5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini: Impian, Perjalanan, Kesihatan Mental & Banyak Lagi!

41
5 teratas com
© nextpit

Kini setelah kami mengetahui segala-galanya tentang iPhone 15, termasuk membuat prapesanan, perbezaan antara model vanila dan Pro, dan keupayaan permainan iPhone 15 Pro, sudah tiba masanya untuk kembali ke edisi mingguan kami. 5 apl Android dan iOS teratas.

Tidak seperti senarai mingguan cadangan apl percuma kami yang diterbitkan dua kali setiap minggu, kami menguji setiap apl dalam senarai 5 Teratas kami sebelum mengemukakan cadangan. Dalam erti kata lain, kami hanya menyusun cadangan apl dan permainan mudah alih ini dengan cara yang membolehkan kami tidur dengan tenang pada waktu malam.

Apakah beberapa soalan penting yang kami jawab di sini? Adakah akaun diperlukan? Adakah anda perlu membayar untuk aplikasinya? Adakah terdapat pengiklanan yang menjengkelkan dan pembelian dalam apl untuk membantu anda maju? Kami berkongsi semua ini untuk setiap cadangan apl dan menyertakan tangkapan skrin dan/atau video. Tanpa berlengah lagi, berikut ialah lima cadangan apl untuk minggu ini.

Perancang Perjalanan AI – Orbt (Android & iOS)

Melancong boleh menjadi menyeronokkan bagi kebanyakan kita, tetapi sesetengah daripada kita lebih suka kekal di rumah. Bagi mereka yang suka meneroka tempat baharu dan memulakan pengembaraan di luar keselesaan kediaman kami, apa kata biarkan Orbt membantu anda? Orbt berfungsi sebagai perancang perjalanan yang menggunakan AI (kecerdasan buatan) untuk menyusun jadual perjalanan untuk anda.

Anda tidak lagi memerlukan manusia lain untuk memikirkan perkara ini. Lebih jimat masa untuk mengemas daripada merancang! Apa yang anda perlu lakukan ialah memasukkan gesaan yang berkaitan, dan anda boleh pergi!

5 Apl Teratas minggu ini:

Mula-mula, anda perlu memasukkan semua maklumat yang berkaitan untuk Orbt ke tempat kerja… / © nextpit

Orbt sepatutnya boleh mengendalikan semua jenis jadual perjalanan, di mana anda memasukkan bilangan orang, belanjawan am anda dan bidang minat utama anda. Walaupun aplikasinya percuma, mereka yang ingin menjana perjalanan selama 4 hari atau lebih lama perlu menaik taraf akaun. Lagipun, Orbt mempunyai banyak aktiviti dalam perjalanan setiap hari untuk memaksimumkan masa anda di setiap bandar.

Versi premium juga termasuk pengiraan jarak dan jumlah masa yang diperlukan. Kemas kini masa hadapan akan termasuk masa transit awam yang dipertimbangkan dan membenarkan anda menghalakan peta dari satu destinasi ke destinasi lain supaya anda tidak perlu memasukkan lokasi anda dalam peta itu sendiri! Semudah itu?

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya ($7.99/bulan, $59.99/tahun) / Akaun diperlukan: Ya

5 Apl Teratas minggu ini: AI Trip Planner Orbt

…dan anda akan mendapat ganjaran dalam bentuk jadual perjalanan yang disusun khas. / © nextpit

Buku Impian dan Tafsiran (Android & iOS)

“Mimpi indah dibuat daripada ini…” atau begitulah lirik lagu tertentu pergi. Adakah anda seorang yang sering bermimpi? Jika ya, anda mungkin ingin memulakan perjalanan penerokaan diri dan pertumbuhan peribadi melalui aplikasi DreamsBook.

Aplikasi ini mendakwa memberikan beberapa panduan tentang tafsiran dan analisis mimpi, walaupun saya agak skeptikal dengan hocus-pocus tersebut. Namun, mesti ada kaedah macam-macam untuk kegilaan itu, bukan?

Dreamsbook menyediakan anda dengan kawasan teks, di mana anda menerangkan impian anda dengan had 250 aksara. Ya, tidak ada banyak ruang goyang di sini untuk lebih terperinci, jadi sebaiknya anda membuat deskriptif dan ringkas yang mungkin.

Ia mengambil masa beberapa minit atau lebih (tidak syak lagi ada enjin AI di belakangnya, walaupun profil sebenarnya muncul untuk menyatakan siapa yang mentafsir mimpi dengan bilangan ulasan untuk jurubahasa!) untuk menjana penjelasan tentang impian anda dengan sedikit pandangan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tiada

5 Apl Teratas minggu ini: Dreamsbook

Dreamsbook ialah aplikasi yang menyeronokkan untuk bermain-main dan menjejaki impian anda. / © nextpit

Shoorah: Kesihatan Mental dan Tenang (Android & iOS)

Kebanyakan daripada kita hidup dalam persekitaran tekanan tinggi, dengan begitu banyak perkara dan orang yang menuntut masa, perhatian dan tenaga kita. Shoorah berhasrat untuk mengimbangi keadaan, ironinya menggunakan peranti yang sama yang menjadi punca kekecewaan ramai: telefon pintar. Aplikasi kesejahteraan ini berhasrat untuk menyokong kesihatan mental anda dan menyuburkan anda!

Menyediakannya adalah mudah. Mula-mula, anda memilih jenis bunyi yang paling anda sukai, diikuti dengan sekurang-kurangnya 5 kawasan yang diminati. Ini terdiri daripada penurunan berat badan kepada meditasi, mencari cinta, tidur, ketenangan, kesihatan, mengimbas kembali trauma masa lalu, mengurangkan tekanan, dan kerohanian, antara lain.

