5 Apl Teratas Minggu: Fotografi Makanan, Gubahan & Permainan Menakutkan!

27
5 teratas com
© nextpit

Bagaimana keadaan musim luruh anda? Berasa agak muram? Syukurlah, telefon pintar kami menawarkan pelarian yang berguna. Dengan aliran tetap apl dan permainan baharu untuk Android dan iOS, anda tidak akan kekurangan pilihan. Oleh itu, berehat, rasa selesa, dan mari kita menyelami pilihan utama kami untuk minggu ini. Kami telah memilih dan menguji lima apl dan permainan khas untuk anda. Kami berharap mereka membawa kegembiraan kepada anda seperti yang mereka lakukan kepada kami!

Minggu ini adalah mengenai estetika. Kami telah mengumpulkan apl kamera yang meningkatkan permainan fotografi makanan anda, alatan gubahan foto yang inovatif dan juga permainan yang mendandan watak anda adalah acara utama. Bersedia untuk kelihatan terbaik, dalam dan luar?

Gacha Life 2 (Android & iOS)

Adakah anda mempunyai minat untuk permainan berdandan? Siapa yang tidak mengimpikan untuk mempunyai akses kepada almari pakaian yang tidak berkesudahan dan semua aksesori fesyen yang boleh anda bayangkan, tanpa mengira jantina? Sertai ‘Gacha Life 2’, sekuel kepada sensasi berpakaian dan lakonan yang digemari.

Dalam permainan ini, anda bermula dengan memilih watak anime anda dan mempunyai kebebasan untuk mengakses sesuka hati anda, mencipta rupa yang benar-benar unik. Walaupun pada pandangan pertama ia mungkin kelihatan agak serupa dengan pendahulunya dan permainan seperti ‘Gacha Life Club’, ia membawa pandangan baru ke meja.

Pilihan penyesuaian kelihatan tidak berkesudahan. Sudah tentu, mungkin terdapat had yang boleh dikira, tetapi dengan beribu-ribu pakaian, baju, gaya rambut dan banyak lagi, pilihannya sangat luas. Selepas mereka bentuk watak anda, selami Studio untuk mencipta adegan dan cerita.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

Apa yang menarik perhatian saya? Tiada pembelian dalam apl. Walau bagaimanapun, iklan yang kerap dalam ‘Gacha Life 2’ boleh menjadi agak mengganggu, terutamanya apabila anda asyik dengan reka bentuk. Tetapi pembangun menjanjikan ia percuma untuk bermain selama-lamanya, yang meyakinkan.

Tangkapan skrin antara muka pengguna aplikasi Gacha Life 2

Bagi mereka yang sentiasa sukar untuk memilih, anda akan dimanjakan dengan pilihan dalam Gacha Life 2. / © nextpit

Foodie – Penapis dan Kamera Filem (Android)

‘Seseorang tidak boleh berfikir dengan baik, suka dengan baik, tidur dengan baik, jika dia tidak makan dengan baik.’ Dengan media sosial yang memberi gambaran tentang kehidupan kita, aplikasi penggemar makanan ini memastikan hidangan anda menonjol. Ia mesti dimiliki untuk gemar makan dan kafe-hoppers.

Tangkapan skrin aplikasi Foodie - Penapis dan antara muka pengguna Kamera Filem

Sirap batuk, kesemak, dan beberapa ulas bawang putih tidak pernah kelihatan sebaik ini! / © nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Mempunyai lebih 30 penapis langsung profesional, termasuk kegemaran seperti Yum, Positano dan BBQ, siaran anda akan layak untuk Instagram. Aplikasi ini mempunyai panduan pintar untuk tangkapan atas-bawah dan pemasa untuk menangkap momen yang tepat.

Walaupun hidangan anda tidak bermutu tinggi, video akan menjadikannya kelihatan menyelerakan. Tetapi berhati-hati: jangan mengagung-agungkan makanan di bawah taraf atau berisiko digelar tawar. Pilih langganan untuk bebas iklan dengan penapis tanpa had.

Tangkapan skrin aplikasi Foodie - Penapis dan antara muka pengguna Kamera Filem

Terdapat juga “Resipi” di mana anda boleh menyemak tetapan penapis tersuai orang lain yang memuncak dalam foto mereka, yang boleh anda gunakan untuk diri sendiri. / © nextpit

YouCam Perfect – Editor Foto (Android & iOS)

Membina imej yang ideal untuk dunia boleh menjadi mencabar. Walaupun apl seperti YouCam Perfect meningkatkan swafoto—memutihkan gigi, melicinkan kedutan dan membentuk semula wajah—ingat bahawa kecantikan dalaman adalah perkara yang benar-benar penting. Jangan biarkan tekanan masyarakat menentukan anda.

