5 apl peta luar talian percuma terbaik untuk Android

91
Petua dan petua peta google AndroidPIT 7
© NextPit

Peta luar talian ialah tambahan yang bagus pada senjata telefon pintar anda. Anda tidak boleh sentiasa bergantung pada akses rangkaian atau Wi-Fi, dan perkara terakhir yang anda mahukan ialah mendapati diri anda tersesat di kawasan baharu tanpa penerimaan tetamu. Untuk menyelamatkan anda daripada malapetaka di kawasan terpencil, berikut ialah peta luar talian percuma terbaik pada Android.

Navigasi pantas:

Peta Google

Sudah tentu, tiada senarai peta luar talian akan lengkap tanpa menyebut fakta bahawa Peta Google membenarkan anda memuat turun peta untuk kegunaan luar talian juga. Sejak kemas kini terbaharunya, kefungsian luar talian Peta Google adalah lebih baik dari sebelumnya, mengekalkan sistem navigasinya yang hebat walaupun tanpa internet.

Lebih-lebih lagi, Peta Google akan bertukar secara automatik kepada versi peta luar talian anda apabila ia mengesan sambungan internet yang tidak stabil untuk membantu memberikan pengalaman pengguna yang paling lancar.

cara menggunakan peta google di luar talian

Anda boleh menyimpan Peta Google dan menggunakannya di luar talian. / © NextPit

Perkara terbaik tentang Peta Google di luar talian ialah kebanyakan orang sudah biasa dengannya dan sudah menggunakannya pada telefon mereka. Apa yang anda perlu lakukan ialah pergi ke tetapan Peta Google, tekan kawasan Luar Talian dan mula menambahkannya. Ini akan kekal tersedia selama 30 hari seterusnya, selepas itu ia dipadamkan secara automatik.

cara menggunakan google maps offline2

Paparan 3D dalam Peta Google adalah hebat, tetapi anda tidak boleh mencari atau menavigasi di luar talian. Namun. / © NextPit

Peta.Saya

Saya telah menjadi peminat Maps.Me walaupun sejak ia dipanggil Maps With Me dan ia semakin bertambah baik dengan usia. Maps.Me ialah pesaing yang layak untuk tajuk apl peta luar talian terbaik pada Android. Anda tidak mempunyai bilangan muat turun negara yang terhad – anda boleh memuat turun seluruh dunia jika anda mahu.

Peta Luar Talian AndroidPIT memetakan saya mahattan 1

Maps.Me mempunyai antara muka bersih yang bagus dan mudah digunakan. / © NextPit

Menawarkan peta global luar talian percuma berdasarkan data OpenStreetMap, Maps.Me merangkumi semua perkara penting: peta yang jelas dan mudah dibaca (termasuk nombor jalan) dengan hanya tahap perincian yang betul, tempat menarik dan alamat yang boleh dicari, navigasi luar talian, perkongsian lokasi , dan tiada caj perayauan atau keperluan untuk pemindahan data dalam talian. Apl ini ialah penyelesaian peta luar talian sehenti. Ia juga paling mudah digunakan dan paling cantik.

AndroidPIT Peta Luar Talian Peta saya cari

Maps.Me menunjukkan nombor jalan dan tahap perincian yang baik. / © NextPit

OSmand

Saya menjumpai OS dan lama dahulu dan terganggu dengan kemungkinan navigasi luar taliannya. Walaupun banyak peta luar talian membenarkan penghalaan hari ini, OSMand telah melakukannya dengan baik untuk masa yang lama. Berdasarkan data OpenStreetMap yang sama seperti Maps.Me, OSMand menyediakan tahap ketepatan yang sama dalam pakej yang sangat berbeza. Jika ada, ia menyediakan sedikit terlalu banyak data peta.

Peta Luar Talian AndroidPIT osmand manhattan 1

OSand adalah lebih terperinci daripada peta luar talian yang lain. / © NextPit

OSand menawarkan navigasi luar talian yang kaya, termasuk panduan suara belokan demi belokan, penghalaan semula dan carian. OSand datang dalam versi percuma dan berbayar. Versi percuma mengehadkan anda kepada 10 muat turun peta (satu daripadanya mestilah peta asas dunia) dan beberapa alat tambah peta, seperti garis kontur, perlu dibayar. Lain-lain, seperti rakaman perjalanan, nota audio/video dan kalkulator jarak, hanya perlu didayakan.

Peta Luar Talian AndroidPIT osmand navigasi carian

OSand menunjukkan walaupun bangunan individu. / © NextPit

DI SINI Peta

Peta HERE Nokia ialah tambahan hebat kepada keluarga aplikasi peta luar talian Android. Ia merupakan pengalaman yang sangat berbeza dengan kebanyakan peta Android dan anda perlu mendaftar jika anda ingin memuat turun peta untuk kegunaan luar talian. Setelah anda melakukannya, anda akan dapat memuat turun peta luar talian percuma tanpa had.

  • Perbandingan Peta Google vs Nokia DI SINI
Peta Luar Talian AndroidPIT di sini memetakan manhattan

Peta HERE Nokia kelihatan sangat berbeza dengan kebanyakan apl peta Android. / © NextPit

HERE menawarkan navigasi belokan demi belokan, carian, satelit dan imejan trafik, dan rasa yang sama sekali berbeza dengan peta luar talian. Anda juga boleh menetapkan DI SINI untuk kekal di luar talian, supaya ia tidak tiba-tiba mula menggunakan data semula. Jika anda sedang mencari pandangan baharu pada peta luar talian, terutamanya peta yang kelihatan berbeza daripada yang lain, cubalah di SINI.

Peta Luar Talian AndroidPIT di sini memetakan carian

Peta HERE Nokia sangat mudah dibaca. / © NextPit

Peta Lokus Percuma

Locus Map Free, seperti nama kekoknya, ialah apl peta percuma untuk mereka yang sukakan aktiviti luar yang hebat. Anda boleh menggunakan Locus untuk merancang, mengedit, merekod dan menyimpan perjalanan, serta berkongsinya dengan rakan dan keluarga anda. Ia menampilkan geocaching, bermakna anda boleh memuat turun peta untuk kegunaan luar talian. Terdapat juga jurulatih audio untuk penjejakan sukan, penjejakan langsung seperti yang boleh anda lakukan dalam WhatsApp untuk menunjukkan tempat anda berada dan teknologi GPS pintar yang menjimatkan hayat bateri anda.

peta lacus percuma

Locus ialah salah satu apl peta luar talian percuma yang paling popular. / © Locus Map Percuma

Petua bonus: Adakah anda tahu anda juga boleh mencari peta luar talian untuk bandar tertentu di Gedung Play? Anda juga boleh memuat turun PDF boleh zum untuk transit, jalan bandar atau tempat menarik untuk kebanyakan destinasi pelancongan utama di dunia. Ia merupakan alternatif yang bagus kepada peta luar talian yang kadangkala agak besar jika ruang storan adalah premium.

Apl peta luar talian manakah yang anda gunakan? Ada yang kami terlepas? Beritahu kami dalam ulasan.