5 Apl Terbaik Minggu Ini untuk Android & iOS: Makro, Hack ‘n’ Slash dan Banyak Lagi

36
5 teratas de
© nextpit

Hari ini hari Ahad sekali lagi, dan adakah anda tahu maksudnya? Sudah tiba masanya untuk 5 aplikasi teratas minggu ini di nextpit! Kami menyelongkar pelbagai kedai aplikasi untuk mencari apl dan permainan yang paling menarik untuk iOS dan Android untuk anda. Minggu ini, kami mempunyai alternatif MacroDroid, Diablo, dan Zelda, dan apl penjejakan penerbangan yang akan memastikan anda dikemas kini tentang lokasi pesawat berada di langit. Adakah anda bersedia? Telefon anda pasti akan berterima kasih!

Tidak seperti pengesyoran mingguan kami tentang apl percuma yang kami tidak menguji dan memasang sendiri apl ini, perkara berfungsi secara berbeza di sini. Kami memasang dan menyemak setiap apl yang berjaya masuk ke dalam senarai 5 Apl Teratas Minggu ini. Dengan cara ini, kami boleh memastikan bahawa pengesyoran apl ini benar-benar berguna.

Sudah tentu, kami juga akan berkongsi semua maklumat penting yang perlu anda ketahui sebelum pemasangan. Adakah akaun diperlukan? Adakah terdapat sebarang iklan? Apakah rupa apl itu? Dengan cara ini, anda boleh membuat keputusan yang lebih termaklum sebelum salah satu apl ini muncul pada telefon pintar anda. Cukup gurauan buat masa ini, mari kita lihat tentang maksud apl ini!

MacroDroid (Android)

Angkat tangan! Siapa di antara anda yang masih tahu tentang Tasker? Ia merupakan aplikasi Android yang menyasarkan pembangun pada tahun 2009 yang boleh melakukan tindakan berasaskan pengguna menggunakan pustaka Kotlin dan arahan konteks yang sepadan. Pada asasnya, aplikasi yang memprogramkan makro kecil. Yup, anda telah menekanya, seberguna apl itu, ia bukan secawan teh untuk semua orang.

Di sinilah MacroDroid masuk, yang jauh lebih mudah dan pada dasarnya percuma.

Tangkapan Skrin MacroDroid

Dengan MacroDroid, tindakan automatik pada Android adalah mudah! / © ArloSoft | nextpit

Sudah tentu, terdapat juga versi Pro yang akan dikenakan bayaran sekali sebanyak $5.99. Walaupun alat percuma membenarkan maksimum sehingga lima makro, anda mendapat makro tanpa had dalam versi Pro. Terdapat iklan sekali-sekala yang muncul dalam versi percuma yang akan hilang dalam versi berbayar. Selain akses kepada komuniti MacroDroid, anda juga akan mendapat akses awan untuk menyimpan makro anda untuk bayaran sekali anda.

Tangkapan Skrin MacroDroid

Dengan MacroDroid, automasi pada Android adalah mudah! / © ArloSoft | nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Ya / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

  • Harga: $5.99 / Pengiklanan: Tiada / Pembelian dalam apl: Tiada / Akaun diperlukan: Tidak

Penggunaan praktikal makro sedemikian dijelaskan dengan baik dengan contoh. Bayangkan anda memasuki kereta anda dan meletakkan telefon pintar ke dalam buaiannya. Telefon pintar akan disambungkan ke Android Auto secara automatik, dengan WLAN dimatikan, Spotify dilancarkan dengan senarai main kereta anda dan mesej masuk dibaca secara automatik. Untuk memastikan keseluruhan shebang berfungsi, ia hanya memerlukan beberapa langkah mudah.

Apa yang anda perlu lakukan ialah menetapkan “pencetus” dan “tindakan”. Jika anda mahu, anda juga boleh menambah “syarat”. Dalam contoh berikut, saya mencipta “mod malam”. Ini harus bermula secara automatik dari hari Isnin hingga Jumaat pada jam 22:00 (pencetus). Tindakan yang saya mahu ialah membisukan telefon bimbit. Sudah tentu, MacroDroid perlu mengakses kebenaran yang berkaitan pada telefon bimbit anda untuk melakukan ini.

