5 apl Android dan iOS teratas kami pada minggu ini

115
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Adakah anda bersedia untuk menyemak 5 apl Teratas mingguan kami untuk Android dan/atau iOS yang patut anda cuba? Tidak seperti pilihan apl percuma buat sementara waktu kami, kami telah mencuba sendiri apl tersebut dan akan memaklumkan anda jika terdapat sebarang pembelian dalam apl atau kos tambahan lain. Jadi duduk, berehat, dan muat turun apl yang anda rasa menarik!

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas. Sudah tentu, bintang utama minggu ini tidak lain daripada kuda tunggangan Geralt of Rivia yang dipercayai, Roach, yang akhirnya mempunyai permainan sendiri!


Dapatkan percubaan Apple TV+ Percuma selama 7 hari
Foundation, The Morning Show dan banyak lagi!

Fast 60 (Android)

Adakah anda fikir anda seorang yang cepat berfikir? Adakah anda yakin bahawa anda mempunyai otak terpantas di blok itu? Jika ya, maka anda mungkin berminat untuk mengambil Fast 60, permainan yang mengadu anda dengan masa. Dalam permainan ini, kedua-dua kelajuan dan tumpuan diperlukan untuk menyelesaikannya.

Premis permainan ini ialah: Anda akan ditunjukkan grid segi empat sama yang menyenaraikan nombor 1 hingga 60 secara rawak setiap kali, dan tugas anda adalah untuk mengklik pada nombor dalam susunan yang sepadan berdasarkan Mod Permainan yang dipilih. Terdapat empat mod permainan berbeza untuk dipilih: Normal (dalam tertib menaik), Songsang (dalam susunan menurun), Odds (nombor ganjil) dan Even (nombor genap sahaja, jelas sekali). Tangkapan? Anda hanya mempunyai 60 saat untuk menyelesaikan tugasan.

Ia pada asasnya adalah perlumbaan terhadap diri anda tentang seberapa pantas fungsi kognitif anda. Pada asasnya, berikut ialah beberapa petua untuk membantu anda dalam pencarian anda—memilih lima nombor yang betul dalam tiga saat akan menghentikan pemasa undur selama tiga saat. Sebaliknya, memilih berbilang nombor yang salah dalam masa yang singkat akan melihat mesej muncul selama tiga saat apabila jam terus berdetik. Tidak disyorkan bermain ini semasa anda tidak sedar!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Fast 60

Fast 60 ialah perlumbaan menentang diri anda untuk menewaskan yang terbaik peribadi anda…semuanya dalam masa 60 saat. / © NextPit

Pembuat Jemputan (iOS & Android)

Terdapat beberapa aplikasi hari ini yang menjadikan hidup lebih mudah dari segi reka bentuk walaupun anda tidak mempunyai firasat tentang nisbah emas atau peraturan reka bentuk lain untuk menyelamatkan nyawa anda. Pembuat Undangan adalah salah satu daripadanya. Dengan pandemik Covid-19 kini menjadi endemik di seluruh dunia, penglibatan sosial mula kembali normal, yang bermaksud mengeluarkan kad jemputan ke pelbagai acara. Mengapa tidak menyelesaikannya pada telefon pintar anda sendiri?

Pembuat Jemputan ialah kenderaan digital untuk menghasilkan e-kad yang menakjubkan tanpa perlu mengeluarkan peluh. Anda mempunyai pelbagai templat sedia ada untuk dipilih, termasuk ulang tahun, hari lahir, cuti istimewa seperti Halloween dan Krismas serta acara seperti mandi bayi dan parti pertunangan. Pada asasnya, imaginasi anda adalah had kerana anda juga boleh melukis dari galeri foto semasa anda untuk inspirasi!

Kehadiran apl dalam apl ini kadangkala boleh menjadi sangat menjengkelkan, dengan sesetengah daripadanya memerlukan anda menunggu selama setengah minit sebelum anda boleh meneruskan ke skrin seterusnya. Adalah lebih baik untuk membayar yuran tahunan $14.99 untuk mengalih keluar semua iklan dan tera air, apatah lagi membenarkan anda menyimpan dalam mod resolusi tinggi.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya ($3.99-$29.99) / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

5 Apl Teratas minggu ini: Pembuat Jemputan

Jangan sekali-kali kehabisan idea lagi dengan Pembuat Jemputan pada kali seterusnya anda ingin mengadakan pesta ulang tahun. / © NextPit

Trotteo (iOS & Android)

Memandangkan sempadan antara negara telah dibuka, tiba masanya untuk membiarkan pepijat nafsu berkelana menggigit anda! Bilakah kali terakhir anda mengembara ke negara lain untuk merasai budaya yang berbeza? Daripada terperangkap dengan butiran, apa kata pastikan butiran perjalanan anda sentiasa di hujung jari anda! Trotteo ialah apl penganjur perjalanan yang membantu anda menjejaki rancangan perjalanan anda.

