5 apl Android dan iOS teratas minggu ini

110
5 Apl Teratas COM
© NextPit

Piala Dunia semakin hampir dengan Perancis akan menentang Argentina, tetapi minggu ini kita akan melihat apl lain yang melibatkan jenis gol yang berbeza—Goaly. Goaly akan membantu melaraskan kalendar anda supaya anda boleh mencapai matlamat anda, tidak kisah bahawa garis masa akan dipanjangkan sedikit jika jadual anda terlalu padat. Kami berharap anda akan menikmati edisi minggu ini bagi 5 apl Teratas minggu ini pada kedua-dua platform Android dan/atau iOS.

Sila ambil perhatian bahawa artikel ini berbeza berbanding dengan apl percuma minggu ini yang diterbitkan dua kali setiap minggu. Kami memuat turun dan memasang apl ini, menyisirnya dan secara peribadi memastikan tiada satu pun daripadanya datang dengan pembelian dalam apl yang tidak diingini (ini tidak termasuk fungsi penting). Tidak perlu dikatakan, kami juga akan memastikan bahawa tiada seorang pun daripada mereka yang melombong data atau maklumat peribadi anda secara sembarangan, kerana kami juga, mahu mengekalkan privasi kami dengan cara yang selamat dan terjamin!


Dapatkan Prime Gaming Percuma 30 hari
dengan Percubaan Perdana Amazon

Setiap minggu akan melihat edisi baharu artikel ini, jadi sila lihat 5 apl Teratas kami dari minggu lepas sekiranya anda terlepasnya. Tanpa berlengah lagi, ini adalah apl berikut yang berjaya dalam senarai kami minggu ini!

Brainly (iOS & Android)

Sekolah tidak pernah keluar, bukan? Apabila anda mempunyai banyak perkara dan anda dikehendaki membantu anak-anak anda membuat kerja rumah mereka, mungkin sudah tiba masanya untuk melihat aplikasi yang boleh memikul sebahagian daripada beban. Brainly ialah salah satu aplikasi sedemikian, membolehkan anda merakam foto soalan anda sebelum apl menjalankan carian pada pangkalan data jawapan kerja rumah yang tersedia. Jika tiada jawapan yang akan datang, sentiasa ada komuniti yang boleh membantu anda.

Sila ambil perhatian bahawa bantuan masa nyata yang anda terima daripada apl ini adalah untuk Matematik dan Fizik sahaja. Mana-mana mata pelajaran lain adalah di luar soalan. Dengan akses tanpa had, di mana-mana dan pada bila-bila masa, ini adalah aplikasi menarik yang patut diteruskan. Sudah tentu, anda masih boleh mendapatkan bantuan dengan mata pelajaran seperti Sejarah, Bahasa Inggeris, Biologi, Kimia, Pengajian Sosial, Penempatan Lanjutan (AP), Geografi, Kesihatan, Seni, Perniagaan, Komputer dan Teknologi, Perancis, Jerman, Sepanyol dan Bahasa Dunia— kecuali mereka tidak mempunyai tutor masa nyata.

Heck, anda juga boleh cuba membantu pelajar lain dengan menjawab soalan mereka! Sudah tentu, kebanyakannya akan berdasarkan kawasan geografi anda, dan tidak semua negara disokong.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi disyorkan)

    Secara otak

    Junior memerlukan semua bantuan yang dia boleh, dan dengan Brainly, bantuan tidaklah mudah! / © NextPit

Goaly (iOS & Android)

Apakah kehidupan jika tiada matlamat atau objektif yang diharapkan? Saya tahu bahawa sekarang adalah musim bola sepak, dengan perlawanan akhir Piala Dunia akan berlangsung di latar belakang, tetapi tidak kira sama ada Perancis atau Argentina mengangkat Trofi Piala Dunia FIFA trofi hujung minggu ini, berikut ialah apl yang membantu anda memastikan anda fokus pada tugasan di tangan.

Goaly pada asasnya ialah apl penjejak matlamat. Ia akan menyepadukan dirinya dengan Kalendar Google, membolehkan anda melihat semua matlamat anda di luar apl. Walaupun ia mungkin terdengar seolah-olah tiada apa yang berbeza tentang ini berbanding dengan aplikasi matlamat lain, sos rahsia terletak pada AI. AI kononnya mendakwa untuk melaraskan matlamat anda berdasarkan prestasi anda supaya anda mempunyai kelebihan dalam menyelesaikannya.

Ini mungkin bermakna kelewatan sedikit (atau lebih lama!) berbanding tetapan asal, tetapi sekurang-kurangnya ia membantu anda melepasi garisan penamat. Lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali untuk beberapa perkara dalam hidup, bukan? Mengukir masa untuk mencapai matlamat anda boleh menjadi mencabar, jadi adalah bagus untuk mempunyai apl seperti ini. Bayangkan memasukkan matlamat kecergasan peribadi seperti “berlari dua kali seminggu”, dan Goaly akan membuat niche khusus untuk anda.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan (tetapi sangat disyorkan)

Penjaga gol

Dengan 2023 semakin hampir, mungkin sudah tiba masanya untuk menetapkan beberapa matlamat. / © NextPit

Ploter (Android)

Adakah anda seorang pembaca yang rakus? Adakah anda mempunyai koleksi e-buku atau buku audio yang sukar untuk anda uruskan? Syukurlah, ada Ploter. Bagi mereka yang telah menggunakan Muzik Google Play yang kini tidak berfungsi, anda akan mendapati rasa biasa dengannya, walaupun fungsinya hanya memenuhi buku audio dan e-buku sahaja.

Sudah tentu, anda perlu memiliki semua bahan di tempat pertama. Muat naik fail anda ke perkhidmatan dan bersenjatakan sambungan Internet, anda akan dapat memainkannya dari telefon pintar atau tablet anda yang disambungkan. Mempunyai sokongan merentas platform, ini adalah alat ringan yang ideal untuk membawa e-buku dan buku audio anda tidak kira ke mana sahaja anda pergi.

Sila ambil perhatian bahawa mereka yang terbiasa dengan pembaca luar talian dengan pelbagai jenis fungsi seperti anotasi akan mendapati Ploter tidak menggunakannya. Sekurang-kurangnya, anda kini boleh memadamkan buku, dan kemas kini terkini menawarkan masa pemuatan yang lebih pantas kerana fail boleh dicache secara setempat.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

tukang plot

Dengar buku audio anda dan akses e-buku anda menggunakan Ploter. / © NextPit

Lulus Peaz (iOS & Android)

Ada resipi pembunuh dalam keluarga yang anda ingin turunkan kepada generasi akan datang, dengan cerita untuk diceritakan? Pass the Peaz ialah aplikasi yang sempurna! Apl ini membuka pintu kepada komuniti digital yang menghimpunkan elemen penyimpanan resipi buku masakan lisan, tulisan tangan dan bercetak.

Anda kini boleh mengekalkan resipi cantik bibir nenek dengan mencipta resipi berpandukan video langkah demi langkah dengan aplikasi ini. Dokumentasi sedemikian juga akan membolehkan anda merakam nota dan anekdot yang ringan di sebalik resipi, dengan pilihan untuk berkongsinya dalam buku masakan kolaboratif lain. Sudah tentu, terdapat juga pilihan untuk menyimpan resipi secara peribadi atau umum, bergantung pada pilihan anda.

Walaupun versi percuma berfungsi dan cukup baik untuk keluarga kecil, langganan premium menyasarkan individu atau keluarga sehingga 5 orang tambahan, menawarkan resipi dan buku masakan tanpa had dengan keupayaan untuk merekodkan sejarah setiap resipi! Anda disyorkan untuk melanggan perkhidmatan ini untuk memaksimumkan pengalaman anda.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Diperlukan

Lewati Peaz

Jangan ketinggalan resipi biskut ayam belanda dan mentega nenek, sekali lagi! / © NextPit

Ninja Must Die (iOS & Android)

Lupakan tentang permainan pelari tanpa henti yang sebenarnya tidak lebih daripada program yang menguji refleks anda. Bagaimana pula dengan melontar elemen pertempuran, membiarkan anda bermain dengan semburan dan pancutan? Ninja Must Die bermain sebagai pelari tempur, di mana anda berada dalam kasut seorang ninja yang memotong petak lawan dengan kehalusan, menampilkan grafik gaya berus dakwat kartun yang berbeza.

Samurai dan Ninja berada di sana sekali lagi, dan kelihatan di latar belakang ialah Oni, yang akan mendatangkan malapetaka di Sunbreak, sebuah dunia yang banyak diilhamkan oleh Jepun. Dengan pilihan 4 ninja, permainannya hampir sama walaupun dengan kebolehan yang sedikit berbeza (Kuro – api, Rin – ais, Riki – elektrik, dan Souga – ribut) menyediakan beberapa variasi. Musuh termasuk syaitan, naga, dan burung gergasi.

Anda juga boleh bermain dengan rakan lain dalam gaya koperasi, dan membantu perantis anda bertahan di mana kedua-dua tuan dan murid akan mendapat lebih banyak ganjaran dalam permainan. Ini pada asasnya adalah tamasya yang menyeronokkan yang membolehkan anda meninggalkan otak anda di depan pintu semasa anda bermain.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun: Tidak diperlukan

Itulah pembalut untuk minggu ini! Pada pendapat anda, bagaimanakah kedudukan senarai 5 apl Teratas minggu ini? Jika anda mempunyai sesuatu yang anda ingin cadangkan atau ingin berkongsi cadangan anda sendiri, tinggalkan komen di bahagian betul-betul di bawah!