Tangkapan Skrin MacroDroid

Dengan MacroDroid, automasi pada Android adalah sekeping kek! / © ArloSoft | nextpit

Selepas itu, saya akan menambah syarat bahawa mod malam hanya berfungsi apabila saya berada di rumah, yang boleh dikesan berdasarkan lokasi saya. Voila! Makro pertama sudah siap. Saya pasti anda boleh memikirkan berpuluh-puluh contoh lain yang perlu diautomasikan dengan segera.

Tangkapan Skrin MacroDroid

MacroDroid menjadikan tugas automatik pantas pada Android! / © ArloSoft | nextpit

Penggunaan tag NFC juga disokong dengan MacroDroid. Berseronoklah mencipta makro anda!

Flighty (iOS)

Adakah anda ingin memantau hampir semua perkara tentang penerbangan anda yang seterusnya, semuanya di satu tempat? Adakah anda juga mahukan pilihan untuk berkongsi perjalanan seterusnya dengan rakan dan keluarga terpilih atau seluruh pangkalan peminat Instagram anda? Jika ya, Flighty ialah aplikasi mutlak yang mesti ada untuk anda!

Apl ini cukup mudah: Anda memasukkan nombor penerbangan dan tarikh anda ke dalam kotak carian untuk menambah penerbangan. Anda kemudian akan melihat data yang paling penting untuk penerbangan anda, dari waktu berlepas hingga mendarat, termasuk kemungkinan kelewatan di pintu masuk dan juga karusel bagasi. Anda juga akan dapat mencari butiran dalam apl tentang jenis pesawat anda dan mendapatkan ramalan cuaca serta perbezaan masa.

Tangkapan skrin aplikasi Flighty

Dengan versi Pro, Flighty menunjukkan kepada anda lebih banyak maklumat. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Tiada / Pembelian dalam apl: $47.99 setahun, $3.99 seminggu,$249 untuk seumur hidup / Akaun diperlukan: Tidak

Keseronokan benar-benar bermula dengan versi Pro Flighty. Di sini, anda boleh melihat di mana pesawat anda sedang dalam perjalanan untuk penerbangan akan datang. Selain itu, anda akan menemui banyak butiran lain tentang perjalanan penerbangan anda yang seterusnya dalam apl. Anda juga mempunyai pilihan untuk mengaktifkan kemas kini langsung yang mewah. Bercakap tentang mewah, pilihan bergaya yang tersedia apabila anda berkongsi penerbangan anda dengan keluarga, rakan atau peminat juga tersedia dalam versi percuma.

Tangkapan skrin aplikasi Flighty

Berguna: Anda menerima kemas kini penerbangan dengan Flighty dan boleh memastikan orang lain sentiasa mengikuti perkembangannya. / © nextpit

Apa yang tiada daripada apl? Paling baik, ramalan pergolakan untuk penerbangan individu, seperti apa turbli.com tawaran. Kadang-kadang, lebih baik anda tidak mengetahui sama ada terdapat perjalanan roller coaster menanti anda, bukankah begitu?

Tycoon Bank Terbiar (Android dan iOS)

Adakah anda sentiasa mahu berenang dalam wang seperti Scrooge McDuck? Jika ya, anda harus melihat dengan lebih dekat aplikasi ini: Idle Bank Tycoon. Dalam Tycoon Idle Bank, tugas anda adalah untuk mencipta empayar kewangan daripada cawangan bank kecil dan dengan modal permulaan yang sangat sedikit. Untuk mencapai matlamat ini, anda akan membuka lebih banyak cawangan, mengupah lebih ramai pekerja dan mewujudkan keseimbangan antara kos pengendalian anda dan keuntungan anda.

Tangkapan skrin Tycoon Idle Bank

Idle Bank Tycoon ialah aplikasi berwarna-warni yang menjamin permainan yang panjang / © nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Pilihan

Dalam perjalanan anda untuk menjadi Wolf of Wall Street yang seterusnya, anda akan menyelesaikan banyak tugas, meningkatkan reputasi anda supaya anda boleh menarik pekerja yang lebih baik ke organisasi anda. Di samping itu, pekerja mempunyai ciri-ciri individu mereka untuk memberikan pengalaman permainan yang lebih tulen. Idle Bank Tycoon menjanjikan masa bermain yang panjang kerana walaupun anda tidak menemui masa untuk bermain, wang akan terus mengalir untuk anda.

Jika anda tidak dapat menahan seruan wang dan anda ingin terus mengira bil maya, anda boleh mempercepatkan kemajuan anda menggunakan wang sebenar. Sungguh ironis, berbuat demikian tidak semestinya perlu, kerana anda boleh mencipta empayar kewangan anda dalam perjalanan permainan dengan kesabaran dan ketabahan yang mencukupi.

Dawnlands (Android dan iOS)

Dengan Dawnlands, anda mempunyai alternatif Zelda yang hebat untuk telefon pintar anda. Pertama sekali, anda mulakan dengan mencipta watak anda sendiri. Anda akan sangat kagum dengan pelbagai pilihan penyesuaian kosmetik. Sebaik sahaja anda telah mencipta avatar anda, pengembaraan akhirnya boleh bermula. Landskap yang kelihatan hebat dan kawalan bendalir yang ringkas adalah ciri teras Dawnlands. Sepanjang permainan, anda akan mengumpul sumber, mencipta senjata dan alatan untuk mencipta rupa bumi dan bangunan.

Tangkapan skrin Dawnlands

Dawnlands menawarkan anda banyak kemungkinan untuk mencipta watak anda secara individu mengikut keutamaan anda. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Pengiklanan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Terdapat juga jalan cerita yang menarik untuk dimainkan yang kami tidak akan merosakkan untuk anda pada ketika ini. Selain itu, terdapat banyak cabaran dan teka-teki yang perlu anda selesaikan semasa pengembaraan anda. Usaha berani anda akan diberi ganjaran dengan item harian dan item pilihan yang boleh dibeli menggunakan mata wang sebenar. Jika pengembaraan pemain tunggal tidak mencukupi untuk anda, anda boleh menguji kemahiran anda dalam pengembaraan berbilang pemain. Adakah anda bersedia untuk klon Zelda?

Tangkapan skrin Dawnlands

Terokai dunia yang berwarna-warni di Dawnlands dan meluncur di atas alang kayu! / © nextpit

AnimA ARPG (Android dan iOS)

Nah? Adakah anda juga jengkel dengan cara Diablo menyedut wang dari poket anda? Jika ya, sudah tiba masanya anda melihat pasaran hack ‘n’ slash untuk mengetahui apakah alternatif permainan main peranan tindakan lain yang ada di luar sana. AnimA ARPG ialah salah satu alternatif sedemikian, dan mereka yang suka Diablo dan permainan yang berkaitan akan menemui jalan mereka dengan segera.

Anda memilih kelas untuk wira anda dan memutuskan sama ada dia harus menjadi pembunuh, pahlawan jarak jauh yang mahir, druid, ahli sihir dan banyak lagi. Selepas berbuat demikian, anda memasuki penjara bawah tanah dan melakukan perkara yang biasa anda lakukan dengan terbaik dalam perangkak penjara bawah tanah klasik: tampar raksasa di mulut, kumpul syiling, harta, senjata, perisai, karya!

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Tidak

Walau bagaimanapun, semasa anda maju melalui penjara bawah tanah yang berbeza, anda bukan sahaja akan berarak melalui gerombolan musuh yang menghayun pedang, anda juga perlu memikirkan strategi terbaik apabila berurusan dengan bos. Semakin anda maju, semakin mencabar, tetapi ia juga tidak terlalu sukar.

Pendek kata, peminat genre akan menikmati salah satu RPG aksi terbaik di sini pada telefon anda, tanpa perlu menyerah kepada binatang industri iaitu Blizzard dan Diablo Immortal pada masa yang sama. AnimA juga mempunyai pembelian dalam apl, tetapi ia digunakan dengan cara yang seimbang sehingga anda tidak perlu bergantung padanya sama sekali. Jika anda mahu berlari melalui tahap gelap dan raksasa bludgeon tanpa perlu marah tentang semua omong kosong bayar untuk menang? Beri peluang kepada AnimA ARPG.

Jadi, itu sahaja untuk hari ini dan seperti biasa, kami harap anda menikmati cadangan kami. Jika anda mempunyai apl atau permainan dalam fikiran yang anda fikir kami patut tampilkan di sini, cuma letakkan tajuk itu kepada kami dalam ulasan.