5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini: Kingdom, Adobe Express dan Banyak Lagi!

16
Apl Teratas
© nextpit

Apa perancangan awak pada hujung minggu? Jika anda bosan dengan apl dan permainan biasa pada telefon pintar anda, izinkan kami memperkenalkan anda kepada beberapa pilihan yang kurang dikenali. Selepas mencubanya, anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda tidak pernah mendengar atau menanda halaman 5 Apl Teratas Mingguan nextpit sebelum ini. Kami memastikan bahawa sentiasa ada sesuatu untuk menarik minat pelbagai pembaca dengan memilih apl daripada Gedung Google Play dan Apple App Store.

Apa yang kami ada untuk anda minggu ini? Thriller zombi Netflix, Kingdom, kini tersedia sebagai permainan untuk mereka yang berminat. Anda juga boleh menjejaki latihan kecergasan anda dengan FitNotes, manakala mereka yang suka mengedit grafik semasa bergerak akan mendapat manfaat daripada memasang Adobe Express (walaupun mempunyai langganan bulanan masuk akal untuk mengakses banyak pilihan). Apl penjagaan diri yang membolehkan anda menjaga haiwan peliharaan maya? Semak—dalam bentuk Finch.

Kami faham bahawa sesetengah apl menawarkan pembelian dalam apl dan iklan paparan. Itulah sebabnya kami telah mengambil tanggungjawab untuk memasang dan menguji setiap apl ini. Matlamat kami adalah untuk memastikan pembaca kami tidak terperangkap oleh transaksi mikro yang berlebihan atau jumlah iklan yang banyak. Fokus utama kami adalah untuk mengesyorkan apl yang meningkatkan pengalaman telefon pintar anda dan memberikan nilai.

Bagi mereka yang tercari-cari apl dan permainan yang lebih kasual sentiasa boleh merujuk pada artikel apl percuma minggu ini, yang diterbitkan dua kali seminggu. Mari kita turun ke perniagaan yang serius dan lihat apl yang telah disenarai pendekkan minggu ini.

Kingdom: The Blood (Android & iOS)

Kingdom: The Blood ialah permainan aksi yang berakar umbi dalam siri Netflix Korea Selatan yang popular dengan tepat dikenali sebagai…Kingdom. Dalam tajuk era Joseon ini, anda akan mendapati diri anda berhadapan dengan gelombang zombi tanpa henti yang menjadi aktif hanya pada waktu malam. Ini bukan zombi biasa anda yang tidur lena dari zaman datuk dan nenek anda. Tidak, mereka pantas, mereka tangkas, dan mereka membawa maut dalam mengejar daging manusia yang segar. Saya mendapati grafiknya sangat mengagumkan memandangkan ini adalah tajuk mudah alih dan bukan konsol.

  • Harga: Langganan Netflix / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya (langganan Netflix)

Sistem pertempuran akan memerlukan keluk pembelajaran, di mana anda akan mendapati sukar untuk mengelakkan serangan musuh separuh jalan. Terdapat juga ketidakkonsistenan yang bersepah sepanjang permainan, tetapi diharapkan, ini adalah sesuatu yang akan diperbaiki oleh pembangun pada masa yang sesuai. Anda memerlukan peranti yang lebih baharu untuk memastikan ia bergerak dengan baik, jika tidak, tindakan itu akan menjadi lambat.

Sudah tentu, ulasan adalah beg campuran. Sesetengah orang mendapati kawalannya kurang memuaskan, manakala yang lain mendapati permainan itu berfungsi dengan baik untuk mereka. Ia benar-benar bergantung kepada keutamaan peribadi anda. Saya tidak akan mengatakan ini adalah permainan yang buruk, tetapi jika anda mempunyai masa yang betul dan boleh menjangkakan pergerakan anda lebih awal, ia akan menjadi pengalaman yang menyeronokkan.

Walau bagaimanapun, bagi mereka yang sukar membiasakan diri dengan kawalan dan permainan, ia mungkin mengecewakan. Pukulan yang berbeza untuk orang yang berbeza! Hei, jika semuanya gagal, tonton sahaja siri TV Netflix dan semuanya akan diampuni.

