5 Apl Teratas Minggu Ini: Mainkan Novel, Pepijat Skuasy dan Banyak Lagi!

14
5 teratas com
© nextpit

Adakah anda teruja dengan musim Krismas? Berapa banyak Kalendar Advent yang telah anda beli atau telah diberi hadiah? Sebelum kita menyerah kepada perbelanjaan yang lebih jauh semata-mata kerana kita dibimbing untuk percaya bahawa ini adalah musim untuk menjadi riang dan memberi, mengapa tidak duduk, berehat, dan tarik nafas dalam-dalam. Sudah tiba masanya untuk merenung tahun ini dan memikirkan apa yang ada pada tahun hadapan, dan sebelum anda memulakan tugas itu, mengapa tidak menyemak apakah lima apl yang kami fikir patut menyemak minggu ini?

Kami tidak membentangkan lima apl dan permainan mudah alih secara rawak kepada anda tetapi sebaliknya menawarkan perisian yang dipilih dengan teliti. Sama ada untuk Android atau iOS, percuma atau berbayar, apl produktiviti atau permainan menembak, kami menyediakan pelbagai pilihan yang komprehensif. Kami memasang apl ini, mengujinya dan menapis apl yang direka bentuk semata-mata untuk menguras dompet anda atau tidak mempunyai sebarang faedah sebenar.

Soalan seperti pembelian dalam apl, kehadiran iklan dan perkara lain yang berpotensi untuk diperhatikan dilindungi oleh kami. Kami akan memberitahu anda semua perkara dalam perihalan apl kami. Minggu ini, anda boleh ‘membaca’ novel visual dengan Cara Mendapatkan Espers. Anda mungkin tidak mahu menilai buku dari kulitnya, tetapi novel visual adalah berbeza sama sekali.

Heroes Bug: Tower Defense ialah permainan comel yang menutupi keganasan di bawahnya. Lagipun, perkara tetap mati, tidak kira betapa comelnya. Namun, ini adalah gangguan yang dialu-alukan untuk mana-mana kanak-kanak (atau orang dewasa!) dan sesuai untuk ibu bapa memperkenalkan mereka secara halus kepada genre permainan lain berbanding dengan permainan kanak-kanak standard. Heh!

Cara Mendapatkan Espers (Android & iOS)

Pencipta How to Get Espers mempunyai rekod prestasi yang cukup baik, yang bermakna ia patut dilihat. Syukurlah, anda tidak perlu mengeluarkan satu sen pun untuk bermain permainan ini, dan ini adalah percubaan percuma pertama mereka. Tema utama adalah mengenai “melihat”, yang bermaksud anda boleh mengharapkan semua aspek visual untuk dimaksimumkan. Saya rasa anda boleh memanggil ini “pemutar skrin”? Protagonis mengalami dilema yang sangat manusiawi, pertempuran dalaman antara keinginan dan batasan seseorang.

Cerita ini cukup baik (saya tidak akan merosakkannya untuk anda), tetapi ia boleh dilakukan dengan kadar yang lebih baik. Saya mendapati kawalan tidak mempunyai kejelasan pada masa-masa tertentu, dan mereka sepatutnya lebih responsif. Mudah-mudahan, kemas kini masa hadapan akan membetulkannya, dan iklan cenderung untuk menghalang rentak cerita.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - Dapatkan tangkapan skrin Espers

Pecah otak anda semasa anda cuba sampai pada kesimpulan cerita. / © nextpit

Jika anda dapat melalui iklan yang muncul pada saat yang paling sesuai, maka pujian. Saya mendapati mereka mengganggu, tetapi sebagai pembaca yang gemar, idea untuk tidak mengetahui apa yang berlaku akhirnya membuatkan saya bertahan dengan iklan tersebut. Seperti biasa, pengakhirannya adalah dinamik kerana terdapat beberapa pilihan untuk dipilih berdasarkan pilihan tindakan anda. Saya rasa anda boleh memanggil ini versi digital buku permainan “Pilih Pengembaraan Anda Sendiri” dahulu.

Terdapat sistem tiket yang terlibat yang semakin sukar diperoleh jika anda ingin mengambil laluan percuma, yang mengecewakan. Walaupun tidak semua pilihan memerlukan tiket, mereka cenderung untuk meningkatkan harga apabila cerita berlangsung. Menonton iklan membantu anda mengumpul tiket, tetapi cara terbaik dan paling mudah ialah membayarnya. Bah, geram!

