting yang anda perlukan untuk memulakan hari anda.

The salam widget mengucapkan selamat pagi atau selamat tengah hari (bergantung pada masa anda membuka Notion) dan memberitahu anda hari, tarikh dan masa. Ia bukan widget mewah tetapi sesuai dengan hampir mana-mana halaman Notion yang anda buat.

16. Jam Dunia

Pengguna tanggapan yang perlu berkomunikasi dengan rakan sekerja atau pelanggan yang tinggal di bahagian lain di dunia perlu mengambil kira zon waktu.

Contohnya, jika anda berada di Chicago, anda mungkin tidak pasti jam berapa di London dan anda tidak mahu menghantar mesej sensitif masa kepada seseorang semasa mereka tidur. The Jam dunia widget boleh membantu. Ia kelihatan luar biasa dan menunjukkan masa yang tepat di sehingga tiga lokasi berbeza di seluruh dunia.

17. Widget Pomodoro

Adakah anda bergelut untuk menguruskan masa? The Pomodoro Teknik telah menjadi penyelamat bagi ramai orang. Ia membantu anda mengurus masa dengan lebih baik dan boleh digunakan untuk sebarang tugas.

Ia menggalakkan anda bekerja 25 minit pada satu masa dan kemudian berehat 5 minit. Jika ia berfungsi untuk anda, kini anda boleh membenamkan widget Notion untuk mengurus aliran kerja dengan lebih baik.

18. Widget Bar Kemajuan

Menjejaki matlamat harian, mingguan atau tahunan anda boleh mengambil banyak kerja dan dedikasi. Untuk menjadikannya lebih mudah, anda boleh menggunakan Bar kemajuan widget direka untuk Notion.

Ia boleh membantu anda meletakkan masa yang telah anda luangkan untuk matlamat ke dalam perspektif dan memastikan anda berada di landasan yang betul dengan rancangan tersebut.

19. Widget Carta Astro

Widget ini mungkin bukan untuk semua orang, tetapi ramai yang akan menyukainya. Jika anda seorang peminat astrologi dan semak carta horoskop anda setiap hari, Carta Astro widget akan menjadi tambahan yang sempurna pada halaman Notion anda.

Ia mungkin tidak kelihatan seperti ia akan memberi kesan kepada produktiviti, tetapi jika horoskop anda memotivasikan anda, maka ia adalah tambahan yang sempurna.

20. Widget Giphy

GIF lucu boleh menceriakan hari anda dan meletakkan anda dalam mood yang betul untuk terus bekerja dan mengurus projek.

Daripada membuang masa menatal melalui jumlah GIF yang tidak berkesudahan dalam talian, nikmati GIF harian yang disediakan oleh GIPHY widget. Ia akan menjadikan halaman Notion anda lebih interaktif dan menyeronokkan malah mungkin membuatkan jus kreatif tersebut mengalir.

Menggunakan Widget Notion untuk Kelebihan Anda

Bukan setiap widget yang akan anda tambahkan pada halaman Notion akan ditujukan untuk mempromosikan produktiviti. Ada di sana untuk memberikan sedikit penangguhan daripada kerja dan membuat anda ketawa.

Terdapat sesuatu untuk semua orang apabila ia berkaitan dengan widget Notion, dan widget baharu sentiasa dalam pembangunan.

Widget perkhidmatan penstriman jam, cuaca, muzik ialah pilihan yang popular, tetapi terdapat cara terbaik lain untuk menyesuaikan dan mengoptimumkan halaman Notion anda. Beberapa sumber pihak ketiga mempunyai sesuatu yang tersedia untuk pengguna pada setiap masa.

Widget Notion manakah yang akan anda tambahkan pada papan pemuka dan halaman anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.