4 Cara Berkesan Untuk Merundingkan Tawaran Kerja Terbaik Yang Mungkin

78
jobbio rundingan gaji
© mojo_cp/Adobe Stock

Bilakah kali terakhir anda mendapat kenaikan gaji? Jika itu semasa anda berpindah ke peranan semasa anda, maka mungkin sudah tiba masanya untuk mula berunding semula.

Sama ada dengan syarikat pesaing atau dengan majikan semasa anda, profesional teknologi mendapat permintaan tinggi di AS, yang menjelaskan sebabnya gaji meningkat 2.3% tahun ke tahun.

Tetapi 49% daripada profesional teknologi AS tidak berpuas hati dengan gaji mereka, mempercayai gaji mereka terlalu rendah, yang menjelaskan mengapa 52% mempertimbangkan untuk menukar majikan tahun ini.

Walaupun itu salah satu cara untuk mendapatkan kenaikan gaji, satu lagi adalah dengan mengambil kesempatan daripada pasaran buruh yang masih panas dengan majikan anda sekarang; ia adalah kurang mengganggu untuk menaikkan gaji daripada mengupah pengganti dan melabur dalam latihan yang diperlukan dan meningkatkan kemahiran keperluan pekerja baru.

Sama ada anda memilih untuk kekal atau pergi, terdapat empat peraturan mudah untuk dipatuhi jika anda ingin merundingkan tawaran kerja yang terbaik.

1. Tahu Nilai Anda

Sektor teknologi berkembang pesat jadi jika anda mahir dalam satu bidang, ketahui nilai yang boleh membawa kepada perniagaan. Adakah terdapat ramai orang lain yang bekerja di sektor ini dengan set kemahiran anda, dan dalam itu, kenal pasti USP anda. Adakah rekod prestasi anda bercakap untuk dirinya sendiri atau adakah anda perlu meletakkan angka pada kejayaan projek anda baru-baru ini? Lagipun, wang bercakap.

Anda mungkin sedikit tidak dapat dihubungi––tanya diri anda bila kali terakhir anda meningkatkan kemahiran atau mempelajari sesuatu yang baharu. Teknologi sentiasa berkembang, dan anda perlu berkembang dengannya, atau anda berisiko ketinggalan. Bolehkah majikan anda menggantikan set kemahiran anda dengan mudah? Adalah penting untuk melihat ramalan industri dan peningkatan kemahiran dalam bidang yang sedang berkembang, seperti AI, gamifikasi, genomik atau realiti lanjutan.

2. Kenali Industri

Selidik syarikat yang mengambil pekerja dan bidang tumpuan mereka. Dengan memahami industri, anda mula memahami tempat anda di dalamnya, dan nilai yang anda bawa kepada majikan, meletakkan anda dalam kedudukan yang lebih baik untuk mula berunding. Ia juga menunjukkan anda berpengetahuan, terlibat dan boleh berfikir secara strategik.

Begitu juga, apakah rakan sekerja yang mempunyai pengalaman serupa memperoleh pendapatan? Tanya lelaki dan wanita supaya anda mengetahui jurang gaji jantina, atau anda boleh menyiasat peluang pekerjaan semasa di papan kerja khusus teknologi seperti Papan Kerja NextPit.

3. Ketahui Bottom Line Anda

Adakah anda sedang berunding untuk mendapatkan lebih banyak wang, atau adakah anda terbuka kepada peningkatan dalam faedah bukan kewangan seperti peningkatan cuti berbayar, caruman pencen atau insurans kesihatan keluarga. Seperti semua rundingan, mengetahui keuntungan anda untuk kenaikan gaji menjadikan tawar-menawar lebih mudah, kerana anda tahu apa yang anda mahukan. Anda tahu perkara yang akan dan tidak sesuai untuk gaya hidup anda.