Anda amat disyorkan untuk log masuk dengan akaun, kerana akaun tetamu bermakna anda akan kehilangan semua data permainan sekiranya permainan itu dinyahpasang.

Wira Pepijat: Tower Defense (Android & iOS)

Apa yang berlaku apabila anda menggabungkan Starship Troopers dan World of Warcraft? Wira Pepijat memberi anda idea yang cukup bagus. Anda bukan sahaja perlu menghentikan pepijat masuk daripada memusnahkan pangkalan anda dengan membina jenis menara yang betul, tetapi anda juga boleh mengawal watak wira yang boleh anda kawal merentas peta, memilih musuh secara strategik satu demi satu.

Menampilkan grafik yang menarik dan bergaya, anda tidak akan bosan dalam kempen pemain tunggal yang besar-besaran. Lagipun, menjadi pepijat di kawasan kejiranan hanya membingungkan. Dari masa ke masa, anda boleh membuka kunci banyak menara dan merancang strategi pertahanan anda dengan sewajarnya. Dari masa ke masa, anda akan dapat mengalami perkembangan gaya RPG dengan peningkatan tahap, peningkatan, peralatan dan lain-lain. Permainan ini kekal segar dengan pelbagai jenis musuh.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - Tangkapan skrin Wira Pepijat

Memeluk pepijat sentiasa menjadi urusan yang tidak kemas. / © nextpit

Dari semasa ke semasa, akan ada power-up dan goodies yang dijatuhkan oleh musuh yang dikalahkan yang boleh anda ambil untuk meningkatkan lagi menara anda. Dengan sepuluh wira yang berbeza untuk dipilih dan semuanya mempunyai kekuatan dan kelemahan mereka sendiri, ia akan menjadi satu letupan (pun intended) cuba menguasai mereka semua.

Tidak perlu dikatakan, permainan menjadi lebih sukar apabila ia berlangsung, tetapi dengan jumlah pengalaman pertahanan menara yang anda miliki sehingga kini, ia tidak sepatutnya menjadi sesuatu yang akan mengganggu anda. Ia sentiasa menjadi masalah untuk mengimbangi binaan anda dan mengetahui bila anda boleh membiarkan satu atau dua pepijat menyelinap melalui pertahanan anda.

Penjejak Tabiat – HabiKit (Android & iOS)

Anda tahu bagaimana keadaannya apabila kita tiba pada penghujung bulan Disember dengan Januari baru sahaja muncul. Raksasa resolusi yang digeruni ada di sini untuk menggigit anda di belakang kerana kegagalan anda untuk berpegang pada kata-kata anda. Berapa pound anda telah hilang? Adakah anda berjaya membaca lebih banyak buku? Adakah anda tidur lebih nyenyak? Mungkin apl seperti HabiKit boleh membantu anda kembali ke landasan dengan resolusi anda, dan tiada masa yang lebih baik daripada sekarang untuk bermula.

Anda perlu berstruktur secara adil dalam pemikiran anda jika anda ingin memanfaatkan HabiKit sepenuhnya. Saya terpaksa memasukkan semua tabiat sendiri, dan jika anda mudah terganggu seperti saya, anda akan tersesat dalam menyesuaikan jenis tabiat yang saya ingin bina berbanding dengan benar-benar mengerjakan tabiat itu sendiri.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

5 aplikasi teratas - Tangkapan skrin Habikit

Memulakan tabiat baharu bukanlah satu tugas yang mudah, tetapi HabiKit membantu memudahkan anda melakukannya. / © nextpit

Antara muka bersih, intuitif dan mesra pengguna. Menyesuaikan tabiat memerlukan anda memberikan nama dan penerangan jika ia membantu anda menjejakinya, matlamat berturut-turut (harian, minggu, bulan), peringatan (sekiranya anda mempunyai ingatan yang singkat), dan berapa kali anda mahu menyelesaikan tugasan ini setiap hari. Dari sana, pilih ikon yang sepadan (yang mana anda akan dimanjakan untuk pilihan!), dan warna supaya lebih mudah untuk membezakan pelbagai tabiat yang anda cuba capai.

Apl percuma adalah sangat asas, dan jika anda ingin memanfaatkannya sepenuhnya, saya akan mengesyorkan mendapatkan langganan. Masuk akal untuk pergi untuk langganan tahunan atau seumur hidup masing-masing pada $5.99 dan $14.99. Melakukannya akan memberi anda bilangan tabiat yang tidak terhad, keupayaan untuk mengeksport dan mengimport data anda, dan memaparkan widget skrin utama.

