5 apl Android dan iOS teratas minggu ini

86
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Bagaimanakah 2023 melayan anda setakat ini? Kami percaya bahawa keadaan berjalan lancar dengan anda. Tanpa berlengah lagi, kami hadir dengan edisi pertama 5 apl Teratas minggu ini pada kedua-dua platform Android dan/atau iOS untuk 2023! Kami mempunyai satu permainan yang ditampilkan minggu ini, Eversoul, untuk peminat RPG taktikal, jadi sila lihat!

Sila ambil perhatian bahawa artikel ini berbeza berbanding dengan apl percuma dua kali seminggu kami dalam seminggu. Kami bukan sahaja membaca tentangnya, tetapi kami sebenarnya memuat turun dan memasang apl ini secara individu, melaluinya dan menyemaknya secara peribadi untuk memastikan tiada satu pun daripadanya datang dengan pembelian dalam apl yang tidak diingini (saya tidak merujuk kepada fungsi penting). Tidak perlu diperkatakan, kami juga akan memastikan bahawa tiada seorang pun daripada mereka pergi ke belakang anda dan melombong data atau maklumat peribadi anda dengan tidak sengaja, kerana kami juga ingin mengekalkan privasi kami dengan cara yang selamat dan terjamin!

Artikel ini diterbitkan setiap minggu, jadi lihat 5 apl Teratas kami dari minggu lepas (atau patutkah kami katakan, tahun lepas? Hah!) sekiranya anda ingin melihat bagaimana anda boleh memulakan tahun baharu anda dengan penuh semangat . Tanpa berlengah lagi, ini ialah apl berikut yang berjaya masuk dalam senarai kami minggu ini!

Perancang Rutin Harian yang Hebat (iOS & Android)

Tiada apa-apa seperti berada di landasan yang betul pada awal tahun. Bagaimana pula dengan mendapatkan bantuan apl untuk membantu anda? Perancang Rutin Harian yang Hebat terlintas di fikiran, membantu anda membuka kunci kuasa tabiat dan rutin. Jika 2023 ialah tahun anda ingin mengutamakan kesihatan mental anda, akhiri tahun ini dengan penuh semangat dan dalam keadaan fizikal yang lebih baik, ini adalah apl untuk berbuat demikian.

Saya seorang yang mengamalkan sikap laissez-faire—saya cenderung mengikut arus. Dengan Fabulous, saya dapati ia telah membantu saya kembali ke landasan dengan larian saya, dan pada minggu pertama sahaja, saya berjaya menyeret diri saya keluar dari katil pada waktu pagi (baiklah, ia tidak begitu awal, saya’ m bercakap tentang 7 pagi di sini) untuk menumbuk turapan dan mempunyai aplikasi ini untuk berterima kasih.

Anda boleh meningkatkan apl yang akan melihat ciri tambahan dibuka kunci, termasuk siri bimbingan, mempunyai bilangan tabiat yang tidak terhad untuk rutin harian anda dan Perjalanan Premium untuk kesihatan mental dan penjagaan diri yang lebih baik. Bagi saya, saya tidak apa-apa dengan hanya membentuk satu atau dua tabiat untuk tahun ini dan lihat ke mana ia membawa saya apabila tahun 2024 tiba.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Hebat

Jadikan hidup anda di landasan yang betul dengan aplikasi ini. / © NextPit

NeuroNation – Latihan Otak (iOS & Android)

Saya masih ingat apabila saya mula-mula membeli Nintendo DS Lite saya, salah satu tajuk awal yang membuatkan saya terpaku selama berjam-jam ialah “Zaman Otak”. Sekarang itu adalah permainan yang menyeronokkan yang turut membantu melancarkan sel-sel otak saya. NeuroNation mengambil pendekatan yang lebih saintifik untuk melatih fakulti mental anda dan memenuhi julat yang sangat luas dengan meningkatkan ingatan anda, membantu anda lebih fokus dan berfikir dengan lebih pantas.

Apl itu meminta tidak lebih daripada 15 minit masa anda setiap hari untuk membantu memberi otak anda momentum baharu. Ia sangat diperibadikan, melakukan analisis komprehensif tentang kekuatan dan potensi anda sebelum membuat rancangan latihan peribadi untuk memenuhi keperluan anda. Adakah anda mempunyai corak persaingan itu? Ajak beberapa rakan untuk mengikuti kereta muzik dan lihat siapa yang boleh mengatasi yang lain!

