5 apl Android dan iOS teratas kami pada minggu ini

84
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Sabtu ini, kami telah memilih lima apl yang perlu dicuba oleh setiap pengguna Android atau iOS! Tidak seperti senarai apl percuma kami, kami telah mencuba sendiri apl tersebut dan akan memaklumkan anda jika terdapat sebarang pembelian dalam apl atau kos tambahan lain. Jadi duduk dan muat turun aplikasi yang anda rasa menarik secara langsung!

Setiap minggu kami cuba membawakan anda apl terbaik yang mungkin bukan perangkap data atau sarang transaksi mikro. Sebagai tambahan kepada pengesyoran editor, kami juga menambahkan apl yang ditemui oleh komuniti NextPit dan dikongsi di forum kami.

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas.


Dapatkan Prime Gaming Percuma 30 hari
dengan Percubaan Perdana Amazon

Carian Makanan (Android)

Pernah terfikir berapa banyak kalori kegemaran anda? Bagaimana pula dengan jumlah protein yang terkandung dalam pelbagai pizza di kedai? Soalan tepat ini menimbulkan Carian Makanan. Aplikasi ini menyediakan maklumat pemakanan tentang mana-mana makanan atau produk, dan tidak kira sama ada ia adalah bahan yang paling penting seperti lemak dan karbohidrat, sehinggalah kepada vitamin dan mineral.

Melakukan pencarian bahan makanan adalah proses yang cukup mudah, mudah dan cepat. Lagipun, pangkalan data yang disertakan akan merangkumi berjuta-juta produk dari seluruh dunia. Malah, anda juga boleh mengimbas kod bar produk tertentu untuk mendapatkan maklumat berkaitan yang anda inginkan.

Terdapat juga pilihan untuk menatal sejarah carian anda walaupun semasa anda berada di luar talian. Hanya untuk menjadi berguna, anda juga boleh melakukan perbandingan dengan produk yang berbeza. Dalam erti kata lain, pada kali seterusnya anda ingin membuat hidangan, sudah tiba masanya untuk menghapuskan aplikasi ini supaya anda tahu setiap kalori yang masuk ke dalam badan anda!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Carian Makanan

Jadikan pengiraan kalori lebih mudah dengan Carian Makanan. / © NextPit

re:ignite (Android)

Mempunyai kad panggilan sentiasa sesuatu yang anda fikir hanya wujud dalam dunia perniagaan, tetapi pemain juga mempunyai rasa bangga dan kesukuan. re:ignite ingin menyediakan platform sedemikian di mana anda boleh membuat, memuat turun dan berkongsi kad pemain digital dan boleh disesuaikan yang bergaya. Terdapat kategori yang berbeza untuk kad, jadi ini bukan semua tentang statistik dalam permainan anda tetapi lebih banyak tentang anda dan memalsukan identiti pemain anda sendiri.

Kad ini akan memenuhi keperluan permainan dalam talian kegemaran anda supaya anda boleh berkongsi statistik dan pencapaian anda, termasuk detik #humblebrag seperti kadar kemenangan yang sangat tinggi, masa bermain, KDA dan semua statistik yang penting untuk permainan masing-masing. Mulakan dengan kad Fortnite dan DOTA 2 dari awal lagi. Pembangun berhasrat untuk menambah kad permainan tambahan pada masa hadapan, termasuk tajuk popular seperti League of Legends, Valorant dan Genshin Impact, antara lain.

Sudah tentu, anda sentiasa boleh menggunakan kad ini untuk rangkaian sosial anda juga. Tunjukkan kepada dunia berapa banyak masa yang telah anda laburkan dalam akaun Steam anda dan saksikan n00bs semakin iri.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

5 Apl Teratas minggu ini: Reignite

Masa untuk kelihatan profesional sebagai pemain dengan aplikasi ini! / © NextPit

Boleh diminum (Android)

Kehidupan boleh menjadi agak sukar pada masa-masa tertentu, itulah sebabnya anda harus belajar untuk mengetuk kembali beberapa pusingan dengan pasangan anda. Walaupun persekitaran pub boleh menjadi agak sejuk, ada kalanya anda hanya ingin berehat di rumah dan menikmati racun pilihan anda. Aplikasi Drinkable amat berguna di sini, di mana anda boleh menemui koktel yang anda boleh buat dari keselesaan rumah anda berdasarkan bahan-bahan yang anda ada.

Sudah tentu, terdapat juga banyak resipi koktel untuk dipilih dalam penerokaan koktel baharu anda untuk ditemui. Aplikasi ini akan sentiasa memberitahu anda tentang bahan-bahan yang hilang supaya anda tahu apa yang perlu dibeli pada kedai runcit anda yang seterusnya. Sungguh mengagumkan bahawa pembangun aplikasi telah memenuhi keperluan orang di kedua-dua belah Atlantik, menawarkan pengukuran dalam kedua-dua piawaian Imperial dan Metrik. Anda juga boleh menghubungi pembangun jika anda ingin melihat koktel tertentu ditambahkan!

Ingat, tidak kira betapa sukarnya kehidupan atau berapa banyak yang anda ingin berpesta, anda harus sentiasa minum secara bertanggungjawab dalam semua keadaan. Sementara itu, nikmatilah aplikasi ini! Saya tahu saya pasti melakukannya.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Boleh diminum

Boleh diminum membantu anda menenggelamkan kesedihan anda. / © NextPit

Mengelirukan DaKookdle (Android)

Sekarang inilah permainan perkataan yang pastinya mengeluarkan mickey daripada fenomena yang dikenali sebagai Wordle. Pada asalnya membuat gelombang tidak lama dahulu, Wordle asal memerlukan anda menyelesaikan perkataan lima huruf melalui satu siri tekaan progresif, yang mana anda mendapat enam peluang secara keseluruhan. Gagal berbuat demikian dan coretan anda telah berakhir, memerlukan anda untuk memulakan sekali lagi.

Kata fiends tidak boleh berpuas hati dengan permainan itu kerana mereka perlu memastikan bahawa coretan mereka dikekalkan. DaKookdle yang mengelirukan mungkin tidak begitu halus atau digilap, tetapi ia menawarkan sentuhan yang sangat jahat kepada Wordle – dengan menghendaki anda memainkan dua perkataan pada satu papan pada satu masa. Perkara sedemikian menjadi mengelirukan selepas beberapa ketika, kerana otak anda bekerja lebih masa untuk meneka jawapan yang betul! Kali ini, bagaimanapun, anda mempunyai 10 tekaan dan ia benar-benar mengelirukan!

Sekiranya permainan menjadi terlalu mengecewakan anda, apa kata anda berehat seketika dan meniup wap dengan mencampurkan beberapa minuman untuk diri sendiri dengan Apl boleh diminum yang dicadangkan tadi 😉

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Mengelirukan DaKookdle

Jika anda rasa ingin membuat diri anda sakit kepala, Mengelirukan DaKookdle adalah cara yang perlu dilakukan. / © NextPit

Railbound (iOS & Android)

Dunia mempunyai bahagian yang sama dalam kesedihan dan kesakitan, jadi mengapa tidak pastikan anda mendapat sedikit masa dengan permainan comel iaitu Railbound? Permainan teka-teki ini berdasarkan persekitaran yang selesa dan melentur trek di mana sepasang anjing memulakan perjalanan kereta api untuk mengelilingi dunia. Terdapat lebih daripada 150 teka-teki untuk dimainkan, di mana anda ditugaskan untuk meletakkan, mengalih keluar dan mengubah laluan sambungan untuk memastikan kereta api dapat menuju ke destinasi.

Di situlah terletaknya cabaran – mudah dalam sifat dan konsep, tetapi anda perlu memastikan bahawa landasan tidak bersilang antara satu sama lain! Visual permainan ini sungguh menakjubkan, menampilkan gaya seni buku komik yang cantik yang pasti membantu anda kekal tenang setiap kali anda mengambilnya untuk bermain.

Premis itu mungkin kedengaran gila, tetapi bukankah itu maksudnya? Suasana fantasi yang membantu anda melarikan diri daripada kehidupan seharian. Anda juga boleh memanfaatkan mekanik dalam permainan seperti terowong untuk menempuh jarak yang jauh dalam sekelip mata, atau untuk menangguhkan kereta api menggunakan penghadang kereta api yang ditetapkan masanya.

  • Harga: $4.99 (iOS dan Android) / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

Itu dia – 5 apl teratas kami pada minggu ini. Ia adalah campuran yang agak menarik, bukankah anda fikir begitu? Jika anda mempunyai sesuatu untuk dikritik atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan bahagian komen betul-betul di bawah artikel ini!