5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini: Grammarly, Otherweb dan Banyak Lagi!

13
Apl Teratas
© nextpit

Bagaimana anda akan menghabiskan hujung minggu anda? Mungkin anda sudah muak dan bosan dengan aplikasi dan permainan lama yang sama pada telefon pintar anda. Izinkan kami memberi anda peluang dengan apl yang mungkin anda tidak pernah dengar atau terjumpa. Mungkin selepas mencubanya, anda mungkin bertanya pada diri sendiri, “Mengapa saya tidak menanda buku 5 Apl Terbaik Mingguan nextpit selama ini?” Kami memastikan bahawa sentiasa ada sesuatu yang menarik minat spektrum pembaca yang luas dengan pilihan apl daripada Gedung Google Play dan Apple App Store.

Mari lihat apa yang ada di kedai minggu ini. Grammarly membolehkan anda menjadi tegang sempurna dalam semua surat-menyurat anda, menjadikan anda terdengar seperti seorang profesional. Jika anda lebih suka menapis berita yang betul untuk memulakan hari anda, Otherweb membantu dengan rangkaian berita yang dipilih susun. WikiGo adalah sesuatu yang menyeronokkan, walaupun hanya untuk Android, kerana ia membolehkan anda mengumpul butir-butir pengetahuan secara rawak. Oh ya, kami juga mempunyai sekurang-kurangnya satu permainan setiap minggu, dan minggu ini anda boleh menikmati Ghost in the Mirror untuk mengeluarkan tenaga.

Kami sedar bahawa apl tertentu menampilkan pembelian dalam apl dan iklan. Itulah sebabnya kami telah menjalankan tugas untuk memasang setiap apl ini dan mengujinya untuk mengelakkan pembaca yang dikasihi daripada terkejut secara tidak menyenangkan dengan neraka transaksi mikro atau jumlah iklan yang tidak berkesudahan. Apa yang paling penting bagi kami ialah apl ini menambah nilai kepada pengalaman telefon pintar anda.

Bagi mereka yang mahukan sesuatu yang lebih kasual sentiasa boleh menyemak artikel aplikasi mingguan percuma kami, yang diterbitkan dua kali setiap minggu. Tanpa berlengah lagi, lihat apa yang telah kami senarai pendekkan minggu ini.

Ghost in the Mirror (Android & iOS)

Saya mula-mula tertarik dengan tajuk ini, memikirkan ia adalah baik untuk menakutkan seluar daripada diri saya sendiri. Ah, keseronokan yang murah memandangkan pada usia saya, saya tidak sepatutnya terlibat dalam sukan lasak untuk meningkatkan adrenalin saya kerana tulang yang patah (atau lebih!) akan mengambil masa yang sangat lama untuk sembuh. Melepaskannya, saya terkejut apabila berfikir bahawa ini jauh daripada permainan seram. Malah, ia berakhir sebagai permainan pengembaraan yang memerlukan sedikit pemikiran kreatif untuk maju.

  • Harga: $3.49 (Android), $3.99 (iOS) / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

Audio hanya terdiri daripada muzik sahaja, jadi anda perlu memberi perhatian yang teliti kepada semua perbualan yang berlaku di sana. Mata anda juga mesti waspada terhadap kemungkinan petunjuk alam sekitar untuk memikirkan sesuatu. Ia mengingatkan saya kepada permainan pengembaraan PC lama dalam nadi Day of the Tentacle, Liga Superhero Hoboken dan Sam & Max. Permainan ini terdiri daripada siri antologi beberapa pengembaraan grafik, jadi ia sangat berbaloi dengan harga penyertaan pada pendapat saya.

Anda boleh lupa tentang mempunyai grafik 3D yang mewah, semuanya sprite 2D dan animasinya pasti akan membuatkan pemain zaman moden melelapkan mata pada kadar bingkai yang rendah, tetapi saya fikir ia sesuai dengan keseluruhan perasaan pengalaman itu. Terdapat suasana tegang yang betul, dan akan ada kalanya jawapannya merenung tepat ke arah anda tanpa menyedarinya. Satu gangguan yang menyenangkan daripada permainan semasa yang lain.

Pembantu Penulisan Grammarly-AI (Android & iOS)

Walaupun bahasa Inggeris penting sebagai lingua franca internet, ini tidak bermakna setiap orang mempunyai pemahaman yang sangat baik tentang bahasa tersebut. Syukurlah, ada AI yang datang untuk menyelamatkan. Saya pasti anda telah melihat terlalu banyak iklan Grammarly di YouTube, memberitahu anda bahawa anda boleh mencapai salinan yang ditulis dengan baik—hanya jika anda menggunakan Grammarly.