Sebaik sahaja anda telah memajukan maklumat yang diperlukan kepada Trotteo, apl itu sendiri cukup pintar untuk menjana garis masa jadual perjalanan rancangan perjalanan anda. Anda akan mempunyai akses tentang cara anda boleh tiba di destinasi percutian yang anda inginkan, mempunyai nombor hubungan yang berkaitan dan masa daftar masuk sentiasa. Saya tidak mengambil masa lebih daripada beberapa minit untuk maklumat penerbangan saya yang dimajukan ditunjukkan dalam apl. Dari sana, mengklik pada lapangan terbang itu sendiri akan melancarkan aplikasi navigasi lalai anda. Alangkah kemasnya!

Aplikasi ini malah mampu mengimbas kod QR untuk maklumat yang akan dipindahkan, sehinggakan ia boleh menjadi agak menggerunkan melihat sejauh mana diri digital kita telah didedahkan kepada orang lain tanpa kita sedari. Sudah berlalu apabila anda mencetak jadual perjalanan dan tempahan, merujuknya secara berasingan apabila diperlukan, apabila Trotteo melakukannya untuk anda dari satu sumber.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Trotteo

Trotteo mengawal ketat maklumat perjalanan anda untuk menjadikan kehidupan lebih mudah apabila anda pergi bercuti. / © NextPit

StockPixels (Android)

Adakah anda pernah mendapati diri anda berada dalam situasi yang janggal apabila anda memerlukan beberapa stok foto untuk pembentangan anda tetapi entah bagaimana tidak mahu mengalami masalah memuat turunnya daripada sumber dalam talian yang berbeza? Berikut ialah apl bagus yang melakukan kerja ‘kotor’ untuk anda—StockPixels. Mengambil kesempatan daripada Pexels repositori, StockPixels dipautkan terus kepadanya untuk navigasi mudah dan penggunaan sumber mereka.

Ia agak mudah – hanya masukkan frasa carian yang berkaitan ke dalam bar carian, dan anda akan dipaparkan dengan pelbagai hasil yang berkemungkinan sesuai dengan keperluan dan keperluan anda. Sudah tentu, ia tidak terhad kepada foto sahaja, tetapi ia juga menawarkan video pendek serta kualiti yang berbeza-beza.

Pada asasnya, aplikasi ini membantu anda menjimatkan banyak masa jika anda ingin menjadi produktif daripada tablet atau telefon pintar berkuasa Android anda. Mereka yang cenderung bekerja semasa mereka dalam perjalanan mungkin ingin menyemak aplikasi ini untuk kemudahan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: StockPixels

Anda tidak akan kehabisan idea apabila memilih foto lain kali dengan StockPixels. / © NextPit

Perlumbaan Roach (iOS & Android)

Salah satu pencarian yang paling diingati dalam The Witcher 3 bagi saya ialah yang Roach boleh bercakap dengan Geralt sambil mengejar kuda hantu. Sekarang itu adalah satu usaha, dan ia memberikan banyak detik-detik ringan dalam hubungan antara mutan dan kuda. Roach Race telah dibangunkan dengan kerjasama Crunching Koala, di mana ia adalah platformer tatal sisi percuma untuk dimainkan daripada CD PROJEKT RED yang dibintangi—siapa lagi, selain kuda yang dipercayai Geralt. Walaupun Geralt mempunyai banyak kuda lain sebelum ini, ini adalah satu-satunya Roach di mana dia menunggang dengan bebas daripada tuannya.

Anda memulakan perjalanan yang tidak berkesudahan merentasi Benua sambil menemui landskap ajaib daripada siri permainan The Witcher (Kaer Morhen, Novigrad, Flotsam, Skellige dan Isle of Mists dalam kegemilangan 2D), dan anda melakukannya sambil mengumpul mata dan bekerja cara anda naik ke papan pendahulu global. Jika anda pernah bermain permainan pelari yang kelihatan tidak berkesudahan seperti Flappy Bird dan Temple run, maka Roach Race berada tepat di lorong anda. Secara kebetulan, permainan mini ini juga boleh didapati di Cyberpunk 2077 pada mesin arked dalam permainan.

Roach akan memakan kegemarannya seperti epal dan lobak merah untuk menghidupkan kuasa, sambil mengekalkan kawalan berhati-hati dengan mengelak raksasa yang mematikan dan perangkap berbahaya. Pada asasnya, semakin jauh anda pergi, semakin banyak mata yang anda dapat kumpulkan. Seberapa pantas refleks anda semasa anda cuba mendapatkan tempat dalam senarai 10 teratas?

  • Harga: Percuma (iOS dan Android) / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

5 Apl Teratas minggu ini: Roach Race

Ia adalah Perlumbaan (Roach) hingga ke penamat! / © NextPit

Itu dia—5 apl teratas kami pada minggu ini. Ia adalah campuran yang agak menarik, betul? Jika anda mempunyai sesuatu untuk dikritik atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan bahagian komen betul-betul di bawah artikel ini!