5 Apl Terbaik Minggu Ini untuk Android & iOS: Monster Hunter, Disney dan banyak lagi

33
5 teratas com
© nextpit

Ahad ini, walaupun keluaran bergelora iPhone 15, kami telah memilih semula beberapa apl untuk anda. Antaranya ialah Monster Hunter Now atau TrainingPeaks yang dikeluarkan baru-baru ini, teman yang sempurna untuk atlet ketahanan. Jadi duduk dan lihat 5 apl Android dan iOS teratas kami.

Tidak seperti cadangan apl percuma kami yang keluar dua kali seminggu, kami menguji setiap apl secara meluas dan tersesat dalam permainan yang berbeza sebelum mencadangkannya kepada anda dalam senarai 5 teratas kami. Ini bermakna bahawa dalam artikel ini anda hanya akan menemui aplikasi dan permainan mudah alih yang kami sendiri akan mengesyorkan kepada rakan dan kenalan kami.

Kami juga menjelaskan soalan yang paling penting untuk anda: Adakah anda memerlukan akaun? Adakah apl itu menelan kos apa-apa dan bagaimana pula dengan pengiklanan dan pembelian dalam apl? Supaya anda tidak perlu mencari melalui Gedung Google Play atau App Store, kami memberi anda maklumat ini bersama-sama dengan tangkapan skrin dan video. Berikut ialah apl terbaik minggu kalendar ke-38 untuk anda.

Disney Magic Kingdoms (Android & iOS).

Tidak cukup dengan watak Disney kegemaran anda? Kemudian anda pasti perlu melihat Disney Magic Kingdoms. Dalam apl ini, anda membuka kunci muka biasa dari alam semesta Disney semasa anda maju melalui permainan. Dari Goofy ke Pluto ke Woody, mereka semua ada. Siapa kegemaran anda?

Di Disney Magic Kingdom, tugas anda ialah mencipta taman Disney. Di sini anda bukan sahaja akan membina roda Ferris dengan wajah Mickey Mouse, tetapi juga istana impian Cinderella dan tarikan lain. Untuk mendapatkan sumber yang diperlukan, Mickey & Co. perlu menyelesaikan tugasan untuk anda. Oleh itu, dari masa ke masa, anda juga akan bersentuhan dengan lebih banyak watak Disney.

  • Harga: Percuma / Iklan: Ya / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Petikan Skrin Apl Disney Magic Kingdoms

Buka kunci watak Disney kegemaran anda. / © nextpit

Tetapi tidak semuanya berwarna-warni di Disney Magic Kingdoms. Terdapat juga penjahat biasa yang ingin menghalang anda daripada membina. Apl ini percuma—tetapi anda boleh menggunakan wang sebenar jika anda ingin mendapatkan Pluto dengan lebih pantas, contohnya, atau jika kemajuannya terlalu perlahan untuk anda. Secara keseluruhannya, aplikasi yang bagus untuk muda dan tua.

Taman Petikan Skrin Aplikasi Disney Magic Kingdoms

Cipta taman impian anda dan tingkatkan wira Disney anda. / © nextpit

TrainingPeaks (Android & iOS)

Adakah anda kerap melakukan sukan ketahanan dan masih belum menemui apl yang sesuai? Kemudian anda harus melihat TrainingPeaks, yang berfungsi sebagai hab universal untuk semua data latihan anda. Perkhidmatan ini menyokong jam tangan pintar dan penjejak daripada Garmin, Suunto, Fitbit, Apple Watches dan banyak lagi. Menarik untuk peminat Apple pada ketika ini: Dengan API Latihan baharu watchOS 10, senaman ketahanan yang dirancang boleh disegerakkan terus ke dalam apl Workout pada Apple Watch.

Trainingpeaks berjalan pada iPhone dan Apple Watch

Terima kasih kepada API Workout padanan watchOS 10, senaman berjadual boleh disegerakkan terus ke Apple Watch. / © Apple

Inti apl TrainingPeaks ialah rancangan senaman. Dalam versi percuma, anda boleh merancang latihan individu sekeping demi sekeping dalam paparan mingguan—dan kemudian betul-betul berjalan selepas matlamat yang ditetapkan. Terdapat juga unit latihan yang telah ditetapkan, contohnya dengan latihan jeda. Untuk pengguna yang membayar, TrainingPeaks juga menawarkan pilihan untuk membuat rancangan latihan untuk keseluruhan musim sekali gus.

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya ($19.99/bulan, $119.99/tahun) / Akaun diperlukan: Ya

TrainingPeaks juga menawarkan analisis terperinci. Dalam versi percuma apl, anda akan menemui banyak statistik dan butiran tentang senaman anda, yang, secara automatik, disegerakkan ke dalam apl daripada Apple Fitness & Co. Pengguna yang membayar mempunyai akses kepada jurulatih yang akan menganalisis senaman anda sesi bersama anda.

Tangkapan Skrin TrainingPeaks

TrainingPeaks menawarkan banyak pilihan untuk menganalisis latihan anda. Anda juga boleh membuat rancangan latihan yang canggih dalam apl. / © nextpit

kosong. (Android & iOS)

Jika anda suka permainan teka-teki, anda pasti akan gembira dengan “Kosong.” Terutama kerana ia adalah permainan yang tidak mengganggu anda dengan iklan, adalah percuma dan tiada pembelian dalam apl juga. Nama permainan menyatakan semuanya: Anda menemui sebuah bilik, dengan pelbagai objek—dan anda mengosongkan bilik ini sehingga ia “kosong”. Ini berfungsi dengan memutarkan bilik supaya objek yang hendak dikeluarkan berada di hadapan dinding dengan warna yang sama.

