5 Apl Android dan iOS Terbaik Minggu Ini: Lanun, Penembak Angkasa dan Banyak Lagi!

15
Apl Teratas
© nextpit

Kami terus menjelajah apl di Apple App Store dan Google Play Store supaya kami boleh menghasilkan lima cadangan yang anda mungkin suka. Minggu ini, kami mempunyai trio permainan untuk anda mainkan, tajuk yang membantu anda meminimumkan pembaziran makanan sambil menghasilkan chow yang baik, dan apl muzik yang memastikan anda berada dalam kapsul masa dengan memainkan lagu dalam beberapa dekad terpilih.

Kami memastikan kami menyemak semua apl yang disenaraikan dalam artikel ini supaya anda tidak perlu risau tentang isu kualiti. Mungkin perkara yang kami senaraikan bukanlah perkara yang anda cari, itulah sebabnya kami juga mempunyai cerita aplikasi mingguan percuma kami yang diterbitkan dua kali seminggu. Di sana anda boleh mencari aplikasi yang tersedia buat sementara waktu secara percuma!

Phoenix 2 (Android & iOS)

Pernah terfikir bagaimana rupa penggambaran mereka dalam suasana angkasa? Phoenix 2 membuktikan bahawa lama adalah emas, yang pertama kali diperkenalkan pada iOS hampir lapan tahun yang lalu, setelah memasuki platform Android hari ini. Saya teruja melihat bahawa tiada prestasi yang mencecah dari segi pelabuhan ini, tetapi sekali lagi, kuasa pemprosesan telah berkembang pesat sejak beberapa tahun juga.

Tangkapan skrin UI aplikasi Phoenix 2

Tembak jatuh kapal musuh dan selamatkan dunia. Betapa sukarnya? / © nextpit

Saya suka grafik yang tajam, malah telefon bimbit jarak pertengahan lebih mampu mengendalikan semua permainan yang dilemparkan kepadanya. Apa yang menarik ialah bagaimana seluruh isi rumah (atau kumpulan rakan anda) tidak perlu berjalan pada OS mudah alih yang sama, melihat cara main silang berbilang pemain berfungsi dengan lancar. Dengan kata lain, pengguna iOS dan Android boleh bermain antara satu sama lain tanpa sebarang masalah!

Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Hakikat bahawa terdapat lebih 100 kapal untuk dikumpulkan menyediakan permainan ini dengan banyak nilai kebolehmain semula. Misi juga berbeza antara satu sama lain, menambah lebih mendalam kepada apa yang biasanya membuang masa tanpa otak. Masa untuk melihat sama ada refleks anda boleh bertahan!

Ladang Sweet: Tycoon Pembakar Kek (Android)

Simulator kehidupan pada peranti mudah alih? Itu sudah tentu membuang masa atau pembunuh masa, dengan mengandaikan ia cukup menarik untuk menarik perhatian anda. Sweet Farm cukup menarik untuk membuatkan saya kembali lagi dengan melupakan kehidupan sebenar dan menikmati kehidupan digital.

Anda akan dapati sedikit Harvest Moon bercampur dengan Stardew Valley di sini, walaupun latarnya adalah di kilang gula-gula. Adakah terdapat petunjuk tentang Charlie dan Kilang Coklat di sini? Anda bertaruh, tetapi terdapat unsur yang mencukupi dalam permainan untuk mengelakkannya daripada dilabel sebagai kalah murah.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Petikan skrin Sweet Farm: UI aplikasi Tycoon Pembakar Kek

Sudah tiba masanya untuk menyelamatkan datuk anda dengan memastikan kilang manis ini beroperasi! / © nextpit

Anda pada asasnya perlu membantu datuk anda dengan membina semula kilang gula-gula, di mana terdapat banyak perkara untuk dipelajari termasuk seni membakar kek, membuat pai, dan mengaduk semua jenis barangan manis dan berperisa! Terdapat pembantu kecil di sekitar kilang untuk membantu anda dalam tugas anda.

Terdapat pembelian dalam apl untuk membantu anda bersama jika anda tidak mempunyai masa untuk terluang, tetapi anda masih boleh membuat kemajuan yang baik tanpa perlu mengeluarkan satu sen pun.

Laut Penaklukan (Android & iOS)

Arrrr! Shiver me timbers, ini adalah permainan yang kelihatan pantas, tetapi sebenarnya tidak. Atau inikah? Ia benar-benar bergantung pada berapa banyak anda sanggup berpisah dengan wang anda.

