5 Apl Android dan iOS Terbaik Minggu Ini: Permainan Berinspirasikan Zelda, Resipi Lazat dan Banyak Lagi

24
Apl Teratas
© nextpit

nextpit telah mencari apl di Apple App Store dan Google Play Store untuk memberikan anda lima cadangan hebat. Minggu ini, nextpit mempunyai tiga permainan, buku resipi dan apl pembelajaran khusus untuk anda.

Kami telah mencuba semua apl dalam artikel ini, jadi jangan risau tentang kualitinya. Jika apl yang disyorkan di sini tidak cukup lengkap atau anda tidak menjumpai sesuatu yang anda inginkan, kami mengesyorkan anda melihat apl percuma kami pada minggu ini. Di sini, anda akan menemui lebih banyak aplikasi yang biasanya memerlukan wang tetapi kini percuma untuk masa yang singkat sahaja!

Impian Dadu

Dice Dreams menggabungkan permainan peluang dengan simulasi pembinaan bandar. Ia mungkin terdengar seperti gabungan yang luar biasa pada mulanya, tetapi prinsip permainan ini mudah. Anda membaling tiga dadu dengan harapan untuk mendapatkan syiling atau bonus lain. Syiling boleh digunakan untuk membina bandar anda dan anda boleh menaik taraf setiap bangunan sehingga empat kali. Bonus lain terdiri daripada peluang dadu tambahan atau serangan ke atas bandar pemain lain.

Tangkapan skrin Dice Dreams

Bina bandar anda dan “dapatkan” kemajuan anda dalam Dice Dreams. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Pilihan

Jika anda menyerang bandar musuh, anda juga mempunyai peluang untuk mencuri syiling daripada mereka. Sepanjang permainan, anda boleh menaik taraf kerajaan anda untuk membuka kunci bonus unik. Ini termasuk syiling percuma, lebih banyak pilihan dadu, dan juga watak baharu. Oh ya, watak yang kelihatan gebu pasti kelihatan lucu!

Permainan ini percuma untuk dimainkan. Sudah tentu, jika anda suka, anda boleh memperoleh rangsangan menggunakan wang sebenar melalui pembelian dalam apl. Walau bagaimanapun, permainan ini sangat menyeronokkan walaupun tanpa suntikan wang tunai, dan mengapa menghalang kemajuan anda apabila anda boleh menikmati segala-galanya dalam masa anda sendiri?

Belajar dengan Subwords

Apl seperti Babbel atau DuoLingo mungkin yang paling terkenal di luar sana jika anda ingin mempelajari bahasa baharu. Study with Subwords menawarkan alternatif dengan pelbagai pilihan untuk mempelajari pelbagai topik, seperti ibu kota negeri AS. Huruf besar dan keadaan yang sepadan dipaparkan dalam senarai yang jelas sebelum soalan ditanya. Sebaik sahaja anda bersedia dan memberi kebenaran, kuiz bermula.

Uji kuasa ingatan anda dengan Study with Subwords.

Seberapa baik ingatan anda? Anda boleh menguji otak anda dengan betul dalam Study with Subwords. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Dalam kes negeri persekutuan, anda akan diberikan negeri dan tugas anda ialah mengumpulkan modal yang betul daripada coretan perkataan yang tersedia. Belajar dengan Subwords mengagumkan dengan pelbagai topik berbeza yang membolehkan anda menguji pengetahuan anda. Sama ada besar atau kecil, kami berpendapat apl itu adalah cara yang baik untuk meluangkan masa untuk semua orang.

Jika anda ketagih, anda mempunyai pilihan untuk mengambil langganan dua belas bulan atau satu bulan untuk mendapatkan akses penuh kepada semua kandungan. Sungguh memalukan bahawa aplikasi ini hanya tersedia di Apple App Store.

Rancangan & Resipi Makanan KptnCook

Pizza dengan atau tanpa nanas? Tidak kira hala tuju masakan yang anda mahu ambil, dengan Rancangan & Resipi Makanan KptnCook, anda mempunyai aplikasi yang tersusun dengan jelas dengan pelbagai pilihan resipi. Aplikasi ini sangat mengagumkan dari awal, kerana anda boleh menentukan dengan tepat bahan atau makanan yang anda tidak boleh bertolak ansur atau tidak mahu dimasukkan ke dalam diet anda.

Anda boleh menyesuaikan makanan anda sepenuhnya dengan aplikasi ini.

