5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini: Belanjawan, Makanan, Campuran Ramuan dan Banyak Lagi!

22
Apl Teratas
© nextpit

Bagaimanakah Hari Valentine untuk anda? Adakah ia hit atau terlepas, atau anda tidak ingat? Baiklah, tanpa mengira hasilnya, anda masih mempunyai telefon anda, dan selagi anda mempunyai telefon anda, anda akan dapat memasang beberapa perkara yang menyeronokkan padanya. Inilah sebabnya anda membaca artikel 5 aplikasi teratas minggu ini, bukan?

Minggu ini, jika anda suka mencampurkan ramuan dan menyelam ke dalam buku kimia, maka Permit Ramuan sememangnya permainan comel yang patut anda lihat. Terdapat juga Belanjawan Baik untuk membantu anda merancang dengan lebih baik untuk tahun hadapan dari segi keputusan kewangan, Samsung Food yang membantu anda memanfaatkan sepenuhnya makanan dalam peti sejuk anda, dan apl beli-belah yang anda Wish-ed muncul lebih awal, antara lain.

Kami mengambil serius kawalan kualiti di sini di nextpit, dan ini adalah apl yang akan kami pasang dan gunakan sendiri. Dalam erti kata lain, mereka bukan bulu atau pengisi. Sekiranya tiada apl yang dicadangkan cukup menarik, sentiasa ada artikel apl mingguan percuma kami yang diterbitkan pada awal dan akhir setiap minggu di nextpit. Tanpa berlengah lagi, mari kita lihat apa yang menarik minggu ini.

Permit Ramuan (Android & iOS)

Telefon pintar meneruskan perarakannya sebagai platform konsol yang berdaya maju seperti yang dilihat dalam iPhone 15 Pro Max dengan Resident Evil Village, dan minggu ini kami mempunyai Permit Ramuan. Ini adalah permainan indie yang telah dialihkan ke platform telefon pintar pada titik harga yang berpatutan untuk boot. Apakah maksud keseluruhan permainan ini? Nah, anda sedang dalam perjalanan untuk menjadi ahli kimia terbaik di Moonbury. Tidak perlu dikatakan, ia adalah permainan ‘berasa baik’, di mana anda memilih untuk menyembuhkan dan menjadikan Moonbury tempat yang lebih baik untuk didiami sambil membina hubungan bermakna dengan seluruh penduduknya yang berwarna-warni.

  • Harga: $6.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

Potion Permit datang dengan antara muka pengguna yang diubah suai untuk memenuhi kawalan mudah alih, tetapi pemain telefon pintar yang serius kemungkinan besar akan memiliki pengawal telefon pintar jenis yang membebaskan ruang pada skrin untuk anda mendapatkan gambaran yang besar. Sudah tentu, jika anda masih mahu menikmati kawalan skrin sentuh, anda bebas berbuat demikian.

Anda adalah ahli sihir penduduk kononnya, dan dengan pasangan terbaik anda (anjing), anda pergi berkeliling mengumpulkan bahan-bahan, mencampurkan minuman dan ramuan untuk menjadi ubat penawar, dan membawa kegembiraan kepada masyarakat. Tidak semua remedi adalah berasaskan tumbuhan, jadi terdapat unsur pertempuran yang dilemparkan ke dalam campuran serta anda bersaing dengan raksasa berbahaya untuk mendapatkan bahan sumber yang lebih kuat.

Samsung Food: Perancangan Makanan (Android & iOS)

Siapa kata AI pada platform mudah alih terhad kepada bertanya soalan, arahan dan penjanaan seni? Bagaimana pula dengan menguruskan bekalan makanan anda? Samsung Food bergantung pada AI untuk memastikan dapur anda sentiasa bersedia untuk menghasilkan sesuatu yang lazat dan (mudah-mudahan) berkhasiat! Apl penyediaan makanan ini membolehkan anda menyimpan resipi, menemui dan mencipta buku masakan anda.

Selepas itu, anda juga boleh menggunakan Samsung Food untuk berfungsi sebagai senarai beli-belah runcit, membolehkan anda merancang dalam talian dan memastikan anda mempunyai semua bahan sebelum memasak ribut di dapur. Sudah tentu, apabila anda sudah biasa dengan antara muka pengguna, terlalu mudah untuk berkongsi resipi dengan orang lain, atau membuat perubahan pada resipi kegemaran anda untuk memenuhi citarasa isi rumah anda.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Tangkapan skrin daripada apl Samsung Food

Jangan biarkan apa-apa yang menjadi sia-sia dalam peti sejuk anda dengan Samsung Food. / © nextpit

Samsung Food adalah penjimat masa sebenar bagi mereka yang sibuk di pejabat. Lagipun, merancang makanan anda lebih awal membantu menjimatkan masa (dan wang) dalam jangka masa panjang. Mengetahui bahan-bahan yang diperlukan, anda kemudian boleh menyemak arahan langkah demi langkah tentang penyediaan sebelum mendapatkan pegangan tentang kiraan kalori.

Resipi berbeza berdasarkan pelbagai sekatan diet adalah sebahagian daripada Samsung Food, yang sepatutnya memenuhi pelbagai selera dan budaya.

Vaux: Editor Video dan Audio (Android & iOS)

Telefon pintar adalah kuasa besar pada hari ini bahawa ia adalah satu kejayaan kecil untuk merakam video 4K dan mengeditnya dengan segera. Dengan begitu banyak editor video yang berbeza di sekeliling, yang mana satu yang anda pilih? Vaux sangat berguna kerana ia bukan sahaja mengendalikan video tetapi juga fail audio.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Saya mendapati antara muka pengguna sangat intuitif apabila ia berkaitan dengan penyuntingan video. Sudah tentu, anda tidak sepatutnya mengharapkan matahari dan langit berbanding dengan aplikasi penyuntingan video desktop yang betul, tetapi Vaux menyelesaikan semua perkara asas dengan betul. Ia semudah memilih video yang berbeza, memotongnya, menggabungkannya, dan juga menaburkan beberapa foto dalam campuran semasa anda melakukannya.

Ingin menukar kelajuan video? Jika anda tidak mempunyai ciri AI Slo-Mo Segera Samsung Galaxy S24 Ultra untuk digunakan, jangan risau. Anda masih boleh mengawal kelajuan video atau membalikkan main balik untuk beberapa klip yang benar-benar kelakar.

Tangkapan skrin daripada apl Vaux

Edit video dan fail audio di tempat dengan Vaux. / © nextpit

Anda juga boleh mencipta meme menarik dengan Vaux. Pada asasnya, langit adalah hadnya! Malangnya, terdapat iklan yang dikaitkan dengan apl ini yang untungnya boleh dialih keluar dengan akses seumur hidup $52, selain mendapat akses kepada ciri tambahan seperti perubahan FPS, kualiti output dalam gabungan video, antara lain.

Jika anda fikir harga permintaan akses seumur hidup adalah terlalu tinggi, sentiasa ada yuran bulanan $3.99 atau yuran tahunan $44.99.

Perancang Belanjawan Goodbudget (Android & iOS)

Mengimbangi belanjawan isi rumah anda bukanlah satu tugas yang mudah. Malah, mungkin memerlukan sedikit latihan untuk membetulkannya. Perkara yang paling penting ialah bermula dengan belanjawan dan bukannya hanya bercakap mengenainya, dan kemudian berpegang kepada belanjawan tersebut. Senang mengetahui terdapat apl di luar sana yang akan membantu anda menjimatkan wang, dan Goodbudget ialah salah satu apl sedemikian.

Tangkapan skrin daripada apl Goodbudget

Cuba mengimbangi belanjawan anda untuk tahun ini? Goodbudget ialah apl yang patut anda lihat. / © nextpit

Antara muka pengguna adalah sangat mudah. Malah, ia mungkin terlalu ringkas bagi kita yang terbiasa dengan grafik yang indah dan antara muka pengguna yang mudah dipandang mata. Walau bagaimanapun, saya sangat percaya dalam fungsi berbanding bentuk, dan Goodbudget mematuhi prinsip ini. Anda boleh mengklasifikasikan perbelanjaan yang berbeza di bawah pelbagai “Sampul”, dan dari situ, masukkan butiran seperti ke mana wang daripada “Sampul” itu pergi, amaun dan tarikh.

Terdapat juga carta garis yang akan menunjukkan pendapatan dan perbelanjaan bersih anda untuk bulan tersebut. Ini menawarkan pandangan pantas pada kedudukan kewangan anda untuk bulan itu. Paling penting, maklumat anda boleh disegerakkan merentas peranti, malah ke iOS daripada Android. Pastinya satu nilai tambah dalam buku saya untuk mereka yang tinggal di rumah yang mempunyai berbilang OS mudah alih di bawah bumbung yang sama.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Terdapat juga akaun berbeza yang boleh anda jejaki menggunakan apl yang sama. Ini menjadikannya aplikasi perancangan belanjawan yang benar-benar serba boleh untuk seisi keluarga, daripada pencari nafkah kepada anak-anak kecil yang juga perlu belajar celik kewangan pada awal kehidupan mereka untuk berada dalam kedudukan yang baik apabila mereka dewasa. Lagipun, dana persaraan anda bertujuan untuk membantu anda menikmati kehidupan di tahun-tahun emas anda dan bukan menyokong keturunan anda!

Devil Slayer (Android & iOS)

Adakah anda peminat setia anime Demon Slayer? Nah, saya rasa anda boleh memanggil ini versi bajet kartun Jepun yang popular. Devil Slayer akan menampilkan protagonis wanita yang berkeliling menjadikan dunia tempat yang lebih baik dengan menyingkirkan syaitan atau syaitan. Mawar dengan nama lain akan berbau sama manis, bukan? RPG terbiar ini datang dengan beberapa grafik yang kelihatan mewah dan sesuai untuk meluangkan masa anda.

Sesuai untuk mereka yang tidak berotak, petang Ahad yang malas apabila anda hanya mahu bersantai dan berehat dengan permainan yang mudah. Setakat ini, memainkannya untuk beberapa lama nampaknya tidak menghasilkan sebarang pepijat dan semua kawalan kelihatan tepat.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Semua kuasa anda adalah sifat yang megah. Malah, segala-galanya tentang permainan ini adalah berlebihan dan dibesar-besarkan, memberikan anda perasaan yang sama seperti ketika pertama kali anda melihat saman dalam Final Fantasy VII di PlayStation. Anda juga akan mempunyai orang biasa untuk menemani anda dalam tugasan anda, dan raksasa kecil bukanlah satu-satunya perkara yang perlu diberi perhatian kerana pertempuran bos besar menawarkan jenis cabaran yang berbeza.

Adakah ia satu perayaan? pasti. Adakah ia menjadi membosankan selepas beberapa ketika? Sudah tentu. Walau bagaimanapun, ia adalah pembaziran masa yang sesuai untuk mereka yang tidak mahu memecahkan otak mereka untuk memikirkan mekanik permainan yang kompleks dan kombinasi yang berbeza.

Adakah apa-apa dalam senarai kami minggu ini menarik minat anda? Manakah antara pengesyoran kami yang paling anda sukai? Adakah terdapat aplikasi lain yang anda ingin dunia ketahui? Beritahu kami dalam ulasan!