5 apl Android dan iOS teratas kami pada minggu ini

111
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Adakah anda bersedia untuk menyemak 5 apl Teratas mingguan kami untuk Android dan/atau iOS yang patut anda cuba? Tidak seperti pilihan apl percuma buat sementara waktu kami, kami telah mencuba sendiri apl tersebut dan akan memaklumkan anda jika terdapat sebarang pembelian dalam apl atau kos tambahan lain. Jadi duduk, berehat, dan muat turun apl yang anda rasa menarik!

Daripada permainan mudah alih kepada apl produktiviti, berikut ialah lima apl Android/iOS percuma dan berbayar daripada NextPit minggu ini. Kami menerbitkan pilihan ini setiap minggu, anda juga boleh menyemak 5 apl Teratas minggu lepas. Jika anda seorang pencinta anime, maka anda pasti akan mendapati bahawa permainan minggu ini untuk kedua-dua platform—One Punch Man: The Strongest—untuk menghiburkan tambang yang akan membebankan anda sehingga minggu kerja seterusnya menghampiri anda.


Dapatkan percubaan Apple TV+ Percuma selama 7 hari
Foundation, The Morning Show dan banyak lagi!

Suggestream (Android)

Pergi bertanya kepada generasi tua dalam rumah anda tentang tabiat menonton TV mereka. Sebagai contoh, terdapat hanya saluran yang cukup yang boleh anda harapkan dengan satu tangan, dan anda perlu memutarkan hidup anda pada masa pengaturcaraan. Cepat ke hari ini, dan anda akan terkejut dengan bufet rancangan yang boleh anda pilih. Jika anda mendapati diri anda letih hanya kerana anda baru kehabisan idea tentang perkara yang perlu ditonton, inilah idea: Suggestream.

Kami berdiri di atas bahu gergasi, dan Suggestream tidak berbeza, sebagai aplikasi cadangan filem dan rancangan TV yang berasaskan TMDB. Menggunakan apl ini adalah mudah, anda memilih daripada kategori “Filem” atau “Rancangan TV”, masukkan kata kunci yang anda ingin tonton dan senarai cadangan akan muncul. Dari sana, kecilkan carian anda dengan memilih tajuk yang menarik minat anda, dan anda akan dipaparkan lagi halaman lain.

Halaman ini akan memasukkan maklumat penting seperti penilaian IMDB, genre, masa jalan, tab kegemaran dan pautan YouTube ke treler (jika tersedia). Anda juga boleh menilai pengesyoran dengan salah satu daripada empat smiley.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

Petikan Skrin Suggestream

Cari siri TV atau filem yang anda inginkan, cepat dan mudah! / © NextPit

Pasangan Ploppy (iOS)

Adakah anda fikir kanak-kanak pada masa kini cenderung untuk didesak untuk memperoleh keputusan yang baik? Ini bermakna turun di kaki kanan apabila belajar. Pembelajaran hafalan mungkin sudah ketinggalan zaman, tetapi masih ada nilai dalam menghafal. Dengan Ploppy Pairs, anda boleh melatih ingatan anak atau anak kecil anda dengan permainan padanan kad yang menyeronokkan ini untuk semua orang.

Ploppy Pairs mempunyai ciri khas yang dikenali sebagai fungsi SharePlay, membolehkan anda bermain bersama rakan dan keluarga melalui FaceTime. Ini membuatkan anda berasa seolah-olah anda semua berada di tempat yang sama bersama-sama, menikmati permainan.

Direka khas sebagai tajuk mesra kanak-kanak, mekanik permainan ini agak mudah. Tiada mekanik atau teks yang mencabar untuk bergelut, menjadikannya sangat mudah diakses oleh hampir semua orang—termasuk mereka yang belum cukup umur untuk membaca. Tahap kesukaran yang berbeza tersedia untuk memberikan cabaran yang sihat secara menyeluruh, daripada 4 hingga 70 kad. Ini bermakna orang dewasa juga akan mendapati tajuk ini mencabar pada satu ketika.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan


Bermalam (Android)

Tetap fokus adalah sesuatu yang kita semua perjuangkan dalam kehidupan seharian kita. Jika kita hilang fokus, keadaan boleh menurun dengan cepat. Mengapa tidak mendapatkan bantuan apl untuk berbuat demikian? Sojourn ialah pemasa fokus yang membantu anda mengawasi bola dengan mengekalkan produktiviti. Siapa kata kerja keras itu tidak menyeronokkan? Aplikasi ini memastikan bahawa masa membosankan yang berlaku di pejabat boleh menjadi lebih mengujakan.

Pemasa pomodoro ini sesuai untuk pelbagai situasi—sama ada untuk belajar, bekerja, membaca atau bermain. Ia menggabungkan cita-cita pemasa kajian pomodoro tradisional dengan aspek penerokaan, penemuan dan pengumpulan seperti Skyrim dan Pokemon. Anda perlu merancang kursus terlebih dahulu sebelum memulakan pelayaran anda, di mana telefon pintar anda perlu ditinggalkan begitu sahaja supaya anda boleh memulakan ‘pencarian’ produktiviti anda.

Setelah selesai sesi fokus anda, anda pasti akan diberikan ganjaran yang boleh menjadi lokasi yang dijana secara unik untuk anda terokai. Penyimpan semula jadi dalam diri anda pasti mahu meneruskan dengan menemui dan mengumpul setiap perkara yang mungkin! Setakat ini, terdapat tema dan kenderaan tambahan yang sedang dalam perancangan, jadi harapkan untuk melihat lebih banyak penambahan pada masa hadapan kerana pembangun terus mengusahakannya. Pemasa boleh dikonfigurasikan berfungsi dalam selang masa 5 minit, menjadikannya sesuai untuk kebanyakan tugas.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

Tangkapan skrin: Sojourn

Persinggahan membantu anda mengawasi bola apabila kehidupan menjadi sibuk. / © NextPit

Re:Work – E-mel & Kalendar (iOS & Android)

Kekal produktif semasa anda bergerak adalah ideal yang sesuai untuk pejuang jalanan, tetapi kadangkala, tugas itu mengambil berat kepada anda. Dengan begitu banyak e-mel, kalendar, senarai tugasan dan nota yang berbeza untuk dijejaki, tidakkah anda berharap anda mempunyai apl pusat yang boleh mengawal semua ini dengan cara yang teratur? Re:Work menyahut cabaran ini dengan menjadi pelanggan e-mel yang selamat dan selamat. Ia juga berganda dari segi kemudahan, di mana anda boleh menikmati peti mel dan kalendar kongsi untuk memudahkan anda bekerjasama dengan rakan sekerja anda (atau keluarga) jika semua orang menggunakan alat produktiviti yang berbeza.

Pelbagai fungsi yang disokong ialah e-mel, kalendar, kenalan, tugasan dan nota yang tersedia Pelayan Microsoft Exchange, Office365 dan Google Workspace. Sudah tentu, sesetengah orang mungkin dimatikan selepas percubaan 2 minggu awal tamat apabila fungsi menjadi minimum, berselindung di sebalik paywall langganan tahunan $19.99. Namun, jika anda melihat keperluan untuk dapat bekerja merentasi platform yang berbeza dari titik pusat, maka Re:Work mengikat semuanya dengan indah.

Saya telah mencubanya, dan kemudahan peti masuk gabungan daripada dua e-mel menjadikan hidup lebih mudah. Bayangkan apabila e-mel kerja yang berbeza masuk ke dalam gambar, keupayaan untuk mengisih dan menyusunnya ke dalam ruang masing-masing menjadikan perkara lebih mudah. Walaupun beberapa ulasan mengatakan bahawa ia adalah buggy, tetapi saya tidak menghadapi sebarang masalah setakat ini.

  • Harga: Percuma (percubaan 2 minggu) / Pengiklanan : Tiada / Pembelian dalam apl: Ya ($19.99 langganan tahunan) / Akaun: Diperlukan (e-mel)

Tangkapan skrin: Kerja semula

Ambil stok e-mel, kalendar, nota dan item lain anda dengan Re:Work. / © NextPit

One Punch Man: Yang Terkuat (iOS & Android)

Siapa sangka One Punch Man akhirnya akan melangkah ke platform mudah alih dengan permainan terbarunya dalam bentuk RPG mudah alih berasaskan giliran? Ini bukan rip-off, tetapi versi yang dibenarkan secara rasmi yang diselia khas oleh jawatankuasa produksi Shueisha. Bandar-bandar di sekeliling anda terus dikepung oleh raksasa, dan terpulang kepada anda untuk melindungi rakyat yang ketakutan daripada serangan jahat. Seluruh senarai watak-watak menarik dari dunia One Punch Man ada di sini.

Sudah tentu, anda boleh memilih Saitama yang bergelar, yang boleh mengalahkan semua musuh yang kuat dengan hanya satu tumbukan, serta Genos yang terus berkembang (siapa tahu bila itu akan berhenti?). Terdapat juga banyak makhluk asing yang berjaya, dan terpulang kepada anda untuk memastikan keamanan berlaku pada penghujung hari. Ia seperti bermain anime, atau menonton permainan—garisan menjadi kabur, kerana pelakon suara daripada anime asal dipaparkan di sini.

Pastikan fikiran anda berada pada tahap yang paling tajam semasa anda menggunakan pelbagai wira dan raksasa untuk disesuaikan dengan situasi yang berbeza. Untuk memeriahkan lagi, terdapat juga Martial Dojos dan Endless Battle Zones untuk menguji keberanian anda menghadapi set cabaran yang berbeza. Mod pertempuran berbilang pemain masa nyata menampilkan ganjaran besar untuk hak bercakap besar dengan rakan anda juga!

  • Harga: Percuma (iOS dan Android) / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan


Itu dia—5 apl teratas kami pada minggu ini. Ia adalah campuran yang agak eklektik, bukankah anda fikir begitu? Jika anda mempunyai sesuatu yang ingin anda nyatakan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan bahagian komen di bawah!