CocoonWeaver

Adakah anda suka mengambil nota? Saya suka mencatat pemikiran saya dari semasa ke semasa, tetapi bagaimana jika ada cara kreatif untuk melakukannya? Masukkan CocoonWeaver. Digelar sebagai apl memo audio yang kreatif, peribadi, diaktifkan suara, ia sudah tentu memberi saya dimensi baharu apabila ia datang untuk menyampaikan fikiran atau idea saya secara intuitif, menggunakan suara saya.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

5 apl teratas - Tangkapan skrin Cocoon Weaver

Cakap, telefon anda sedang mendengar. / © nextpit

“Tunggu sebentar,” anda berkata, “Ini tidak lebih daripada memo suara yang dimuliakan!” Ah, kawan saya, anda tidak boleh jauh dari kebenaran. Ia adalah pengalaman katartik, di mana anda bercakap ke dalam telefon anda dan meminta perisian menyalinnya ke dalam nota. Pada penghujungnya, anda bukan sahaja akan mempunyai memo suara anda tetapi transkripsi apa yang baru anda ucapkan. Ajaib, bukan? Letakkannya pada latar belakang warna kegemaran anda dan bentuk yang bergerak perlahan-lahan di latar belakang, dan keseluruhan pengalaman membuka cara baharu untuk mengenali diri anda dengan lebih baik.

Sesetengah daripada kita mungkin lebih prolifik, yang bermakna adalah idea yang baik untuk mengkategorikan nota suara anda ke dalam “kepompong” yang berbeza. Ini menjadikannya lebih mudah untuk mencari nota suara tertentu apabila diperlukan. Jika anda mahukan aplikasi nota suara yang juga melakukan transkripsi dengan cepat, maka anda pastinya tidak akan kecewa dengan CocoonWeaver.

Unpluq (Android & iOS)

Pernah berharap anda dapat menghabiskan lebih sedikit masa pada telefon anda supaya anda boleh mempunyai lebih banyak masa dengan orang yang penting dalam hidup anda? Atau adakah mereka juga terpaku pada skrin mereka? Unpluq bertujuan untuk membantu anda menyahtoksik secara digital dengan pantas. Apabila anda mula-mula melancarkan apl itu, ia akan menanyakan soalan yang menyelidik yang mana sebaiknya anda selesaikan sepenuhnya. Berapa banyak jam yang anda habiskan pada peranti mudah alih anda setiap hari?

Selepas memberikan jawapan, anda kemudiannya akan diberikan carta tentang berapa banyak masa yang anda luangkan untuk menatap telefon pintar anda, tetapi itu juga akan disertai dengan anggaran bilangan hari yang anda boleh ‘mendapatkan’ daripada telefon anda dengan Unpluq. Ia berbuat demikian dengan ukuran kecerdasan supaya anda tidak terkunci sepenuhnya daripada telefon anda dan tidak dapat menggunakannya sekiranya berlaku kecemasan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

5 apl teratas - Tangkapan skrin Unpluq

Unpluq ingin membantu anda melepaskan diri daripada telefon pintar anda. / © nextpit

Sudah tentu, saya akan menjadi orang yang menetapkan parameter apabila saya harus menahan diri daripada menggunakan aplikasi tertentu pada telefon pintar. Dengan teragak-agak, apl media sosial saya adalah yang pertama saya pilih untuk menyekat. Sekiranya saya perlu mengakses apl yang disekat, akan ada Unpluq Distraction Barrier yang perlu saya “selesaikan”. Ini memerlukan mengetik titik kanan daripada sembilan beberapa kali, dan titik itu bergerak secara rawak. Ini telah menyebabkan saya banyak kekecewaan dan saya memutuskan ia tidak berbaloi dengan masalah itu.

Petua topi: Anda sentiasa boleh mengakses Facebook anda pada komputer riba jika anda berada di rumah, siapa yang memerlukan telefon pintar? Tetapi itu mengalahkan tujuan mempunyai aplikasi ini, jadi askar, Edwin!

Dengan itu, kami telah tiba di penghujung 5 apl Teratas minggu ini. Kami berharap anda telah menikmati senarai kami dan akan bertahan untuk edisi serba baharu minggu hadapan. Pasukan editorial nextpit mengucapkan selamat berhujung minggu yang hebat!