Perlu diingat bahawa aplikasi ini tidak bertujuan untuk membuat apa-apa jenis diagnosis, sebaliknya, ia hanyalah alat yang menyeronokkan untuk mengekalkan ‘joggin’ noggin anda. Untuk diagnosis perubatan yang betul, sebaiknya anda melawat pegawai kesihatan profesional dan menjalani jenis ujian yang betul.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Neuronasi

Teruskan perjalanan pembelajaran dengan NeuroNation dan lenturkan otak anda! / © NextPit

Deepstash (iOS & Android)

Apa yang anda boleh capai dalam masa 5 minit? Saya tahu saya boleh tidur lena, atau hanya membuang masa saya dengan beberapa permainan penyangak yang tidak masuk akal pada telefon pintar. Mungkin inilah sebabnya hidup saya tidak berubah dengan sedikit atau tiada peningkatan. Dengan Deepstash, 5 minit sahaja yang diperlukan untuk mempelajari sesuatu yang baharu. Ia bergantung pada prinsip menggunakan pengetahuan bersaiz kecil daripada buku, artikel, video, podcast & sumber lain setiap hari untuk memberi makan kepada otak anda supaya anda menjadi lebih baik daripada semalam.

Bagaimanakah ia berfungsi? Idea dibentangkan kepada anda dalam bentuk kad kecil yang boleh dibaca sepintas lalu. Nota-nota pendek ini pada asasnya memekatkan pemikiran yang mendalam kepada ayat-ayat mudah, yang mungkin menimbulkan masalah kelabu anda untuk melakukan penyelaman yang lebih mendalam. Pada penghujung hari, tiada apa yang lebih baik daripada menggali topik tertentu secara mendalam untuk menguasainya, tetapi Deepstash berguna untuk menanam benih dalam jiwa anda yang mungkin menjadi pemangkin untuk sesuatu yang lebih besar dan lebih baik.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Deepstash

Pergi tidur versi diri anda yang lebih baik daripada semalam dengan Deepstash / © NextPit

Putar Balik: Perjalanan Masa Muzik (Android)

Perjalanan masa, idea tentangnya telah memberi inspirasi kepada cerita, filem dan odes. Walaupun teori mungkin berlimpah tentang subjek, berikut adalah aplikasi yang menjadikan segala-galanya lebih mudah. Ia memainkan idea perjalanan masa muzik, itulah sebabnya nama Rewind sangat sesuai. Pada asasnya, Rewind cuba memberitahu anda rupa apl muzik kegemaran anda jika ia akan dilancarkan pada era yang lebih awal, seperti grunge 90-an atau hippie 60-an, berdasarkan hits popular pada masa itu, artis dominan era, dan diva yang akan datang.

Iklan yang menyeronokkan dan tidak berbahaya yang membolehkan anda menemui muzik lama “baharu” berdasarkan konteks sambil memberikan petunjuk halus nostalgia sepanjang perjalanan. Terdapat suapan menegak yang tidak terhingga dalam apl yang membolehkan anda mendengar atau menonton coretan lagu selama 30 saat dari tahun yang dipilih, sambil menambahkan sedikit rempah padanya. Malah, saya merasakan seolah-olah saya menonton radio atau stesen TV dari era itu.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun: Tidak diperlukan

Putar balik

Apa yang hangat pada tahun tertentu? Ketahui dengan aplikasi ini! / © NextPit

Eversoul (iOS & Android)

Mulakan tahun baharu dengan RPG strategi baharu yang menggabungkan strategi, pertempuran terbiar dan pembinaan bandar. Formula mish-mash ini menghasilkan… Eversoul. Permainan ini membolehkan anda merekrut watak-watak yang dikenali sebagai Souls, yang kemudian anda masukkan melalui pembaptisan api dalam bentuk (apa lagi?) pertempuran. Tidak perlu dikatakan, ia adalah menyeronokkan untuk cuba menyesuaikan statistik dan kemahiran yang berbeza untuk setiap watak, memikirkan cara anda boleh memanfaatkan sepenuhnya apa yang anda ada.

Tugas anda? Bunuh raksasa yang tidak berminat kecuali kemusnahan semata-mata, membazir kepada realiti yang anda tahu iaitu Eden. Terdapat banyak watak untuk dipilih, dan anda mungkin mahu berhenti menjadi terlalu kasar dalam personaliti anda apabila bercakap dengan pasukan anda kerana hubungan yang baik adalah sangat penting. Satu lagi aspek menarik dalam permainan ini ialah cara anda berusaha untuk mengetahui nama sebenar Jiwa yang lain, jadi pastikan anda membuat pilihan yang tepat!

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi sangat disyorkan)

Itu sahaja yang kami ada untuk anda minggu ini! Pada pendapat anda, bagaimanakah senarai 5 apl Teratas minggu ini disusun berbanding apl anda? Jika anda mempunyai sesuatu yang anda ingin cadangkan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan komen di bahagian betul-betul di bawah!