Sila ambil perhatian bahawa ia bukan senarai lengkap, anda perlu memasang aplikasi untuk melihat semuanya. Berikutan itu, terdapat kawasan tumpuan pengesahan untuk dipilih (sekurang-kurangnya 5 juga), dengan bilangan peringatan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya ($9.99/bulanan, $39.95/setengah tahun, $59.90/tahunan) / Akaun diperlukan: Ya

5 Apl Teratas minggu ini: Shoorah

Shoorah membantu anda memasuki ruang yang baik dalam hidup anda untuk menjadikan anda lebih baik. / © nextpit

Aplikasi ini menawarkan alat untuk penyembuhan diri. Bahagian Pemulihan menyediakan bunyi tidur dan meditasi untuk berehat. Gunakan Jurnal untuk merekod pemikiran harian. Nikmati ikrar ‘Shoorah’ setiap hari yang menaikkan semangat dan motivasi.

Nyatakan rasa terima kasih melalui siaran, dan gunakan ciri ‘bersih’ untuk menghilangkan perasaan yang tidak diingini untuk ketenangan. Ciri Ritual membantu mewujudkan rutin harian. Jika anda berasa tertekan, aplikasi ini patut diterokai untuk penyahmampatan.

Hanya mereka yang cukup serius untuk membuat perubahan positif dalam hidup mereka mahu membuka kunci semua ciri premium. Jika tidak, ia cukup baik untuk mencuba dan melihat langkah seterusnya anda.

ReciMe: Resipi Mudah & Sedap (Android & iOS)

Makanan yang baik dan syarikat yang hebat cenderung untuk pergi bersama-sama. Lagipun, apakah hidup tanpa kedua-duanya? Bagi penggemar makanan, ReciMe dilihat sebagai sangat disyorkan, sebagai platform sosial untuk anda berkongsi, menemui dan menyimpan resipi daripada komuniti masakan anda.

Dengan aplikasi ini, anda akan dapat menikmati pelbagai resipi untuk makanan yang dimasak di rumah. Anda tidak perlu mencari buku masakan lagi, kerana aplikasi menyimpan dan mengatur semua resipi anda.

Anda boleh mencari resipi berdasarkan jenis bahan yang digunakan, menjadikannya lebih mudah bagi mereka yang mempunyai keperluan diet yang lebih ketat. Setiap resipi disertakan dengan gambar yang menarik, dan menunjukkan masa penyediaan, masa memasak dan tahap kesukaran.

Bagi saya, saya cenderung untuk mengambil tambahan 10 hingga 15 minit setiap kali saya mencuba resipi baru hanya kerana saya tidak biasa dengan proses penyediaan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya ($4.99/bulan, $34.99/tahun) / Akaun diperlukan: Ya

5 Apl Teratas minggu ini: ReciMe

Hidangan yang lazat hanya dengan ReciMe. / © nextpit

Jika anda rasa anda sendiri seorang tukang masak yang hebat dan ingin berkongsi resipi kegemaran nenek anda dengan seluruh dunia, ReciMe membenarkan anda melakukannya juga.

Senaraikan bahan-bahan, masukkan langkah-langkah yang berbeza untuk kaedah itu, dan pastikan ada foto yang menyelerakan untuk menyertainya. Sama seperti cara anda boleh menilai resipi lain, begitu juga, orang lain boleh menilai resipi anda. Aplikasi ini sesuai untuk mereka yang gemar memasak dan ingin mencuba sesuatu yang berbeza dan bukannya berpuas hati dengan hidangan yang sama setiap malam.

Jika anda mempunyai tukang masak kegemaran, anda juga boleh mengikuti mereka untuk dimaklumkan apabila terdapat sesuatu masakan baharu.

Usagi Shima: Bunnies Kecil yang Comel (Android & iOS)

Adakah anda menantikan hujung minggu yang santai? Adakah permainan pada menu pada masa yang sama? Jika itu berlaku, maka saya sangat mengesyorkan anda memilih Usagi Shima. Ini ialah permainan terbiar yang menampilkan arnab arnab comel. Mengingati itu, apa lagi yang perlu anda ketahui? Kecomelan kabur mereka sepatutnya menghilangkan tekanan anda.

Namun, apakah jenis permainan ini? Ia pada asasnya adalah satu lagi varian permainan koleksi, di mana anda berada di pulau kecil ini dan untuk beberapa sebab yang pelik atau yang lain, arnab datang melompat ke pulau kecil ini. Tugas anda adalah untuk menarik lebih banyak arnab, dan anda melakukannya dengan menghias pulau itu dengan sewajarnya.

Anda sudah boleh tahu bahawa tidak banyak tekanan yang terlibat di sini, kerana rentak permainan benar-benar santai. Sudah tentu, bagi mereka yang ingin mempercepatkan perkara sentiasa boleh memanjakan diri mereka melalui pembelian dalam apl.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Secara keseluruhan, permainan ini memberikan pengalaman yang benar-benar menenangkan, terutamanya dengan muzik memainkan peranan penting dalam melakukannya. Grafik berwarna sepia menjadikannya lebih diredam, tidak seperti persembahan berwarna-warni bagi banyak permainan lain yang direka untuk menarik perhatian kanak-kanak.

Cuba seboleh-bolehnya, tidak ada gunanya mencuba untuk menang dalam permainan ini, jika ada. Lagipun, tidak ada apa-apa yang boleh anda saingi, kononnya. Secara keseluruhannya, permainan kasual yang berbaloi untuk bersantai sepanjang hujung minggu.

Itu sahaja yang kita ada untuk hari ini. Kami berminat untuk mengetahui sama ada anda telah menemui sesuatu yang menarik. Jika ada, kongsi cadangan apl anda dalam ulasan.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya