5 Apl Android & iOS Terbaik Minggu Ini: Pengimbas AI, Apl Kecergasan, Permainan

7
Apl Teratas
© nextpit

Minggu baharu, cadangan apl baharu. Sekali lagi minggu ini, kami telah mencari lima aplikasi yang menarik untuk anda. Dalam edisi minggu ini, anda boleh menjadi pemandu kereta api, memasuki gelanggang gusti, atau pergi ke Pulau Monyet. Kami juga mempunyai pengimbas AI untuk anda dan apl kecergasan untuk pemula latihan bebanan yang telah dicuba dan diuji berjuta kali ganda.

Kami telah melihat dengan lebih dekat semua apl yang kami cadangkan dalam artikel ini. Jika tiada cadangan apl dalam artikel ini menarik minat anda, anda mungkin perlu melihat apl percuma minggu ini, yang boleh anda temui dua kali seminggu di nextpit. Tetapi cukup bergelut di sekeliling semak, mari kita ke pengesyoran apl nextpit!

Stesen Kereta Api 2: Empayar Steam

Adakah anda bosan menjadi pemandu kereta api atau pekerja binaan? Bagaimana pula dengan gabungan kedua-dua profesion? Di Stesen Kereta Api 2: Steam Empire anda sedang membina infrastruktur. Selain laluan baharu, terpulang kepada anda untuk menyediakan infrastruktur yang lengkap. Anda membina stesen baharu dan menguruskan armada lokomotif wap, yang boleh anda kembangkan semasa permainan berlangsung.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Stesen Kereta Api 2: Tangkapan Skrin Empayar Steam

Bina laluan baharu untuk mengumpul sumber baharu. / © nextpit

Untuk mendekati matlamat anda, anda menetapkan laluan untuk kereta api anda mengumpul sumber. Gunakannya untuk mengembangkan bandar anda dan menambah baik lokomotif wap anda. Tetapi berhati-hati: bergantung pada bahan yang anda kumpulkan dengan bantuan armada anda, anda memutuskan bangunan mana yang boleh anda bina dahulu. Anda juga boleh terus mengembangkan bilangan lokomotif. Hadiah harian dalam bentuk kotak, yang memberikan anda sumber tambahan atau pemandu kereta api lain, akan membantu anda melakukan ini.

Stesen Kereta Api 2: Tangkapan Skrin Empayar Steam

Tentukan dengan tepat ke mana anda mahu kereta api anda pergi. Sepanjang permainan, lebih ramai pemandu kereta api akan menyertai pasukan anda. / © nextpit

Permainan ini adalah percuma dan menjanjikan keseronokan berjam-jam. Seperti biasa dalam permainan, anda juga boleh membuat kemajuan yang lebih pantas dalam simulasi kereta api ini dengan melabur wang sebenar. Sama ada anda menggunakan “rangsangan” ini sudah tentu terpulang kepada anda.

iScanner (Android & iOS)

Anda tahu adegan dari filem Rainman di mana Raymond, yang dilakonkan oleh Dustin Hoffman, mengira sekumpulan pencungkil gigi tertumpah di sebuah restoran sekilas pandang? Terima kasih kepada kecerdasan buatan, anda boleh melakukan perkara yang sama dengan apl iScanner. Alat kecil ini boleh mengimbas semua jenis perkara dan menilainya dengan bijak, yang mana tumpuan di sini bukan pada pencungkil gigi tetapi pada teks.

tangkapan skrin aplikasi iScanner

Dengan iScanner, anda mengambil gambar dokumen. Ini kemudiannya ditukar kepada teks digital terima kasih kepada OCR. Terima kasih kepada chatbot bersepadu, anda kemudian boleh bersembang dengan menu kedai roti anda. Ia berfungsi sebaik ChatGPT lakukan dengan perkara sedemikian. / © nextpit

  • Harga: Percuma (Android), $14.99 (iOS) / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya ($0.99~ $9.99 untuk storan awan) / Akaun diperlukan: Tidak

Fungsi utama ialah anda mengambil gambar dokumen dengan telefon pintar anda. Apl itu kemudian mengekstraknya dan menukar kandungan menjadi teks digital dengan satu sentuhan butang. Anda kemudian boleh menyalin ini dan menghantarnya atau meringkaskannya. Terima kasih kepada chatbot ChatGPT bersepadu, anda juga boleh bersembang dengan teks yang difoto. Anda juga boleh menyemak ejaan.

tangkapan skrin aplikasi iScanner

iScanner juga boleh mengira perkara untuk anda atau bahkan menyelesaikan persamaan matematik. / © nextpit

Seperti yang dinyatakan pada mulanya, apl itu juga boleh melakukan perkara lain, seperti mengira objek, menyelesaikan persamaan matematik atau mengira kawasan yang difoto. Malangnya, kebanyakan ciri hanya tersedia dalam versi Pro. Ini berharga $4.99 seminggu atau $19.99 setahun jika anda membayar setiap minggu. Jika anda menggunakan apl itu secara tetap, anda akan mendapatkan balik kos dengan cepat dengan menjimatkan masa. Cuba sahaja: Anda boleh menguji iScanner secara percuma selama tiga hari.

Kembali ke Pulau Monyet (Android & iOS)

Guybrush Threepwood – nama seperti guruh. Sekurang-kurangnya untuk generasi permainan lama atau peminat pengembaraan titik dan klik. Pada tahun 90-an, sukar untuk membayangkan genre tanpanya dan salah satu wakil terhebat sudah pasti Pulau Monyet. Dengan “Kembali ke Pulau Monyet”, anda kini boleh kembali ke pertarungan mengusik otak menentang LeChuck pada telefon pintar anda dan akhirnya menemui harta karun pulau itu – mudah-mudahan.

  • Harga: $9.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Sebagai tambahan kepada kata-kata tajam wira yang terkenal, anda boleh menjangkakan teka-teki yang menarik, penerokaan di laut terbuka, pulau-pulau baharu, dan Stan dalam ansuran terbaru, yang juga ditulis oleh ikonik Ron Gilbert. Kawalan adalah sangat mudah, apabila anda mengetik pada objek atau seseorang dan anda boleh berinteraksi dengan mereka. Jika anda tersekat, anda hanya boleh meluncurkan jari anda pada skrin dan pilihan interaksi yang sepadan akan dipaparkan.

Kembali ke tangkapan skrin permainan Pulau Monyet

Pada mulanya anda masih anak Guybrush, tetapi tidak lama selepas itu anda akan mengalami kisah sebenar permainan / © nextpit

Permainan ini berharga $9.99 di Google Play Store atau Apple App Store. Anda tidak mendapat sebarang pengiklanan untuk ini, tetapi menurut Apple, pembelian dalam apl adalah mungkin, yang kami masih belum dapat temui. Di samping itu, tiada data dikumpul di sini, tetapi permainan memuat turun sekitar 3 GB pada pelancaran pertama. Oleh itu, jika anda mahukan nostalgia yang penuh atau hanya ingin kembali ke Pulau Monyet dari keselesaan sofa anda, anda pastinya perlu melihat aplikasinya dengan lebih dekat.

Stronglifts (Android, iOS)

Anda mendaftar untuk gim pada bulan Januari dengan penuh semangat, tetapi tidak tahu apa yang anda patut lakukan di sana? Kemudian apl Stronglift 5×5 menyediakan anda program kecergasan mudah untuk pemula yang telah dicuba dan diuji berjuta-juta kali. Program ini berdasarkan hanya lima latihan barbell yang berbeza. Sebaik-baiknya, anda perlu berlatih tiga kali seminggu, berselang-seli antara dua latihan harian yang berbeza. Latihan ini setiap satu terdiri daripada tiga latihan berbeza, yang anda lakukan lima kali dalam lima pusingan.

Tangkapan skrin aplikasi Stronglifts

Skor Stronglifts dengan prinsip latihan yang sangat mudah tetapi terbukti. / © nextpit

Anda bermula dengan pemberat yang sangat rendah untuk mempelajari cara melakukan latihan dengan betul—video dalam apl juga membantu anda dengan perkara ini. Caranya, bagaimanapun, adalah untuk terus meningkatkan senaman kekuatan anda dengan bersenam. Apl ini menyokong anda dengan rehat berubah-ubah jika, sebagai contoh, anda tidak lagi mengurus bilangan ulangan yang diperlukan semasa bersenam.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya ($39.99 / tahun) / Akaun diperlukan: Tidak

Selain program utama—Stronglifts 5×5—terdapat juga beberapa latihan lain dan kadangkala lebih kompleks untuk pengguna lanjutan. Walau bagaimanapun, ini tersembunyi di sebalik halangan pembayaran – langganan tahunan berharga $39.99.

Walau bagaimanapun, dengan program pemula Stronglifts 5×5 khususnya, anda boleh menggunakan apl itu secara percuma dan juga tanpa iklan. Selain itu, pihak StrongLifts.com laman web apl menyediakan maklumat yang sangat disediakan dan mendalam tentang program latihan. Ini menjadikan apl sebagai cadangan teratas untuk pemula latihan bebanan.

AEW: Naik ke Puncak (Android, iOS)

Saya bergelut untuk masa yang lama sama ada untuk membentangkan AEW:Rise to the Top sebagai cadangan apl saya, tetapi seperti yang anda lihat, saya memutuskan untuk melakukannya pada akhirnya. Seperti namanya, ia adalah permainan gusti yang telah dilesenkan oleh All Elite Wrestling (AEW). Jadi anda bermain dengan ahli gusti yang anda kenali dari radio dan televisyen.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

AEW: Tangkapan skrin Rise to the Top

AEW:Rise to the Top mempunyai banyak pemain gusti yang hebat disediakan untuk anda. / © Studio Permainan East Side

Tetapi sebelum saya benar-benar bermula di sini, saya harus memberitahu anda sebab saya bertanya: Kerana AEW:Rise to the Top ialah permainan yang paling mudah. Ia pada asasnya sangat mudah sehingga anda boleh memainkannya secara santai di sisi. Dan itulah sebab mengapa saya mempersembahkan permainan ini kepada anda di sini. Kerana ia juga memerlukan variasi seperti ini dari semasa ke semasa.

AEW:Naik ke Puncak

Prinsip permainan adalah mudah, tetapi dengan cepat menjadi ketagihan. / © Studio Permainan East Side

Pada asasnya, anda tidak perlu melakukan banyak perkara selain mengumpul wang yang diperoleh oleh ahli gusti anda melalui pergaduhan. Kerana mereka berjuang sendirian. Jadi anda tidak perlu mempelajari sebarang gerakan khas yang perlu anda gunakan dalam pertarungan. Jika anda seorang peminat gusti sebenar, anda akan menikmati nama seperti Britt Baker, Kris Statlander, Toni Storm, Ruby Soho, Paul Wight, Taz dan Arn Anderson.

Dengan menonton video promosi pendek, anda boleh mempercepatkan proses mendapatkan wang dengan ketara. Anda juga akan diberikan objektif lain untuk dipenuhi semasa permainan berlangsung untuk mengembangkan lagi skuad anda. Malah kutipan wang kemudiannya boleh diautomasikan oleh seorang pengurus.

Memandangkan saya baru sahaja menguji Honor Magic V2 untuk anda, AEW:Rise to the Top sudah tentu dimainkan pada paparan besar. Tetapi seperti yang anda lihat, tidak sepenuhnya tanpa kehilangan ruang paparan yang berharga, yang memalukan.

AEW: Tangkapan skrin Rise to the Top

Dari episod 3 dan seterusnya, ia mula menyeronokkan! / © Studio Permainan East Side


Bagaimanakah anda menyukai apl yang ditampilkan pada minggu ini? Apl yang manakah kegemaran anda? Adakah anda mempunyai sebarang cadangan lain yang anda ingin kongsikan dengan komuniti? Kemudian beritahu kami dalam ulasan!