5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini dengan Fantasi Akhir, Jiwa dan AI

39
5 teratas com
© nextpit

Hari Ahad—tenang selepas ribut IFA 2023 dan sebelum ribut iPhone minggu depan. Jadi sekarang ini sudah pasti masa terbaik untuk berehat di sofa dan lihat 5 apl Android dan iOS teratas kami.

Tidak seperti senarai cadangan apl percuma dua kali seminggu kami, kami menguji sendiri setiap apl dan permainan dalam senarai 5 Teratas kami sebelum mencadangkannya kepada anda. Jadi di sini kami hanya memilih cadangan untuk apl dan permainan mudah alih yang boleh kami cadangkan dengan hati nurani yang bersih.

Adakah anda memerlukan akaun? Adakah apl itu menelan kos apa-apa dan bagaimana pula dengan pengiklanan dan pembelian dalam apl? Kami memberi anda semua maklumat ini untuk setiap cadangan apl dan menghiasinya dengan tangkapan skrin atau video. Berikut ialah lima cadangan apl untuk minggu kalendar ke-36 tahun 2023:

Remini – foto yang lebih baik (Android & iOS).

Mari mulakan dengan alat AI lain yang menjaga foto kita. Remini berjanji untuk mencipta foto AI untuk kami berdasarkan imej kami sendiri, tetapi juga mempercantik imej sedia ada. Dan mari kita luruskan satu perkara: Mahu mempertingkatkan foto? Tengok iklan dulu. Ingin menyimpan gambar yang dioptimumkan? Tengok iklan dulu. Anda juga akan diingatkan tentang versi Pro berbayar, yang mengalih keluar iklan, mengalih keluar had dan menambah lebih banyak ciri.

Anda juga boleh mendapatkan foto permohonan kerja dengan apl itu—jika anda membayar—yang mengambil wajah anda dan meletakkan anda dalam saman. Bercakap tentang pembayaran: Anda akan membayar hanya di bawah $5 seminggu untuk versi Lite, atau bahkan $10 seminggu untuk versi Pro. Sejujurnya, saya mendapati kedua-duanya terlalu curam.

Apl Remini

Remini bukan sahaja mengoptimumkan foto kabur tetapi juga mengeluarkan yang terbaik dalam gambar lama. / © nextpit

Tetapi memandangkan terdapat berjuta-juta aplikasi lain untuk imej yang dijana oleh AI, cadangan kami di sini bertujuan untuk sesuatu yang lain: Memperbaik imej! Anda boleh mengambil gambar lama yang kabur di sini secara percuma dan merapikan mereka. Hasilnya mengeluarkan serbuk habuk daripada foto dan juga menjadikannya kelihatan lebih jernih berbanding foto asal yang kadangkala kabur. Kami ingin mengesyorkan aplikasi ini untuk itu dan secara jujur ​​hanya untuk itu.

Untuk ujian, Casi mencubanya dengan gambar datuk dan neneknya yang berusia lebih 70 tahun. Daripada beberapa tangkapan skrin aplikasi yang tidak bermakna bagi beberapa ciptaan foto yang dijana AI, dia hanya memuat naik gambar sebelum dan selepas datuk dan neneknya di sini.

  • Harga: Percuma / Iklan: Banyak / Pembelian dalam apl: Ya, $4.99/minggu untuk Lite, $9.99/minggu untuk Pro / Akaun diperlukan: Tidak

Apl Remini

Jika anda ingin menggunakan ciri “pembaikan” ini, anda tidak memerlukan model langganan yang mahal. / © nextpit

Aim Lab Mudah Alih (Android & iOS)

Mereka yang kerap menikmati penembak orang pertama mungkin sudah biasa dengan Mudah Alih Aim Lab. Perisian, yang tersedia untuk PC, melatih anda untuk permainan FPS. Di sini anda boleh berlatih menembak, meningkatkan refleks anda dan meningkatkan ketepatan anda. Kini amalan sasaran maya ini juga tersedia dalam versi mudah alih untuk Android dan iOS sebagai versi beta awam.

