4 Cara untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda di Snapchat (2023)

84
Bagaimana untuk mengetahui sama ada seseorang telah menyekat anda pada Snapchat pada iPhone

Apabila seseorang menyekat anda pada Snapchat, anda tidak mendapat pemberitahuan. Ia mungkin membingungkan kerana anda beralih daripada bercakap setiap hari kepada tiada komunikasi. Jadi, bagaimana untuk mengetahui jika seseorang menyekat anda di Snapchat? Ia agak mudah untuk difikirkan. Saya akan kongsikan 4 helah mudah, jadi teruskan membaca!

Apakah perbezaan antara disekat dan dialih keluar pada Snapchat?

Adalah penting untuk mengetahui perbezaan antara menyekat dan mengalih keluar seseorang di Snapchat sebelum membuat tuntutan. Anda tidak akan dapat menghubungi mereka dalam apa-apa cara daripada akaun anda yang disekat. Walau bagaimanapun, jika seseorang mengalih keluar anda daripada senarai rakan mereka, anda boleh mencari mereka. Walau bagaimanapun, anda akan melihat label Tambah Rakan.

Selain itu, anda masih boleh menghantar foto dan melihat cerita mereka. Berikut adalah tangkapan. Jika pengguna telah menetapkan tetapan privasi yang membenarkan rakan mereka menghubungi mereka di Snapchat, anda tidak akan mempunyai akses. Lebih-lebih lagi, mereka mungkin telah membisukan anda jika anda tidak dapat menonton cerita mereka tetapi masih mempunyai persahabatan.

1. Semak senarai kenalan Snapchat anda

Anda mungkin mendapati seseorang menyekat anda di Snapchat dengan menyemak senarai kenalan anda. Jika mereka berada di sana lebih awal dan kini telah hilang, anda mungkin tidak berkawan atau disekat.

 1. Lancarkan aplikasi Snapchat pada iPhone anda.
 2. Ketik Bitmoji anda.
 3. Tatal dan pilih Rakan Saya untuk mendapatkan senarai rakan anda.

  Cari seseorang menyekat anda di Snapchat dengan menyemak senarai kenalan Snapchat

2. Cari nama pengguna mereka di Snapchat

Kaedah paling mudah untuk menyemak sama ada seseorang menyekat anda di Snapchat sedang mencari mereka. Malangnya, anda tidak dapat mencari akaun seseorang jika mereka menyekat anda atau menyahaktifkan akaun mereka. Oleh itu, adalah lebih baik untuk melihat perkara ini lebih lanjut sebelum membuat andaian akhir.

 1. Buka apl Snapchat.
 2. Klik pada ikon carian di bahagian atas.
 3. Kemudian taip nama pengguna mereka; jika anda tidak ingat nama pengguna yang tepat, taip nama penuh mereka.

  Semak sama ada seseorang menyekat anda di Snapchat sedang mencari mereka

3. Semak sejarah sembang Snapchat baru-baru ini

Jika anda telah menghantar atau menerima snap baru-baru ini daripada pengguna, anda juga boleh menyemak kotak sembang mereka. Tidak menemui sejarah sembang boleh menjadi tanda untuk mengetahui sama ada seseorang menyekat anda di Snapchat. Jadi, pergi ke Snapchat dan ketik Sembang dari menu bawah. Sekarang, tatal dan cuba cari pengguna itu.

Tetapi ini bukan pilihan yang terjamin untuk menyemak sama ada seseorang menyekat anda di Snapchat. Ini kerana mesej akan hilang paling lama selepas 24 jam. Oleh itu, jika anda mengesyaki disekat, pertimbangkan penggodaman lain.

Cuba hantar mesej pada Snapchat

Jika anda menjumpai peti masuk, buka dan hantar mesej (pastikan mempunyai sambungan internet yang stabil). Ia akan berjaya dihantar jika anda tidak disekat. Jika tidak, anda akan melihat amaran automatik: “Gagal menghantar mesej anda. Ketik untuk mencuba lagi.”

Selain itu, jika status mesej menunjukkan Menunggu dengan simbol kelabu, anda tidak berkawan.

4. Gunakan akaun Snapchat yang berbeza untuk mencari nama mereka

Seperti yang saya katakan, jika anda tidak dapat mencari akaun selepas carian, ia mungkin dinyahaktifkan. Jadi, saya cadangkan mencari nama pengguna menggunakan akaun lain. Ia akan menyelesaikan kekeliruan! Anda boleh log keluar dan buat akaun Snapchat baharu atau tanya orang lain. Jika pengguna muncul pada carian orang lain tetapi bukan milik anda, anda telah disekat.

Soalan Lazim

S. Bolehkah anda melaporkan pengguna yang menyekat anda?

Ya, anda boleh melaporkan mana-mana pengguna dengan pergi ke halaman Sokongan Snapchat. Semasa melaporkan, serahkan beberapa maklumat, seperti tangkapan skrin, untuk menyokong laporan anda.

S. Bolehkah saya menyekat pengguna yang telah menyekat saya?

Jika anda disekat, anda tidak boleh mengakses profil tersebut. Oleh itu, tiada cara untuk menyekat pengguna.

Jadi, itu sahaja untuk hari ini, Snapchatters!

Sebelum anda membuat kesimpulan, semak dengan teliti jika seseorang menyekat anda di Snapchat atau hanya menyahkawan anda. Juga, ada kemungkinan bahawa Snapchat memadamkan profil kerana melanggar syarat komuniti. Adakah anda mempunyai kaedah lain untuk mengetahui sama ada seseorang menyekat anda? Beritahu saya dalam komen di bawah.

Terokai lagi…

 • 3 Cara untuk tangkapan skrin Snapchat tanpa mereka ketahui (2023)
 • Kamera Snapchat tidak berfungsi pada iPhone? 10 Cara untuk memperbaikinya!
 • Cara membuat Profil Awam di Snapchat pada 2023