Sebagai contoh, Sea of ​​Conquest membenarkan anda membelanjakan beberapa mata wang dalam permainan (tidak semestinya wang, ia mungkin bahan seperti kayu) untuk melakukan dan menaik taraf, di mana anda kemudian menunggu selama beberapa hari dalam masa nyata sebelum naik taraf selesai . Atau, anda boleh membayar sedikit sahaja. Hei, ia adalah negara bebas.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Petikan skrin UI aplikasi Sea of ​​Conquest

Ia boleh menjadi agak perlahan jika anda seorang yang tidak rela berpisah dengan wang anda untuk pembelian dalam permainan. / © nextpit

Namun, walaupun mekanik permainan cukup menarik bagi mereka yang ingin berlayar di tujuh lautan dan membina pangkalan, menavigasi watak yang sukar dan menggunakan kepintaran anda untuk mengeluarkan bau seperti bunga mawar, adalah lebih baik untuk menjadi tajuk berbayar tanpa menunggu apa-apa. masa dan pembelian dalam apl. Saya tidak mempunyai jenis kesabaran untuk menanggung masa menunggu yang begitu lama, walaupun orang lain mungkin sanggup menunggu dan menyibukkan diri dengan permainan lain.

Dapur (Android)

Pernah mempunyai banyak sisa makanan di dalam peti sejuk anda, tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengannya? Orang dapur sedia membantu! Ia agak kasar di sekeliling tepi sebagai aplikasi yang dibangunkan secara individu, tetapi ingat, intipati apl ini ialah sama ada ia memenuhi fungsinya dengan baik atau tidak. Saya mesti katakan, ia adalah berguna untuk mempunyai pada telefon saya, memastikan bahawa saya memaksimumkan semua hasil dalam peti sejuk saya untuk menghasilkan barangan yang enak.

Dalam erti kata lain, Kitchenese membantu anda memadankan apa sahaja yang anda ada di dalam peti sejuk atau pantri anda untuk memikirkan resipi yang akan meminimumkan pembaziran dan memastikan anda kenyang. Ia menggabungkan carian resipi dan penjejakan inventori makanan, memastikan anda boleh menggunakan daging, sayur-sayuran, buah-buahan dan bahan pantri ruji anda dengan sebaiknya.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Pilihan

Tangkapan skrin UI apl Kitchenese

Manfaatkan bahan pantri dan peti sejuk anda sepenuhnya dengan aplikasi ini. / © nextpit

Saya suka bagaimana terdapat profil isi rumah yang berbeza tersedia, membenarkan semua orang pergi tanpa mengacaukan keadaan. Lagipun, akaun pengguna yang berasingan akan dapat mengurangkan kekeliruan sambil mengekalkan resipi dan pangkalan data inventori yang sama. Hakikat bahawa alat penciptaan resipi hadir adalah satu lagi nilai tambah, membolehkan anda menyimpan resipi lazat anda untuk diri sendiri, atau bersikap baik hati dan berkongsi dengan orang lain.

Rewind: Perjalanan Masa Muzik

Siapa kata perjalanan masa adalah mustahil? Jika anda kebetulan mendengar apl penstriman muzik seperti TIDAL dan Spotify, anda akan tahu bahawa katalog muzik besar-besaran itu kadangkala menggembirakan. Nah, kebanyakan kita jarang ‘kemajuan’ melangkaui era muzik tertentu (berbanding dengan genre), di mana Remind: Music Time Travel berguna.

Apakah yang dilakukan oleh aplikasi ini? Anda boleh memilih mana-mana tahun antara 1959 dan 2010, meneroka muzik berdasarkan dekad tersebut. Ia serupa dengan melancarkan TIDAL, Spotify atau apl muzik penstriman lain pada telefon anda dan mendengar senarai main tertentu berdasarkan tahun/dekad. Julat masa terhad dalam apl ini mengecilkan muzik yang anda dengar, menjadikannya kaedah unik untuk menemui muzik dari era berbeza dengan sedikit nostalgia.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Pilihan

Tangkapan skrin UI aplikasi Rewind

Adakah anda ingin tahu tentang bunyi muzik zaman dahulu? Ketahui dengan aplikasi ini! / © nextpit

Terdapat juga pelaksanaan AI dalam aplikasi ini untuk meningkatkan keseluruhan pengalaman mendengar anda. Ini patut dilihat jika anda seorang milenium yang ingin tahu apa yang ibu bapa dan datuk nenek anda biasa dengar.

Adakah anda menjumpai mana-mana aplikasi menarik minggu ini yang anda ingin cadangkan? Kami menantikan maklum balas anda dalam komen dan harap anda menikmati hujung minggu anda!