Anda boleh berlatih dalam enam kategori berbeza, seperti masa tindak balas atau pemerolehan dan ketepatan sasaran. Pratetap khusus permainan (alat bantu sasaran, kawalan) memastikan anda boleh mensimulasikan dan melatih permainan FPS yang anda inginkan setepat mungkin. Anda boleh menyemak kemajuan anda dalam analisis terperinci yang berikutnya. Di samping itu, anda akan secara beransur-ansur naik ke senarai ranking global dan juga boleh berkongsi kejayaan anda dengan rakan-rakan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Pilihan

Anda boleh melaraskan tahap kesukaran supaya kesan pembelajaran juga sesuai. Tiada iklan dan pembelian dalam apl hanyalah kosmetik. Jadi, jika anda ingin mengusahakan kemahiran FPS anda di kereta bawah tanah, anda berpeluang melakukannya terima kasih kepada versi mudah alih Aim Lab Mobile. Mencedera!

Final Fantasy VII Ever Crisis (iOS & Android)

Setiap pemain tahu nama Cloud Strife atau Sephiroth. Kami bercakap tentang dua watak dari salah satu permainan paling terkenal pernah: Final Fantasy VII. Tetapi tidak semua teka-teki daripada permainan telah diselesaikan dan beberapa cerita latar belakang masih tidak diceritakan. Inilah yang diuruskan oleh Final Fantasy VII percuma.

Permainan di sini sangat berpegang pada kebiasaan lama. Ini semua tentang meneroka kisah wira anda. Watak Final Fantasy yang biasa disertakan, dan anda perlu berjuang melalui gerombolan musuh dan bos untuk sampai ke bahagian bawah cerita. Permainan ini menggunakan video HD untuk jujukan video dan grafik piksel klasik untuk permainan itu sendiri. Kawalan berfungsi hanya melalui paparan sentuh.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Final Fantasy VII Ever Crisis

Walaupun cutscenes menunjukkan video resolusi tinggi, permainan dalam Final Fantasy VII EC agak 1992. / © nextpit

Kritikan terbesar di sini, bagaimanapun, adalah sistem Gacha yang biasa digunakan. Anda perlu melabur mata wang dalam permainan, yang juga boleh anda beli, untuk mendapatkan watak yang lebih baik. Walaupun anda akan baik-baik saja pada mulanya, anda hanya akan pergi lebih jauh kemudian dengan wira yang sepadan. Ulasan di Gedung Google Play juga agak lemah dengan 3.5 bintang, tetapi ini disebabkan oleh fakta bahawa ulasan bercakap tentang tiada siapa yang masuk ke dalam permainan pada tarikh pelancaran pada sep/6.

Final Fantasy VII Ever Crisis

Pergaduhan bos pertama masih agak mudah, namun, anda mendapat watak baharu dalam Final Fantasy melalui sistem Gacha. / © nextpit

Walau bagaimanapun, permainan ini hanya dikeluarkan secara rasmi pada 07.Sep.23, jadi anda boleh mengabaikan komen ini dengan selamat. Satu perkara yang masih jelas: Permainan ini sangat menyeronokkan. Penceritaan adalah baik dan dalam gaya Final Fantasy lama, yang disebabkan oleh fakta bahawa penerbit di sini adalah Square Enix lama yang bagus. Jika anda ingin mengalami pengembaraan percuma dengan Cloud Strife, anda boleh melihat tajuknya dengan lebih dekat.

Otter.ai (Android & iOS)

Tidak, Otter.ai bukan alat untuk mensimulasikan mamalia dengan kecerdasan buatan. Sebaliknya, Otter.ai ialah alat produktiviti yang sangat berkuasa untuk mesyuarat atau temu duga anda. Satu tangkapan lebih awal: Anda hanya boleh mendapat manfaat daripada aplikasi ini jika anda berbahasa Inggeris! Jika demikian keadaannya, Otter.ai ialah alat praktikal yang luar biasa untuk anda merakam, menyalin dan meringkaskan teks.

Anda hanya boleh membiarkannya berjalan bersama dalam mesyuarat atau kuliah dan ia akan menyalin semua yang dikatakan dalam masa nyata dalam kualiti yang sangat tinggi. Sebagai alternatif, anda boleh mengimport fail. Gandingkan apl dengan kalendar anda dan gunakannya di luar Android dan iOS dalam Slack, Dropbox, atau bahkan melalui sambungan Chrome. Anda akan mendapat nota automatik untuk Zoom, Google Meet dan Microsoft Teams,

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Otter.ai

Otter.ai ialah rakan anda dalam hal transkripsi dan ringkasan mesyuarat anda. / © nextpit

Anda sudah tentu boleh mengedit teks kemudian, anda boleh menyerlahkan tempat dengan penyerlah dan anda juga boleh memberikan nama kepada suara yang ditangkap. Dalam ujian, saya hanya membiarkan apl berjalan bersama-sama dengan klip YouTube dengan tutorial Otter.ai dan ia benar-benar menangkap setiap perkataan dengan betul.

Seperti yang anda boleh bayangkan, Otter.ai juga mempunyai model pembayaran yang digunakan oleh syarikat untuk mencari rezeki. Pelan Perniagaan berharga 20 dolar AS sebulan apabila dibayar setiap tahun, dan 10 dolar AS sebulan untuk pelan Pro. Jika anda ingin menggunakan pakej Asas percuma, anda perlu hidup dengan had: Anda boleh merakam maksimum sesi 30 minit dan tidak lebih daripada jumlah 300 minit sebulan. Selain itu, anda hanya boleh mengimport tiga fail setiap bulan. Tetapi secara jujur: Untuk panggilan atau temu duga sekali-sekala itu sudah cukup untuk saya.

Jiwa (Android & iOS)

Souls ialah pejuang kereta yang menarik secara visual yang menjadi kegilaan sekarang. Adakah ia idea baharu yang revolusioner? Tidak, tidak sedikit. Tetapi mereka yang menyukai gabungan genre pengembaraan, lakonan dan aksi ini benar-benar akan mendapat nilai wang mereka dengan permainan baharu daripada Habby (Survivor,io, Archero). Dengan sehingga lima watak pada masa yang sama anda pergi ke pertempuran dan sudah tentu mahu memberikan musuh anda pukulan yang baik dengan pedang.

Cerita ini berkisar tentang jiwa pahlawan yang dimeterai selepas perang dan kini anda perlu bebaskan secara peribadi. Terdapat sejumlah 60 wira yang berbeza dengan kemahiran yang berbeza. Pada pendapat saya, Habby masih boleh meningkatkan sedikit baki, serta kadar penurunan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Pada mulanya, anda sudah tentu akan maju dengan mudah, tetapi kemudiannya ia akan menjadi lebih sukar—dan itu mungkin apabila idea untuk mempercepatkan keseronokan dengan pembelian dalam apl akan terlintas di fikiran anda. Jadi anda boleh bertahan tanpa wang, tetapi kadang-kadang dengan rasa berat hati. Namun begitu, saya berasa seronok menguji permainan itu, ceritanya kelihatan hebat dan jika anda tidak berasa tercabar dengan pertempuran kereta, anda boleh memasukkan permainan itu ke telefon iPhone atau Android anda.

Kami telah mencadangkan dua permainan dan tiga alatan untuk anda hari ini. Beritahu kami jika anda menemui sesuatu yang menarik—dan sudah tentu, anda boleh menghantar cadangan apl anda kepada kami pada bila-bila masa di bahagian komen.