Adobe Express (Android & iOS)

Adakah anda bekerja dengan grafik dan imej sepanjang hari? Bagi mereka yang telah lama menggunakan Adobe Express setiap hari di desktop, adakah anda tahu anda juga boleh menjadi produktif semasa anda bergerak dengan aplikasi mudah alih? Ya, Adobe Express tersedia pada telefon pintar, yang menakjubkan untuk melihat sejauh mana telefon pintar telah datang dari segi pemprosesan kuasa tembakan dan otot. Pengalaman Adobe Express yang sama kini boleh dinikmati pada telefon bimbit anda tidak kira di mana anda berada.

Walaupun apl itu sendiri adalah percuma, anda hanya akan dapat melepaskan kuasa kreatif penuh anda semasa dalam perjalanan jika anda memutuskan untuk membelanjakan $9.99 untuk langganan bulanan. Apl ini melakukan banyak perkara, daripada tugas mudah seperti mengubah saiz imej kepada menukar format. Ingin menghasilkan sepanduk tapak web yang serba baharu semasa anda berada di kereta bawah tanah? Sudah tentu, teruskan.

  • Harga: $9.99/bulan / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

5 apl teratas - Tangkapan skrin Adobe Express

Bekerja pada projek seni tidak kira di mana anda berada. / © nextpit

Bagi pengguna yang turut mempunyai keahlian Creative Cloud, anda boleh mengakses dan mengedit keistimewaan anda untuk fail Illustrator dan Photoshop daripada apl itu sendiri. Secara keseluruhan, pengalaman itu lancar dan lancar. Sememangnya, telefon dengan hartanah tontonan yang lebih besar akan mendapat manfaat paling banyak daripada Adobe Express, jika tidak, anda mungkin terpaksa menjeling lebih keras daripada biasa.

Alat penjanaan berkuasa Firefly Adobe yang berkuasa juga merupakan sebahagian daripada apl, membiarkan jus kreatif anda mengalir dengan tidak bermaya. Secara keseluruhan, ini berfungsi paling baik jika anda akan mereka bentuk kandungan untuk peranti mudah alih semata-mata kerana anda sudah tahu rupanya. Jika tidak, saya akan berpegang pada versi desktop untuk tugasan dan reka bentuk yang lebih berat.

Finch: Binatang Penjagaan Sendiri (Android & iOS)

Hidup ini sukar. Terdapat banyak vitriol dan negatif dalam talian, tetapi untungnya terdapat apl yang membantu anda berasa lebih baik tentang diri anda. Finch ialah salah satu aplikasi sedemikian, di mana watak burung ini akan menjadi kawan baik penjagaan diri baharu anda! Ia adalah sejenis Tamagotchi, membantu anda berasa lebih positif sepanjang hari, setiap hari. Lagipun, anda hanya boleh hidup pada masa ini, jadi mengapa tidak menjaga diri anda dengan lebih baik dengan menjaga haiwan peliharaan digital ini? Anda bermula dengan memilih haiwan peliharaan, menetaskannya, menamakannya, memilih kata ganti nama, dan anda boleh pergi.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - Tangkapan skrin Finch

Jaga diri anda dengan lebih baik dengan Finch. / © nextpit

Dari situ, anda akan dapat mengumpul mata wang dalam permainan yang dikenali sebagai Rainbow Stones yang boleh ditukar dengan hadiah dan item dalam permainan yang lain. Ringkasnya, ini ialah apl penjagaan diri gamified. Terdapat pelbagai tugas yang boleh anda tetapkan untuk diri sendiri pada selang masa yang berbeza, dan menyelesaikannya juga akan membantu Finch berkembang dan matang. Dengan kata lain, apabila anda menang, Finch juga akan menang!

Ingin menikmati permainan ini bersama rakan-rakan? Anda juga boleh menambahkannya kemudian, di mana semua orang boleh dilihat tinggal di pokok dalam permainan. Setelah menyelesaikan tugas tertentu, anda juga boleh mengeditnya atau menaip refleksi anda. Mungkin ia ada kaitan dengan perasaan anda atau sesuatu yang telah anda pelajari daripada melaksanakan tugas itu, ia benar-benar bermuara kepada bagaimana anda mahu mendekati perkara itu.

