5 Apl Teratas Minggu Ini: Permainan, Pelan Lantai dan Pemasa Selang

32
5 Apl Teratas COM
© nextpit

Minggu Krismas ini, pasukan editorial nextpit telah sekali lagi menerokai tanah apl Android dan iOS dan memilih pengesyoran terbaik untuk anda. Minggu ini anda akan menemui tiga permainan dalam senarai kami, anda boleh membuat pelan lantai rumah anda dengan Magicplan dan selain itu terdapat pemasa selang masa yang menarik.

Jika anda ingin menjimatkan wang, kami mengesyorkan anda melihat pilihan apl percuma kami pada minggu ini. Dalam artikel ini, anda akan menemui apl yang biasanya menelan belanja tetapi anda boleh muat turun secara percuma untuk masa yang singkat. Cukuplah berdebat tentang semak, mari kita lihat cadangan yang telah kami uji untuk anda bersama-sama. Berbeza dengan aplikasi percuma sementara yang baru disebut, kami telah meneliti secara peribadi lima cadangan ini dan oleh itu boleh mengesyorkannya dengan hati nurani yang bersih.

slither.io (Android & iOS)

Adakah anda masih biasa dengan permainan seperti Snake atau Pac-Man? Kebanyakan orang akan mengenali Pac-Man, walaupun Snake masih lebih dikenali oleh generasi yang lebih tua. Dan apa yang lebih baik daripada melibatkan diri dalam dunia permainan ini, atau sebaliknya, mengapa tidak permainan yang menggabungkan Snake dan Pac-Man? Sekurang-kurangnya itulah yang mungkin difikirkan oleh Lowtech Studios LCC apabila mereka menghasilkan idea untuk mencipta slither.io.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Tidak / Akaun diperlukan: Tidak

Tangkapan skrin permainan Slither.io

Snek dan berkembanglah untuk semua yang anda bernilai, tetapi berhati-hati! Jangan bersaing dengan pemain lain atau permainan akan tamat. / © nextpit

Permainan ini diringkaskan dengan cepat: Anda menggerakkan seekor cacing di sepanjang kawasan permainan yang hampir tidak terhingga. Dengan berbuat demikian, anda mengumpul bola yang membuat anda berkembang. Matlamat anda adalah untuk memusnahkan pemain/cacing lain dengan menghalang laluan mereka dan menyebabkan mereka merempuh badan anda.

Tangkapan skrin permainan Slither.io

Anda boleh menyesuaikan cacing anda mengikut kehendak anda. / © nextpit

Anda boleh memilih antara mod dalam talian atau luar talian. Seolah-olah itu tidak mencukupi, anda juga boleh menyesuaikan warna cacing anda. Tidak kira sama ada anda bermain dalam talian atau luar talian, skor tertinggi sepanjang masa dipaparkan di bahagian atas sebelah kanan skrin. Walaupun tiada tahap atau kemajuan permainan biasa dalam erti kata itu, slither.io masih merupakan pemakan masa yang luar biasa.

Magic Rampage (Android & iOS)

Sidescrollers telah menjadi bahagian penting dalam industri permainan sejak permainan seperti “Metal Slug”. Telefon pintar itu telah memberi genre nafas baru dan dengan Magic Rampage, penerbit Asantee Games telah mengeluarkan wakil genre sidescroller yang sangat menyeronokkan. Misi anda adalah untuk menyelamatkan kerajaan dan berjalan melalui banyak penjara bawah tanah. Walau bagaimanapun, terdapat satu atau dua kelainan dalam cerita.

Pada mulanya, anda mempunyai pilihan satu daripada sepuluh kelas. Ini termasuk jenis klasik seperti pahlawan atau ahli sihir, tetapi anda juga boleh menyelamatkan dunia sebagai ahli sihir dalam Magic Rampage. Anda kemudian bermula di penjara pertama anda dan dapat mengalahkan lawan pertama anda. Sepanjang permainan, anda memperoleh keupayaan kelas dan boleh membuka kunci bakat tambahan, tetapi sistem ini tidak begitu mendalam.