Saya memutuskan untuk melemparkan perkara saya dan melihat betapa pintar Grammarly boleh mendapat. Walaupun ia percuma untuk dimuat turun, terdapat langganan jika anda ingin mengakses cirinya yang lain, termasuk penulisan semula AI generatif. Pelan bulanan agak tinggi pada $29.99, menjadikan pelan tahunan $139.99 lebih berdaya maju dari segi kewangan jika anda akan menggunakannya dalam jangka masa panjang. Pada masa ini, Grammarly menyokong dialek Inggeris yang berbeza, termasuk AS, UK, India, Kanada dan Australia.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak (tetapi disyorkan)

5 apl teratas - Tangkapan skrin Grmmarly

Buang ralat tatabahasa menjengkelkan yang terlepas perhatian anda dengan Grammarly. / © nextpit

Antara muka pengguna adalah sangat mudah, yang masuk akal kerana semua yang anda mahu lakukan ialah menaip teks anda. Kotak teks membolehkan anda memotong dan menampal teks sumber dari tempat lain, dan pembantu Tatabahasa secara automatik akan memaklumkan kepada anda perubahan yang disyorkan boleh dibuat. Sudah tentu, terpulang kepada anda untuk membenarkan perubahan ini mengikut keutamaan anda.

Terdapat juga komposer suara AI Generatif yang menggunakan gesaan suara anda untuk membuat draf panjang penuh. Ini berguna apabila anda ingin meredakan fikiran anda tetapi tidak berada dalam kedudukan untuk berbuat demikian, iaitu semasa memandu atau sibuk dengan sesuatu yang lain. Pelajar yang mempunyai tugasan dan mereka yang terlibat dengan banyak surat-menyurat akan mendapati aplikasi ini berguna. Semasa anda berbual dengan orang lain melalui aplikasi pemesejan segera, ia menjadi penghalang sebaliknya kerana DM cenderung menggunakan banyak bentuk pendek.

WikiGo (Android)

Adakah anda iri kepada rakan anda yang nampaknya sangat berpengetahuan? Katakan dia berjalan ke bar dengan anda, dan pelayan bar mempunyai tatu yang diilhamkan oleh beberapa reka bentuk suku kaum. Dalam masa yang singkat, rakan anda dapat berbual dengan pelayan bar, membincangkan asal-usul rohani tatu itu, serta jenis pewarna yang digunakan semasa mendapatkan dakwat. Bagi awak pula? Anda duduk di sana tercengang dan masih kagum. Mengapa tidak menjadi ensiklopedia berjalan itu dengan menambah pengetahuan am anda dengan WikiGo?

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - tangkapan skrin WikiGo

Kembangkan fikiran anda tanpa perlu menghisap rumpai dengan WikiGo. / © nextpit

Saya pasti ramai di antara kita telah menggunakan Wikipedia sekurang-kurangnya sekali dalam hidup kita. Saya pernah menjejaki Wikipedia setiap hari pada masa lalu, dan untuk tugasan kelas saya, saya mendapati dengan kecewa saya bahawa Wikipedia bukanlah sumber yang bereputasi. Saya sepatutnya tahu lebih baik, tetapi Wikipedia adalah tempat untuk saya mengumpul trivia rawak.

WikiGo adalah seperti pengalaman Wikipedia rawak. Setiap kali anda menekan carian, Halaman Wiki rawak akan muncul. Ini memudahkan anda mempelajari perkara baharu, memandangkan anda berada di bawah kendali penuh apl untuk menyampaikan maklumat yang menarik secara rawak sepenuhnya. Memandangkan Wikipedia mempunyai jumlah topik yang tidak berkesudahan untuk dibincangkan, tidak mungkin anda akan dapat menyelesaikan semuanya, apatah lagi mengingatinya!

Menggunakannya selama seminggu, saya masih belum menemui ulangan apa yang saya baca sebelum ini. Baiklah, jadi ingatan saya mungkin tidak begitu hebat selepas minum terlalu banyak bir, tetapi ini adalah cara yang lebih produktif untuk menatal kehidupan anda. Bahasa yang disokong pada masa ini termasuk bahasa Inggeris, Perancis, Itali, Sepanyol dan Jerman.