Tangkapan skrin aplikasi YouCam Perfect - antara muka pengguna Editor Foto

Anda boleh meningkatkan foto menggunakan AI terbina dalam, walaupun tangkapan pemandangan cenderung mempunyai perbezaan yang sangat sedikit. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

YouCam Perfect, tersedia secara percuma dengan iklan dan pembelian dalam apl, menawarkan peningkatan foto AI. Walau bagaimanapun, foto landskap melihat perubahan yang minimum. Walaupun meningkatkan swafoto anda boleh menjadi menyeronokkan, sentiasa ingat kecantikan sebenar terletak pada diri anda. Semakin meningkat usia, rupa kita berubah, tetapi perwatakan kita kekal.

Tangkapan skrin aplikasi YouCam Perfect - antara muka pengguna Editor Foto

Seperti yang anda boleh lihat dalam ciri penyingkiran objek di atas, ia tidak berfungsi dengan baik apabila ia melibatkan reka bentuk yang kompleks / © nextpit

Apl ini membolehkan anda mengedit elemen yang tidak diingini. Langganan membuka kunci ciri, dengan harga bermula pada $5.99/bulan dan antara sehingga $32.99, bergantung pada keperluan anda.

Kamera & Resipi Makanan Snapdish (Android)

Hai pengguna iOS, harap bersabar! Minggu ini, saya menyerlahkan dua apl eksklusif Android, tetapi ia adalah kebetulan semata-mata. Masukkan Snapdish, aplikasi eksklusif untuk Android, yang membolehkan anda mendokumentasikan perjalanan makanan anda.

Anda bukan sahaja boleh mencatatkan makanan kegemaran anda, tetapi apl itu juga dilengkapi dengan AI terbina dalam yang mengukur sejauh mana hidangan anda siap untuk foto. Selain itu, dengan penapis yang unik, gambar makanan anda pasti menyerlah.

Tangkapan skrin antara muka pengguna apl Snapdish Food Camera & Recipes

Anda akan dapat memilih daripada penapis yang berbeza, termasuk tahap kekaburan di sekeliling hidangan tertentu, seperti yang dilihat di atas. / © nextpit

Penapis fotografi makanan khusus memastikan hidangan anda muncul di skrin. Mengedit dan mempertingkatkan snap makanan anda? Hanya dengan satu ketukan mudah. Daripada “Suka” tradisional, Snapdish menggunakan “Yummies!”.

Anda boleh hidangan kegemaran daripada orang lain dan juga menyusun buku masakan digital anda sendiri. Ia lebih daripada aplikasi kamera; ia adalah satu platform untuk mempamerkan ciptaan masakan anda dan belajar daripada rakan-rakan penggemar makanan. Hilang sudah idea bahawa memasak itu membosankan. Snapdish menambah keseronokan dan kesederhanaan pada adunan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya

Tangkapan skrin antara muka pengguna apl Snapdish Food Camera & Recipes

Sebaik sahaja anda berpuas hati dengan keputusan anda, siarkannya pada garis masa Snapdish anda supaya orang lain dapat melihat hasil seni anda! / © nextpit

Franz (Android & iOS)

Berapa banyak masa yang anda gunakan untuk telefon anda setiap hari? Purata global adalah lebih daripada 2.5 jam, dan ia meningkat setiap tahun disebabkan peningkatan pergantungan kami pada telefon. Sekarang, bayangkan jika telefon anda berhantu.

Temui Franz, semangat menghantui peranti anda. Dia berdikari dengan niatnya sendiri, yang anda akan temui melalui pemberitahuan telefon. Permainan ini terungkap seperti novel visual, mencabar anda dengan keputusan yang sukar dan dilema moral. Permainan terutamanya berkisar pada membalas gesaan, mentafsir pemberitahuan dan menyambungkan titik.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Saya mendapati penarafan 9 dan lebih tua sebagai kelakar, saya tidak pasti sama ada seseorang yang muda akan menghargai kedalaman dan seram seperti ini yang menanti pemain. Ibu bapa mungkin mahu menjadi lebih arif dalam bidang ini. Nampaknya, pembangun akan mengeluarkan kemas kini lebih dekat dengan Halloween. Benda baik!

Itu sahaja buat masa ini dengan lima aplikasi kegemaran kami daripada pasukan editorial nextpit! Apl manakah yang disenaraikan di atas berjaya menarik perhatian anda? Adakah kita terlepas apl sohor kini sedia ada? Kongsi cadangan anda dengan kami dalam ulasan!


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya