5 Apl Terbaik Minggu Ini: Permainan Ujian Personaliti, Pemeriksa Harga & Penjejak Tabiat

23
5 teratas com
© nextpit

Bagaimana dengan Black Friday anda? Adakah panduan tawaran Black Friday 2023 kami membantu anda dalam membuat pembelian pintar dan mengelakkan pilihan yang kurang menarik? Ada kemungkinan anda terlepas beberapa tawaran, tetapi untuk mengalihkan perhatian anda daripada berbelanja lebih, apa kata anda menyemak ‘5 Apl Teratas Minggu’ kami? Kami percaya kami telah memilih beberapa pilihan yang menarik untuk anda. Pilihan ini akan memastikan telefon pintar anda kekal menarik sepanjang hujung minggu.

Setiap minggu, pengguna telefon pintar Android dan iOS dimanjakan untuk pilihan dengan pilihan baharu apl dan permainan yang baru dikeluarkan. Di sini, di nextpit, kami mengambil tanggungjawab kami ke peringkat seterusnya dengan melalui undian, memisahkan apa yang kami fikirkan sebagai gandum daripada sekam. Dalam erti kata lain, kami secara peribadi memilih dan mencuba apl dan permainan ini untuk anda, dengan harapan anda akan mendapati ia berguna dan menghiburkan juga.

Saya rasa kami telah menyediakan pilihan tajuk yang agak menarik pada minggu ini, termasuk ujian personaliti yang memakai jubah permainan, aplikasi tempahan perjalanan yang membantu anda menjimatkan wang dan aplikasi peningkatan diri untuk anda memperoleh potongan- kelebihan di tempat kerja, antara lain. Adakah anda bersedia untuk menyemak pilihan minggu ini?

Cari Semula Diri (Android & iOS)

Socrates dikreditkan dengan pepatah, “Kenali dirimu sendiri.” Dalam zaman dan persekitaran yang pantas ini, berapa ramai antara kita yang terperangkap dalam perlumbaan tikus sehingga memerlukan permainan mudah alih untuk membantu kita memulihkan galas kita? Saya mendapati Refind Self adalah permainan yang menarik, kerana ia memerlukan laluan yang jauh lebih falsafah dengan bertanya kepada saya soalan yang mempunyai jawapan “Ya” dan “Tidak”. Bayangkan itu, hanya jawapan binari yang membuka kepada lebih banyak lagi.

Tindakan dalam permainan saya akan membawa saya ke laluan yang berbeza, di mana pelbagai faktor akan dipertimbangkan untuk mengukur keperibadian saya. Adakah saya seorang pengembara? Seorang penyelidik, mungkin? Atau adakah persona pengembara lebih sesuai dengan saya? Ia sememangnya menyeronokkan meneroka semua aspek yang berbeza yang tidak pernah saya fikirkan sebelum ini.

Pendek kata, ini adalah permainan ujian personaliti, dan fakta bahawa ia telah digamkan menjadikannya lebih menarik. Saya tertanya-tanya sama ada syarikat akan menggunakan permainan ini sebagai sebahagian daripada temu bual mereka dan bukannya ujian personaliti lama yang tradisional dan membosankan.

  • Harga: $3.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Ya

Saya sedar bahawa emosi saya juga akan mempengaruhi keputusan kerana saya mungkin membuat pilihan yang berbeza dalam situasi yang sama berdasarkan emosi semasa saya. Ini termasuk tempat saya pergi dahulu, serta dengan siapa saya memutuskan untuk bercakap. Saya rasa anda boleh mengatakan bahawa ini mempunyai nilai kebolehmain semula yang agak tinggi.

Grafik ini adalah kemunduran kepada era 8-bit, di mana Game Boy memerintah tertinggi semasa cuti saya. Saya menyukai rupa retronya, dan membiarkan permainan melihat kehidupan dari sudut pandangan yang sama sekali berbeza? Ia sememangnya sesuatu yang sangat menyegarkan dalam dunia permainan mudah alih yang keletihan yang cenderung membimbangkan untuk naik level sebagai pemacu utama.

Harga semula (Android & iOS)

Saya faham—ekonomi bukanlah yang terbaik pada masa ini, dan semua orang sedang mencari tawaran murah. Walau bagaimanapun, kami sentiasa mengharapkan sesuatu yang lebih baik untuk datang, dan kami mungkin akan menyesal pada masa-masa apabila kapal telah belayar. Reprice berharap dapat membantu anda mengelakkan perkara itu, dan dengan musim jualan akhir tahun tiba, wajar bagi saya untuk mencubanya.

Apa yang perlu saya lakukan ialah melawati Amazon melalui apl itu sendiri selepas memilih kawasan geografi saya, pilih item yang saya minati dan saya bersedia untuk pergi. Terdapat keupayaan untuk mengakses carta harga untuk item tersebut serta sejarah harganya. Mengeluarkan sedikit wang untuk versi Pro membolehkan saya menjejaki sehingga 150 produk, selain mendapat manfaat daripada kekerapan kemas kini harga yang lebih tinggi.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak (tetapi disyorkan)

Tangkapan skrin UI apl Reprice

Buat keputusan pembelian sebaik mungkin dengan Reprice dengan menjejaki harga item yang anda pantau. / © nextpit

Saya memang menghadapi beberapa isu dari semasa ke semasa di mana tiada cara untuk mendapatkan semula maklumat produk. Mungkin pembangun mungkin ingin melihat ke dalam isu bahagian belakang untuk menyelesaikannya, tetapi pada asasnya, ini adalah semudah yang ia dapat-anda pada asasnya menyemak senarai item yang anda ingin beli dan menjejaki harga dengan aplikasi .

Anda tidak perlu log masuk dengan akaun Google anda, tetapi dengan tidak berbuat demikian, anda tidak akan dapat menggunakan aplikasi ini merentas peranti yang berbeza. Ia adalah harga yang kecil untuk dibayar bagi mereka yang ingin mengekalkan maklumat peribadi dan privasi mereka, tetapi jika anda cenderung bertukar-tukar antara tablet, telefon pintar dan komputer riba anda, mungkin log masuk dengan akaun Google anda lebih masuk akal.

Dilangkau (Android & iOS)

Adakah anda suka melancong? Siapa yang tidak, betul-betul? Mengembara membuka minda dan membolehkan anda bertemu dengan pelbagai jenis orang, menekankan hakikat bahawa kita tinggal di perkampungan global. Saya suka menemui masakan dan budaya baharu jauh dari zon selesa saya, melibatkan diri dalam persekitaran baharu dengan bahasa yang sangat berbeza dituturkan di sekeliling saya. Walau bagaimanapun, perjalanan menjadi lebih mahal selepas pandemik, tetapi syukur ada Skiplagged untuk membantu memanfaatkan setiap sen.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

Tangkapan skrin UI apl Terlangkau

Berikut ialah apl yang menjadikan perjalanan mudah dan bebas kekecohan. / © nextpit

Antara muka aplikasinya agak mudah. Anda boleh memilih untuk mencari penerbangan, hotel atau menyewa kereta, masukkan tarikh, tempat berlepas dan ketibaan, dan anda boleh pergi! Apl ini akan mengeluarkan semua maklumat yang berkaitan dan memberikan anda pilihan yang paling murah.

Terdapat juga penapis seperti mana-mana apl perjalanan standard, dan saya sangat menyukai graf ramalan yang memberitahu anda sama ada harga sebenarnya mungkin turun. Sudah tentu, ia tidak mudah, tetapi sekurang-kurangnya anda boleh menangguhkannya dan terfikir bahawa benar-benar akan berlaku penurunan harga nanti.

Walaupun anda tidak perlu membuat akaun untuk menggunakan aplikasi ini, berbuat demikian akan membolehkan anda menerima beberapa kredit yang boleh digunakan untuk membeli tiket penerbangan masa hadapan. Secara keseluruhannya, ini adalah aplikasi di atas purata yang pasti akan membantu mereka yang mempunyai semangat kembara menghulurkan wang titik peluh mereka ke tahap maksimum.

Alison (Android & iOS)

Pernah terfikir untuk meningkatkan diri anda di tempat kerja atau memperbaiki kehidupan anda melalui pembelajaran kendiri? Alison ialah salah satu aplikasi sedemikian, menyediakan pelajaran dalam kategori seperti IT, kesihatan, bahasa, perniagaan, pengurusan, pembangunan peribadi, jualan & pemasaran, kejuruteraan & pembinaan, serta pengajaran & akademik.

Apl itu perlu mengetahui beberapa perkara tentang saya terlebih dahulu, memerlukan saya menjawab 6 soalan sebelum ia meneruskan untuk mengesyorkan kursus yang berkaitan. Saya harus mengakui, ia tidak tersasar terlalu jauh dari keperluan saya, yang merupakan perkara yang baik.

Dari situ, saya mempunyai pilihan kursus yang disyorkan untuk dipilih. Memilih Bahasa Isyarat British, saya kemudian dibawa ke video di mana ia memainkan apa yang saya perlukan untuk visualisasikan untuk belajar. Saya kemudian boleh meneruskan dengan video seterusnya, sehingga ke penghujungnya. Di sepanjang jalan, akan ada kuiz untuk membantu saya mengingati perkara utama yang telah diajar.

Anda perlu melalui beberapa pelajaran sebelum kemajuan dapat disimpan. Jika tidak, semua kemajuan akan hilang, dan anda perlu bermula dari awal. Cara yang cukup menarik untuk memastikan anda terlibat dalam jangka masa panjang, bukan?

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Tangkapan skrin UI aplikasi Alison

Dalam dunia yang sangat kompetitif, sebaiknya anda terus meningkatkan diri anda untuk kekal di hadapan. / © nextpit

Kursus percuma dilakukan dengan sangat profesional, manakala kuliah bukanlah pesta tunda yang mungkin biasa anda lakukan semasa anda berada di universiti. Sebaik sahaja anda telah menghadiri beberapa kursus, anda akan layak menerima sijil pada penghujungnya, walaupun ia akan dikenakan bayaran.

Tidak ada yang sama seperti belajar mengikut kadar anda sendiri. Sudah tentu, jika anda tidak mempunyai tabiat untuk kembali ke Alison untuk memastikan diri anda tajam, mungkin aplikasi pembentuk tabiat seterusnya mungkin dapat membantu anda berbuat demikian…

24 Jam – Penjejak Tabiat (Android)

Adakah anda suka untuk terus memperbaiki diri anda dalam semua yang anda lakukan? Jika anda menjawab secara afirmatif, maka anda pasti akan berminat dengan aplikasi ini. Tersedia untuk Android sahaja, 24 Jam – Penjejak Tabiat melakukan perkara yang diperkatakan dengan cara yang mudah. Anda pada asasnya bermula dengan memasukkan kategori berbeza yang anda fikir anda mahu ubah (ke arah yang lebih baik, jelas).

Kategori boleh dari apa-apa kepada segala-galanya. Saya, secara peribadi, memasukkan “Mucking About” sebagai salah seorang daripada mereka, kerana saya cenderung untuk melahu (dan oleh itu, mempunyai bengkel syaitan dalam fikiran saya). Dari situ, saya boleh menambah tabiat yang berbeza dan menetapkannya ke kategori masing-masing, termasuk skor tertentu. Dengan menggunakan apl itu, saya kemudian boleh menjejaki jumlah masa yang tepat yang dibelanjakan untuk setiap aktiviti.

Ini membolehkan saya kebebasan dan fleksibiliti untuk menjadualkan dan mewujudkan aktiviti berulang dalam kekerapan tertentu. Lagipun, ada kebijaksanaan konvensional yang mendakwa melakukan sesuatu selama 21 hari akan mengubahnya menjadi kebiasaan.

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak (tetapi disyorkan)

Tangkapan skrin 24 jam - UI apl Penjejak Tabiat

Berikut ialah apl yang mungkin hanya membantu anda membangunkan tabiat baharu untuk menggantikan tabiat lama. / © nextpit

Iklan di sana boleh menjadi agak menjengkelkan kerana ia cenderung untuk menghalang anda pada masa anda berada di ambang memasukkan maklumat baharu, tetapi saya rasa ia secara tidak langsung membantu saya mengembangkan tabiat yang berbeza, iaitu kesabaran. Walau bagaimanapun, $0.79 adalah harga kecil yang perlu dibayar untuk mengalih keluar iklan tersebut. Saya melihatnya lebih sebagai latihan.

Itu sahaja buat masa ini minggu ini. Apl atau permainan tertentu yang manakah menarik perhatian anda? Adakah anda fikir ada aplikasi yang kami terlepas pandang yang sepatutnya dipaparkan? Beritahu kami dalam ulasan!