Kedengaran rumit, tetapi ia adalah idea permainan yang sangat mudah, kerana anda pasti boleh lihat sendiri dengan menonton video:

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian Dalam Apl: Tidak / Akaun Diperlukan: Ya

Kadang-kadang anda perlu bermain-main dengan cara membuang barang yang mana. Tetapi secara keseluruhannya, ia adalah permainan yang sangat santai, dengan muzik seperti Zen menambah kelonggaran.

Satu maklumat terakhir: Permainan ini sebenarnya percuma sepenuhnya, tetapi pemaju-dua saudara dari ibu kota Ukraine Kyiv-gembira dengan sumbangan. Pada masa yang sama, mereka merujuk kepada perang dan menjelaskan bahawa sokongan kerajaan Ukraine juga difahamkan sebagai derma. Jadi, sekiranya anda menikmati permainan ini, jangan ragu untuk membantu saudara-saudara.

Kecemasan (Android/iOS)

Siapa di antara anda yang tidak mengimpikan sebagai seorang budak kecil untuk menjadi anggota bomba, polis, atau paramedik suatu hari nanti? Semua turun tangan sekali lagi—dengan Kecemasan, anda kini mendapat peluang. Permainan ini malah dicalonkan untuk Anugerah Permainan Komputer Jerman. Tetapi jangan risau, ia juga tersedia dalam bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Poland.

Tangkapan skrin KECEMASAN

KECEMASAN tersedia dalam lima bahasa berbeza! / © Promotion Software GmbH | nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: ya 99 sen 3 peringkat / Akaun diperlukan: ya

Anda boleh dikatakan komander insiden untuk pelbagai jenis senario bencana. Perkara seperti nahas kereta api, nahas kapal terbang, situasi tebusan atau kesan meteorit. Hanya perkara harian yang berlaku. Dalam dunia HD yang boleh dizum, anda menyelaraskan anggota bomba, paramedik, kenderaan penyelamat, jentera bomba dan helikopter penyelamat.

Tangkapan skrin KECEMASAN

Sentiasa banyak yang perlu dilakukan dalam dunia perkhidmatan kecemasan! / © Promotion Software GmbH | nextpit

Selamatkan seramai mungkin nyawa dalam 14 situasi berbahaya. Jika anda kini fikir saya telah bermain melalui ini sekali gus, anda silap—kerana tahap boleh diulang sekerap yang anda suka dan kesilapan lalu boleh diperbetulkan. Cuba dapatkan bilangan mata maksimum untuk setiap lokasi. Mereka yang telah memainkan keseluruhannya dengan sempurna boleh membeli tiga kempen/peringkat baharu sebagai tambahan pada harga 99 sen. Pada masa ini, terdapat pakej Oktoberfest dengan harga 7.99 euro untuk dibeli.

Tangkapan skrin KECEMASAN

Hanya kerana kempen telah berjaya diselesaikan, ia tidak sempurna sehingga kini! / © Promotion Software GmbH | nextpit

Monster Hunter Now (Android & iOS)

Niantic, cerdik pandai di sebalik Pokémon Go yang sangat berjaya, mengeluarkan permainan AR baharu daripada satu lagi francais terkenal beberapa hari lalu. Ini ialah Pemburu Raksasa Sekarang, di mana anda tidak menangkap raksasa, sebaliknya memberi mereka pukulan yang baik di kepala. Objektif permainan ini adalah untuk meningkatkan pangkat memburu anda mengumpul bahan untuk meningkatkan peralatan anda dan memburu musuh yang lebih besar dan lebih besar.

Kawalan juga dijelaskan dengan cepat dalam Monster Hunter Now. Peta permainan adalah berdasarkan persekitaran anda dan semasa anda berjalan-jalan, contohnya, begitu juga model dalam permainan anda. Dalam proses itu, anda akan menemui pelbagai deposit sumber yang menyerupai Pokéstops, serta pelbagai musuh untuk dikalahkan. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengetik mereka dan anda boleh mengalahkan mereka dengan gerak isyarat mengetik yang mudah. Gerak isyarat leret akan membuatkan watak anda mengelak.

Tangkapan skrin Monster Hunter Now

Antara muka pengguna Monster Hunter Now sangat mengingatkan satu lagi permainan daripada Niantic. / © nextpit

  • Harga: Percuma / Iklan: Tidak / Pembelian dalam apl: Ya / Akaun diperlukan: Ya

Seperti dalam Pokémon Go, terdapat kedai dalam permainan di sini di mana anda boleh membeli pelbagai barangan dengan wang sebenar. Walau bagaimanapun, ini hanya ada untuk memudahkan anda bermain. Sebagai contoh, anda boleh membeli bola berwarna atau ramuan yang akan membantu anda bangun dan berjalan dengan lebih pantas, tetapi kedai itu tidak menawarkan sebarang kelebihan sebenar. Selain itu, anda juga boleh mencari barang dalam deposit atau mendapatkan item percuma di kedai setiap hari.

Tangkapan skrin Monster Hunter Now

Tidak kira besar atau kecil – dalam Monster Hunter Sekarang anda perlu mengalahkan mereka semua. / © nextpit


Ini adalah penghujung senarai 5 teratas kami untuk minggu ini. Kami harap anda menyukai satu atau tajuk lain dan cuba sendiri. Adakah anda kehilangan apl dalam senarai kami atau adakah anda mempunyai permainan yang pasti kami patut cuba? Kemudian hantar mereka dalam komen.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya