3 Cara untuk tangkapan skrin Snapchat tanpa mereka ketahui (2022)

93
Bagaimana untuk tangkapan skrin Snapchat tanpa mereka ketahui

Jika anda menggunakan Snapchat, anda tahu satu-satunya cara untuk menyimpan snap/cerita adalah dengan tangkapan skrin. Walau bagaimanapun, tangkapan adalah aplikasi memberitahu pengguna yang ceritanya anda ambil tangkapan skrin! Ini boleh menjadi masalah jika anda tidak mahu orang lain tahu anda menyimpan foto mereka. jangan risau! Kami ada sesuatu untuk membantu anda.

Berikut ialah beberapa helah untuk mengambil tangkapan skrin pada Snapchat tanpa mereka ketahui. Tetapi pertama-tama, kemas kini Snapchat kepada versi terkininya.

1. Gunakan telefon lain untuk menangkap Snap

Jika anda mempunyai telefon ganti, anda boleh menggunakannya untuk mengambil gambar cerita Snapchat atau merakamnya tanpa mereka ketahui. Walaupun ia tidak akan menghasilkan tangkapan skrin resolusi tinggi, ia masih merupakan penyelesaian yang boleh dilaksanakan.

Saya mengesyorkan merakam skrin anda, kerana anda mungkin tidak pasti tentang panjang Snap. Selain itu, anda hanya mempunyai satu peluang untuk memainkan semula Snap, yang sekali lagi memberitahu pengirim.

2. Rakam Snapchat tanpa pemberitahuan menggunakan Mac

 1. Sambungkan iPhone anda ke Mac anda dan buka QuickTime Player menggunakan Carian Spotlight.

  Buka QuickTime Player pada Mac

 2. Seterusnya, klik pada Fail → Rakaman Filem Baharu.

  Buka Rakaman Filem Baharu dalam Fail pada Mac

 3. Klik pada anak panah lungsur di sebelah butang rekod dan pilih iPhone anda sebagai input kamera.

  Pilih iPhone anda pada Mac

Untuk input kamera dan mikrofon, pilih iPhone anda. Anda sepatutnya melihat skrin telefon anda pada Mac anda. Akhir sekali, mulakan rakaman skrin iPhone anda pada Mac anda dan mula melihat snap.

Jika anda memerlukan bantuan lanjut, ikuti artikel langkah demi langkah ini untuk merakam skrin iPhone anda.

Jika anda tidak mahu membuat rakaman video snap dan sebaliknya lebih suka mempunyai tangkapan skrin, ikut langkah awal dan bukannya rakaman skrin, tekan Command + Shift + 4 pada Mac anda. Seterusnya, tekan Bar Ruang dan ambil tangkapan skrin tetingkap QuickTime.

3. Gunakan ciri pencerminan skrin

Gunakan helah Snapchat ini untuk tangkapan skrin Snapchat tanpa pemberitahuan jika anda mahu. Jadi, untuk menghantar telefon anda ke peranti luaran, hidupkan pilihan Pencerminan Skrin dalam Pusat Kawalan iPhone anda. Kemudian rakam Snap daripada peranti luaran itu. Namun, ia agak berisiko kerana terdapat hasil yang bercampur-campur. Sesetengah pengirim mendapat makluman tangkapan skrin, dan ada yang tidak. Oleh itu, cubalah dengan rakan anda untuk menyemak sama ada ia berjaya atau tidak!

Kaedah manakah yang tidak berfungsi lagi pada Snapchat?

 • Merakam skrin anda: iPhone anda disertakan dengan perakam skrin terbina dalam. Jadi, anda mungkin berfikir untuk merakam skrin iPhone anda semasa menggunakan Snapchat dan menyimpan rakaman sebagai video. Tetapi ini tidak berlaku. Kami telah mencuba rakaman skrin, dan ia menghantar pemberitahuan!

 • Menghidupkan Mod Pesawat: Ini adalah helah lama yang mungkin berfungsi dalam versi lama Snapchat dan iOS. Tapi bukan sekarang! Anda mungkin fikir mod Pesawat memotong semua rangkaian, jadi bagaimanakah Snapchat boleh menghantar pemberitahuan tangkapan skrin? Sebenarnya, Snapchat telah dimuatkan terlebih dahulu. Oleh itu pelayan akan mengetahui tentang aktiviti anda pada apl.

 • Membersihkan cache aplikasi: Kebanyakan pengguna Snapchat lama telah melakukan silap mata. Selepas memutuskan sambungan daripada Internet, anda mengambil tangkapan skrin dan kemudian memadamkan cache. Jadi, mesti tiada rekod aktiviti anda apabila apl disambungkan semula ke Internet. Tetapi buat masa ini, Snapchat telah menutup kelemahan ini.

Soalan Lazim

S. Bolehkah snap snapchat disimpan?

Ya, hanya snap tanpa had masa boleh disimpan. Tetapi ia akan disimpan pada Snapchat dan bukannya pada peranti anda. Untuk menyimpan Snap dalam sembang, leret ke atas atau tekan dan tahan ia semasa melihatnya. Perkara yang sama boleh dilakukan pada skrin Sembang selepas melihat Snap. Jelas sekali, penghantar mesej dapat melihat bahawa anda telah menyimpannya.

S. Adakah menyalahi undang-undang untuk tangkapan skrin Snap seseorang?

Ia bukan sebut harga tidak haram, tetapi ia adalah pelanggaran privasi. Jika seseorang menghantar snap dengan had masa, jelas sekali, mereka tidak mahu anda menyimpannya. Jadi, fikir dua kali sebelum mengambil tangkapan skrin.

Menyampuk…

Pada iPhone, tidak ada cara mudah untuk mengambil tangkapan skrin pada Snapchat tanpa mereka ketahui. Tetapi terdapat beberapa penyelesaian yang tidak konvensional. Ingat bahawa Snapchat boleh mengemas kini patch keselamatannya pada bila-bila masa. Jadi, apa yang berfungsi hari ini mungkin tidak berfungsi lebih jauh, sehingga menyebabkan rasa malu. Selain itu, saya tidak mengesyorkan dan menyokong pengambilan tangkapan skrin Snap sesiapa!

Baca lebih lanjut…

 • Snapchat terus ranap pada iPhone? 6 Pembetulan mudah
 • Bagaimana untuk membetulkan pemberitahuan Snapchat tidak berfungsi pada iPhone
 • Bagaimana untuk mendapatkan semula Snapchat Streak anda (Hanya dalam 4 langkah mudah)