3 peranan teknologi yang hebat untuk digunakan minggu ini

128
jobbio kerja teknologi
© RoBird/Shutterstock.com

Adegan teknologi sedang mengalami tahap pertumbuhan yang tidak pernah kita lihat sejak zaman awal gelembung Silicon Valley, dengan perbelanjaan IT dijangka mencecah $4.5 trilion menjelang awal 2023 – peningkatan 5.5%.

Permintaan yang meningkat untuk perkhidmatan berasaskan awan yang dibawa daripada perpindahan tetap kami kepada kerja hibrid akibat daripada wabak itu, dan pertumbuhan platform segala-sebagai-perkhidmatan telah mengakibatkan kekurangan bakat merentas sektor teknologi, bermakna profesional dan mereka yang berpengalaman berada dalam kedudukan yang lebih kukuh berbanding sebelum ini.

Malah, tinjauan global terhadap pekerja teknologi baru-baru ini menunjukkan bahawa mereka yang berminat untuk memindahkan peranan, boleh menuntut peningkatan kewangan sehingga 12% atas gaji iaitu, secara purata, lebih tinggi daripada biasa. Dan itu sebelum faedah bukan kewangan seperti opsyen saham, program ekuiti, penjagaan kesihatan dan caruman pencen diambil kira.

Jika anda belum bekerja dalam sektor teknologi jangan risau, semuanya tidak hilang. Walaupun terdapat peluang untuk kakitangan pejabat sokongan merentasi komunikasi, sumber manusia dan jualan, terdapat juga kelebihan besar dalam sektor peningkatan kemahiran dan pertukaran.

sebenarnya, 38% pekerja yang baru-baru ini berpindah ke sektor teknologi daripada industri lain berkata mereka berbuat demikian untuk memanfaatkan faedah kewangan serta peluang berterusan untuk kemajuan yang mungkin kurang dalam peranan lain. Peranan berasaskan awan terutamanya memberi peluang untuk kemajuan serta tahap tambahan keselamatan pekerjaan kerana permintaan untuk platform berasaskan awan dan sokongan merentas semua perniagaan terus berkembang.

Berminat untuk mengambil kesempatan daripada kebangkitan teknologi? Berikut ialah tiga pekerjaan berteknologi hebat daripada papan kerja NextPit untuk memohon minggu ini merentas bidang yang paling mendapat permintaan iaitu keselamatan siber, AI dan peranan berasaskan awan.

Keselamatan siber

Jurutera Sistem Keselamatan, Tesla

Peranan: Sebagai Jurutera Infrastruktur Keselamatananda akan memainkan peranan penting dalam memastikan ketersediaan operasi sistem keselamatan fizikal Tesla

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk bekerja dengan pasukan keselamatan yang lebih luas, menyelaraskan semua aspek pengurusan sistem, termasuk menampal dan menyelenggara infrastruktur pelayan.

Keperluan: Anda memerlukan lima tahun atau lebih pengalaman mereka bentuk, memasang dan menyelenggara infrastruktur keselamatan untuk kemudahan korporat, pembuatan dan runcit. Serta pengetahuan pakar tentang sistem elektrik voltan rendah, sistem pengurusan video, sistem kawalan akses dan sistem dan peranti keselamatan teknikal yang lain.

Mohon untuk Jurutera Infrastruktur Keselamatan peranan atau semak imbas semua peluang yang ada di Tesla.

Kecerdasan Buatan

Jurutera Perisikan Perniagaan, Amazon

Peranan: Bekerjasama dengan pasukan penglibatan pelanggan Amazon yang lebih luas, the Jurutera Perisikan Perniagaan akan berusaha untuk menjalankan percubaan berterusan, mencipta platform penemuan cerapan, dan membina model untuk membantu pengurus produk, jurutera, pakar UX dan rakan saintis mencipta produk yang menakjubkan.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk mengusahakan projek seperti membangunkan papan pemuka yang mengawal strategi, pelaksanaan dan membuat keputusan untuk keseluruhan organisasi.

Keperluan: Anda akan mempunyai empat tahun pengalaman yang berkaitan sebagai jurutera BI, jurutera data, penganalisis perniagaan atau peranan yang serupa, dan terbukti berjaya dalam berkomunikasi dengan pengguna, pasukan teknikal lain dan pengurusan kanan untuk mengumpul keperluan dan memberikan impak pada tugas risikan perniagaan.

Mohon untuk Jurutera Perisikan Perniagaan peranan atau meneroka semua peranan di Amazon.

awan

Pemaju Awan, Apple

Peranan: Sebagai Pembangun Awan anda akan bertanggungjawab untuk membina pengalaman pengguna generasi seterusnya untuk pelbagai aplikasi.

Tanggungjawab: Anda akan bekerjasama dengan pasukan dalaman dan luaran secara langsung mengenai penyelesaian yang berbeza, serta bekerjasama dengan pasukan keselamatan dan pematuhan pada pelbagai kempen keselamatan dan pematuhan dalam awan, sambil membangunkan model untuk mengoptimumkan kos.

Keperluan: Anda memerlukan pengalaman pembangunan perisian selama empat tahun serta pengetahuan tentang sistem pangkalan data. Pengalaman pembangunan dalam sudut atau tindak balas, atau penyelesaian UI yang serupa akan ditambah, tetapi tidak diperlukan.

Mohon untuk Pembangun Awan peranan atau lihat peluang lain di epal.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di papan Jawatan NextPit – temui semua peluang sekarang