Tangkapan skrin permainan Magic Rampage

Pada mulanya anda masih seorang pengembara yang mudah, tetapi anda tidak lama lagi perlu menghadapi kejahatan. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Pilihan / Akaun diperlukan: Tidak

Semasa pengembaraan anda, anda juga akan membuka lebih banyak fungsi. Contohnya, anda boleh bersaing dengan orang lain dalam perlumbaan penjara bawah tanah atau melengkapkan peti besi mingguan untuk menerima ganjaran istimewa. Bahagian penting dalam permainan ini ialah mengumpul dan mengukuhkan peralatan anda, semuanya mempunyai kebolehan berbeza dan membuka laluan baharu untuk anda.

Tangkapan skrin permainan Magic Rampage

Dalam Magic Rampage, anda boleh bersaing dengan pemain lain atau melengkapkan penjara mingguan untuk menerima ganjaran istimewa. / © nextpit

Untuk melakukan ini, adalah penting untuk anda melihat dengan teliti penjara bawah tanah. Kerana terdapat laluan tersembunyi yang memberi ganjaran kepada anda dengan peralatan. Kawalan permainan juga agak mudah, kerana tidak banyak kebolehan dan kebanyakan masa anda hanya menyerang dengan serangan biasa anda. Walau bagaimanapun, ini kadang-kadang tidak mencukupi, terutamanya dengan bos. Permainan ini sangat menarik untuk sesi permainan pendek, tetapi ini tidak menjejaskan keseronokan jangka panjang.

Pemberontakan Siber (Android & iOS)

Pemberontakan Cyber ​​ialah permainan lakonan klasik (RPG), yang serta-merta memikat saya dengan imej penggoda yang mengingatkan Cyberpunk 2077. Di Gedung Google Play, ia mendapat 4.5 bintang, dan di Apple App Store walaupun 4.9 bintang daripada maksimum. daripada 5. Dan perbandingan itu disengajakan kerana visual dan juga beberapa rujukan kepada permainan yang berjaya dari CD Projekt mengiringi anda sepanjang permainan.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: 0.99 hingga 9.99 euro / Akaun diperlukan: Tidak

Jika anda ingin meringkaskan permainan ini secara ringkas, kandungan dan ceritanya agak cetek, tetapi ini dibuat oleh grafik pasca-apokaliptik yang epik tanpa belas kasihan. Anda berjuang melalui galaksi sebagai satu pasukan, mengumpul wira dan menggunakan pengalaman yang anda peroleh untuk meningkatkan kemahiran pertempuran anda. Taktik memainkan peranan penting di sini: sementara seorang wira boleh menyebabkan kerosakan yang dahsyat di kawasan yang luas, ahli pasukan lain boleh meyakinkan dalam pertempuran satu lawan satu, contohnya.

Tangkapan skrin Pemberontakan Siber

Inginkan aksi cyberpunk? / © Neocraft Ltd

Cutscene yang terperinci dari segi grafik juga merupakan sebab mengapa permainan Cyber ​​Rebellion bukan cadangan untuk setiap telefon pintar. Jika anda tidak mahu urutan ini tergagap, telefon pintar yang berkuasa adalah dinasihatkan. Cubalah sahaja, kerana permainan main peranan arena cyberpunk adalah percuma. Sudah tentu, Neocraft sebagai pembangun perisian gembira dengan pembelian dalam apl, yang mungkin dari 99 sen hingga $9.99, tetapi tidak diperlukan pada bila-bila masa.

Tangkapan skrin Pemberontakan Siber

Telefon pintar anda tidak boleh melebihi 3 tahun untuk Pemberontakan Siber. / © Neocraft Ltd

magicplan (Android & iOS)

Casi kini beralih ke bahagian rata teknologi dengannya “Casa Casi” rakan podcast Palle dan oleh itu kini berada di bawah tekanan untuk bergerak. Nasib baik, dia terjumpa aplikasi magicplan dari Sensopia. Anda boleh menggunakannya untuk mengukur bilik dengan tepat dan membuat pelan lantai.

Perlu diingat bahawa ciri realiti tambahan memerlukan iPhone atau telefon Android yang serasi dengan ARCore untuk menangkap bilik. Secara kebetulan, pelbagai peranti pengukur laser juga disokong, tetapi sebagai alternatif, anda juga boleh membulatkan peraturan lipatan dan kemudian memasukkan ukuran secara manual. Jika anda mahu, anda juga boleh mengimport pelan lantai sedia ada.

  • Harga: Percuma, model langganan pilihan / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Anda menangkap sudut demi sudut, menentukan ketinggian siling, meletakkan tingkap, pintu, dan juga boleh meletakkan perabot di ruang maya. Anda boleh memaparkan hasilnya sebagai pelan lantai 2D atau dalam 3D dan berkongsi dengan orang lain. Jika anda mahu, anda juga boleh menambah nota atau foto. Semua ini berfungsi dengan mudah dengan mengikuti arahan pada paparan. Dalam erti kata lain, anda boleh menggunakan aplikasi ini secara langsung tanpa mempelajari seni bina selama bertahun-tahun.

Tangkapan skrin aplikasi Magicplan

Anda boleh memaparkan hasil anda dalam dua dan tiga dimensi. / © nextpit

Dua projek adalah percuma, selain itu anda perlu membayar sepuluh sebulan. Terdapat juga pelan pembayaran lain jika anda ingin bekerja secara kolaboratif dengan alat tersebut atau memerlukan akses kepada API—dengan kata lain, ia juga merupakan alat untuk kegunaan profesional. Tiada pengiklanan, tetapi akaun diperlukan jika anda ingin bekerja dengan magicplan.

Mesin Pemasa Selang (Android)

Pemasa selang sering mengalami masalah terlalu rumit, kekurangan ciri atau tidak berfungsi dengan betul di latar belakang. Tiada satu pun daripada ini berlaku dengan Mesin Pemasa Selang untuk Android. Daripada pemasa biasa, anda boleh menjadualkan beberapa selang pemasa berturut-turut, gelung langkah individu dan banyak lagi.

Tutorial ringkas memperkenalkan anda dan kemudian anda boleh bermula. Sama ada anda menggunakannya untuk menyediakan pelan latihan, menjaga selang puasa atau jam hari bekerja anda—apa-apa sahaja boleh dilakukan. Anda boleh mengedit semuanya sehingga butiran terakhir dan menyesuaikannya dengan keperluan anda dan juga mengedit masa semasa pemasa sedang berjalan. Apabila selang waktu bermula, anda boleh dimaklumkan melalui getaran, bunyi, pemberitahuan atau suara dan banyak lagi.

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Tangkapan skrin aplikasi Mesin Masa Selang

Dengan aplikasi ini saya akhirnya mendapat struktur dalam hari bekerja saya! / © nextpit

Apa yang saya dapati paling menarik ialah anda boleh membiarkan alat pemasa kecil ini berjalan di latar belakang tanpa sebarang masalah. Biarkan ia muncul dalam pemberitahuan, atau tentukan untuk menggunakannya secara alternatif melalui fungsi gambar dalam gambar atau sebagai widget terapung. Anda boleh melihat rupa perkara ini pada telefon pintar anda dalam tangkapan skrin di bahagian atas sebelah kanan.

Apl hebat yang mudah digunakan dan melakukan perkara yang sepatutnya dilakukan—dan semua ini tanpa memerlukan akaun, percuma dan tanpa pengiklanan! Jika anda mahu, anda boleh derma kepada pembangun, tetapi anda tidak akan mendapat sebarang fungsi tambahan. Terdapat lebih banyak pilihan tema dan bunyi dan anda menyokong pembangunan aplikasi.

Sekali lagi, itu sahaja untuk 5 apl teratas kami pada minggu ini. Apl manakah daripada artikel ini yang paling anda sukai? Adakah terdapat apl yang belum anda temui dalam 5 teratas minggu ini, tetapi yang patut disyorkan? Beritahu kami di bahagian komen!