Otherweb (Android & iOS)

Anda wujud dalam dunia melebihi orang lain. Orang lain hanya membayangkan anda lakukan. Anda menjalani kehidupan di mana tiada apa yang melampaui anda. Untuk semua daya tarikan dan karisma anda, mainan liar dan mahal anda, anda adalah mesin pengira yang didorong, tidak berganjak. Tunggu, rujukan kepada lagu Dark Machine Paul Oakenfold juga boleh terdengar seperti mana-mana pemula yang mempunyai rancangan untuk berjaya dalam hidup dan tidak suka gangguan.

Jika itulah diri anda, mengapa tidak mencuba Otherweb? Otherweb ialah aplikasi yang akan menerima berita yang menarik minat anda menggunakan AI. Anda perlu terlebih dahulu ‘melatih’ dengan menyenaraikan minat anda dan menerima cadangan berita yang berkaitan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya

5 apl teratas - Tangkapan skrin web lain

Mulakan hari anda dengan betul dengan jenis berita yang betul yang dihantar ke suapan anda. / © nextpit

Anda boleh memilih daripada menatal ke bawah atau meleret ke kanan jika anda menyukai cadangan itu. Otherweb sentiasa bekerja keras di latar belakang untuk mengetahui perkara yang membuatkan anda terdetik, supaya ia boleh memperhalusi cadangan beritanya dengan lebih baik. Walau bagaimanapun, terdapat lebih daripada yang dapat dilihat.

Otherweb menggembar-gemburkan penggunaan pelbagai model AI lanjutan untuk mengesan dan menapis maklumat salah, propaganda dan tajuk umpan klik. Saya pastinya berharap perkara itu tidak berlaku dengan pendapat dan laporan kami yang dibentuk dengan baik di nextpit! Setiap artikel malah disertakan dengan label pemakanan supaya anda boleh membuat keputusan sama ada untuk ‘mengambil’ berita yang disyorkan atau tidak. Saya suka pandangan ini membingkai berita sebagai makanan. Dari satu segi, Otherweb betul—berita adalah makanan untuk otak. Dapatkan ini jika anda mahu telefon pintar anda melakukan tugasan berat untuk anda.

BuzzKill (Android)

Apabila telefon pintar pertama kali muncul, ia menjadi lencana penghormatan apabila lebih banyak pemberitahuan yang anda terima. Apabila pemesejan segera meletup di seluruh planet ini, semua orang menjadi mahir dengan nada pemberitahuan apl yang berbeza seperti WhatsApp, Facebook Messenger, Gmail, Instagram dan seumpamanya. Namun, masa sudah pasti berubah.

Mungkin ia adalah anekdot, tetapi saya akan mengatakan saya mendengar bunyi pemberitahuan jauh lebih sedikit pada hari ini berbanding tahun-tahun sebelumnya. Pemberitahuan menjengkelkan, dan BuzzKill ada di sini untuk membantu anda memadamkan pemberitahuan itu pada telefon Android anda.

  • Harga: $3.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - tangkapan skrin BuzzKill

Jangan biarkan pemberitahuan mengawal hidup anda. Gunakan BuzzKill untuk mendapatkan kawalan penuh bila anda perlu dimaklumkan. / © nextpit

Bagaimanakah BuzzKill berfungsi? Ia memastikan pemberitahuan senyap apabila seseorang menghantar mesej kepada anda dengan torrent mesej. Anda juga mempunyai kuasa untuk mengetepikan sebarang pemberitahuan dengan sewajarnya, dan yang paling penting ialah, butang tunda yang hanya akan membenarkan anda dimaklumkan mengikut jadual yang telah ditetapkan. Bagaimana jika anda secara tidak sengaja memadamkan pemberitahuan? Itu bukan masalah untuk BuzzKill dengan ciri ‘Buat asal’nya.

Sudah tentu, jika anda mahukan telefon yang boleh memberitahu anda dengan cara yang menarik tanpa perlu melihat paparan tetapi dari belakang, maka Nothing’s Phone (1) (ulasan), Telefon 2 (ulasan) dan Telefon 2(a). ) (semakan) akan melakukan kerja dengan antara muka Glyphnya. Untuk orang lain, sentiasa ada BuzzKill. Ia adalah alternatif yang lebih kreatif berbanding dengan mengekalkan telefon anda dalam keadaan senyap sepanjang masa.

Adakah terdapat apa-apa yang menarik minat anda minggu ini? Adakah terdapat aplikasi yang anda ketahui yang belum kami tampilkan? Jika anda fikir apl itu cukup layak untuk penyenaraian, beritahu kami dalam ulasan.