Pada penghujung hari, renungkan dan fikirkan tentang perkara yang boleh anda syukuri, dan Finch juga akan kembali dari pengembaraannya dan berkongsi pendapatnya dengan anda. Ini sememangnya berbaloi untuk digunakan jika anda ingin bermuhasabah diri dan mengambil kira kehidupan anda dan hala tuju masa depannya. Grafik mungkin terlalu comel atau seperti kanak-kanak untuk sesetengah orang, tetapi hei, bukankah kita semua belajar dan menjadi orang yang lebih baik dengan menjadi seperti kanak-kanak?

FitNotes (Android)

Adakah anda paranoid seperti saya? Saya cenderung untuk mempunyai sekurang-kurangnya dua aplikasi berjalan terbuka setiap kali saya menumbuk turapan. Ini adalah untuk memastikan tiada bacaan yang hilang dan sentiasa ada sandaran sekiranya satu apl gagal. Sudah tentu, tiada apa yang boleh dilakukan jika kedua-dua apl gagal, tetapi itu masih belum berlaku (bersilang!). Bagi mereka yang ingin menjejaki berapa banyak wakil senaman tertentu yang telah anda lakukan tanpa perlu bergantung pada apl yang membayar langganan kepada anda, bagaimana pula dengan FitNotes sebagai alternatif?

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - tangkapan skrin FitNotes

Jejaki senaman anda dengan apl FitNotes yang mudah digunakan ini. / © nextpit

Lebih bermakna untuk mereka yang ingin membina otot daripada melakukan senaman berorientasikan kardio, FitNotes menjejaki kedua-dua wakil dan berat melalui latihan yang dibahagikan mengikut kumpulan otot. Reka bentuknya jelas untuk dikatakan, tetapi ia berfungsi. Alangkah baiknya jika anda mempunyai keupayaan untuk menyertakan senaman berulang untuk mengurangkan kerja pentadbir di pihak pengguna, tetapi saya boleh menjalaninya.

IDAGIO (Android & iOS)

Apakah pendapat anda tentang jenis muzik yang dimainkan semula pada gelombang udara hari ini? Adakah anda fikir mereka adalah sampah kerana anda sama sekali tidak tahu apa yang dilontarkan penyanyi itu? Nah, bagaimana pula dengan mengulangi tahun-tahun (atau mungkin, berabad-abad) dengan menikmati persembahan yang lebih berbudaya dalam bentuk muzik klasik? IDAGIO melakukan perkara itu, dengan terlebih dahulu bertanya kepada anda sama ada anda baru dalam dunia muzik klasik, mempunyai pengetahuan asas atau pendengar yang berpengalaman.

Dari situ, IDAGIO juga akan membenarkan anda memilih daripada beberapa komposer untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang pilihan pendengaran anda. Anda boleh mendengar album yang dicadangkan atau melakukan carian individu. Kategori carian boleh dipecahkan lagi kepada komposer, penghibur, tempoh, genre dan instrumen, menyempitkannya lagi.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

5 apl teratas - tangkapan skrin IDAGIO

Nikmati muzik klasik berkualiti tinggi dengan IDAGIO. / © nextpit

Ingin menarik perhatian separuh lagi anda dengan konsert muzik klasik? IDAGIO telah menyokong anda di jabatan ini juga, di mana anda boleh menyemak imbas pelbagai konsert akan datang dan membuat pembelian anda daripada apl itu sendiri. Pilihan harga bergantung pada jumlah yang anda ingin bayar, tetapi anda masih mendapat paparan yang sama. Segala-galanya adalah maya, jadi pastikan anda mempunyai persediaan audio yang hebat di rumah!

Mendengar perpustakaan besar lagu klasik adalah percuma, tetapi jika anda rasa anda mahukan sesuatu yang lebih, sentiasa ada langganan untuk dipertimbangkan. IDAGIO Premium akan menstrim dalam kualiti tinggi pada 320kbps, manakala IDAGIO Premium+ akan menstrim dalam kualiti tanpa kerugian (FLAC 16-bit 44.1kHz), dengan Konsert IDAGIO Premium+ menyediakan akses di atas dan penuh kepada semua konsert – yang bermaksud anda boleh menikmati bufet audio konsert tanpa perlu membayar untuk konsert individu, sekarang bagaimana pula?

Adakah mana-mana apl yang disenaraikan di sini menarik perhatian anda? Mungkin anda berhasrat untuk memberitahu kami tentang aplikasi yang anda temui yang akan memberi manfaat kepada orang lain. Beritahu kami dalam ulasan!