Pada mulanya, anda tentukan bagaimana diet anda sepatutnya kelihatan. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Aplikasi ini bukan sahaja membantu anda menemui resipi baharu, tetapi juga membantu anda memasak dengan lebih sihat dan juga merancang makanan dengan lebih baik. Pelbagai jenis hidangan dicadangkan di tempat dengan jelas. Yang menariknya, selain anggaran masa memasak, anda akan diberikan anggaran harga semua bahan di pasar raya. Cara yang bagus untuk mengekalkan belanjawan anda!

Jangan sekali-kali meledakkan bajet anda dengan aplikasi ini jika anda suka memasak.

Anda boleh melihat ramuan yang tepat dan nilai pemakanan setiap hidangan. / © nextpit

Jika anda mengklik pada hidangan, anda boleh memilih bahagian yang dikehendaki dan aplikasi akan memberikan kuantiti tepat yang diperlukan untuk bahan-bahan individu. Anda juga boleh memerhatikan nilai pemakanan pada setiap masa. Secara keseluruhan, ini aplikasi yang sangat hebat untuk meningkatkan kemahiran memasak anda dan mengembangkan repertoir hidangan anda.

Archero

Archero sangat mengingatkan Zelda. Ia bukan klon Zelda langsung, tetapi watak utama nampaknya telah mendapat banyak inspirasi daripada wira Nintendo yang kecil itu. Di Archero, anda mengawal seorang pejuang kecil dengan busur dan anak panah dan meneroka seberapa banyak kawasan yang mungkin. Di sepanjang jalan, anda berjuang melalui banyak musuh.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Elakkan daripada terkena walaupun anda bertempur melalui banyak musuh.

Berjuang melalui kerumunan musuh di Archero. Tetapi berhati-hati, anda perlu terus bergerak untuk mengelak daripada terkena. / © nextpit

Permainan ini tidak semudah yang disangka. Walaupun anda perlu terus bergerak untuk mengelakkan serangan musuh, wira anda hanya boleh menggunakan busur dan anak panahnya apabila dia tidak bergerak. Anda tidak perlu membidik, kerana pahlawan berani anda mempunyai kemahiran auto-ai yang gila. Selepas beberapa peringkat, anda akan menerima bantuan daripada malaikat yang sama ada akan menambah bar kehidupan anda atau memberi anda penggalak menyerang.

Pautan Cinta?  Anda mungkin suka Archero kemudian.

Menjadi pahlawan seperti Zelda di Archero. / © nextpit

Akhir sekali, anda boleh menggunakan pencapaian anda untuk meningkatkan kemahiran anda dan menyesuaikan watak anda. Archero adalah percuma untuk bermain, dan walaupun anda boleh membayar untuk maju lebih cepat, anda tidak perlu berbuat demikian.

Emas dan Bunian: Penggabungan Terbiar

Kegemilangan kegemilangan 5 Apl Teratas Minggu ini edisi minggu ini ialah Emas dan Bunian: Penggabungan Terbiar. Dalam permainan ini, anda menjadi penggali emas sebenar. Anda menggali jalan anda melalui lombong emas dengan bantuan bunian. Lebih ramai jembalang yang anda upah, lebih cepat anda boleh menggali jalan melalui terowong.

Untuk mempercepatkan kemajuan anda, anda boleh menggabungkan dua jembalang tahap 1 menjadi satu jembalang tahap 2. Untuk setiap ketulan emas, anda akan menerima syiling yang boleh anda gunakan untuk menambah bilangan pekerja.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

emas!  emas!  emas!  Kumpul emas sebanyak yang anda boleh.

Berapa banyak emas yang boleh anda kumpulkan dengan penggali? Pastikan anda membawa blok bercahaya bersama anda untuk mendapatkan emas terbanyak. / © nextpit

Sebaik sahaja anda telah berjaya mengosongkan lombong, anda boleh menyelesaikannya dengan memandu jengkaut lemak melalui kawasan yang berasingan. Anda hanya mempunyai masa tertentu untuk membersihkan seberapa banyak ketulan emas yang mungkin. Anda kemudian meneruskan proses ini dari saya ke saya. Walau bagaimanapun, anda memerlukan lebih banyak kesabaran apabila masa berlalu kerana blok akan menjadi lebih besar, dan lebih banyak masa diperlukan untuk bunian anda menyelesaikan melombong emas.

Apl manakah yang anda rasa paling menarik minggu ini? Adakah anda mempunyai sebarang cadangan apl lain? Kami menantikan maklum balas anda dalam ulasan dan mengucapkan selamat berhujung minggu yang cerah!