Sebagai contoh, waktu kerja yang fleksibel mungkin menjadi pemecah perjanjian bagi mereka yang mempunyai keluarga muda, tetapi jika anda seorang graduan baru-baru ini, anda mungkin tertumpu pada wang itu. Ketahui hujung pangkal anda dan berpegang padanya.

4. Mempunyai Tawaran

Tawaran pekerjaan alternatif adalah cip tawar-menawar sebenar apabila ia datang untuk merundingkan kenaikan gaji, terutamanya jika anda mendekati majikan semasa anda yang mungkin tidak mahu kehilangan anda kepada persaingan.

Dengan meneroka Papan Kerja NextPit dan melihat peluang (dan gaji) yang tersedia, anda sedang dalam perjalanan untuk mendapatkan tawaran kerja alternatif? Temui tiga peranan teknologi di bawah untuk bermula.

Jurutera Kakitangan, FourSquare, Seattle

Peranan: Sebagai Jurutera Kakitangan dengan FourSquare anda akan mengusahakan saluran paip hujung ke hujung syarikat dan menyumbang dalam semua peringkat reka bentuk, pelaksanaan, orkestrasi dan saluran paip penggunaan.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk membina, menggunakan dan mengatur saluran paip pemprosesan data besar yang secara langsung meningkatkan produk dan penghantaran pelanggan FourSquare’s Places sambil bekerjasama dengan saintis data untuk membawa ke dalam model pembelajaran mesin pengeluaran yang meramalkan atribut dan kualiti Places.

Keperluan: Anda memerlukan tujuh tahun lebih pengalaman dalam kejuruteraan perisian yang bekerja dengan kod dan kecekapan peringkat pengeluaran, dengan sekurang-kurangnya satu bahasa pengaturcaraan berorientasikan objek, dan pengalaman dengan rangka kerja pengkomputeran teragih.

Mohon untuk Jurutera Kakitangan peranan atau semak imbas semua peluang yang ada di FourSquare.

Pereka Web Visual, Plaid, Amerika Syarikat

Peranan: Sebagai Pereka Web Visual untuk berkotak-kotak anda akan berpeluang untuk mempamerkan kreativiti dan kemahiran reka bentuk anda sambil anda membina laman web pemasaran yang menakjubkan dan menarik secara visual.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk menerajui reka bentuk semula tapak web, menjadikannya lebih baik, lebih moden dan mesra pengguna. Bekerjasama dengan jurutera, anda juga akan membangunkan sistem komponen global yang boleh skala dan fleksibel untuk tapak tersebut.

Keperluan: Anda akan mempunyai mata untuk reka bentuk, keupayaan untuk mengimbangi kelajuan projek dengan perhatian terhadap perincian, kemahiran komunikasi yang kuat dan rekod prestasi yang berjaya dalam menyampaikan projek reka bentuk web yang terkemuka.

Mohon untuk Pereka Web Visual peranan atau semak imbas semua peranan yang tersedia di berkotak-kotak.

Pengarah Perakaunan Hasil, MoonPay, New York

Peranan: Sebagai Pengarah Perakaunan Hasil dengan MoonPay anda akan memimpin dan mengawasi penutupan bulanan untuk hasil, kos pertukaran dan inventori crypto.

Tanggungjawab: Anda akan menyemak entri jurnal, penyesuaian akaun dan analitik penyata kewangan untuk hasil dan kos barangan yang dijual serta memacu peningkatan berterusan serta mengurangkan masa kitaran dalam proses penutupan bulanan hasil.

Keperluan: Pengalaman 10 tahun atau lebih termasuk awam (diutamakan Big Four) dan swasta (diutamakan Pra-IPO). CPA diutamakan dan anda memerlukan pengalaman terdahulu mengetuai dan mengurus proses penutupan perakaunan hasil.

Apple untuk Pengarah Perakaunan Hasil peranan atau semak imbas semua peluang yang ada di MoonPay.

Semak imbas NextPit Job Board dan terokai semua peluang yang ada. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.