5 aplikasi Android/iOS percuma dan berbayar kami pada minggu ini

108
aplikasi minggu 2
© Bloomicon / Shutterstock.com

Seperti yang berlaku setiap minggu, saya akan bercakap tentang 5 aplikasi mudah alih percuma/berbayar dan permainan yang berbaloi untuk dimuat turun minggu ini. Selain daripada pilihan saya sendiri, saya telah menambah beberapa cadangan daripada ahli komuniti NextPit.

Tanpa berlengah lagi, berikut ialah Apl Android dan iOS teratas minggu ini

DM Saya, untuk kenalan anda yang tinggal di WhatsApp

Halangan utama untuk menggantikan WhatsApp dengan aplikasi pemesejan segera yang lebih mesra data seperti Signal atau Telegram ialah kadar penggunaannya. Jika majoriti kenalan anda kekal di WhatsApp kerana mereka tidak mengambil berat tentang perlindungan data mereka dan tidak biasa dengan Signal dari segi fungsi, mengekalkan hubungan melalui berbilang pemesej boleh menyusahkan.

DM Saya ingin menyelesaikan masalah ini dengan “memusatkan” semua pesanan anda. Perkara yang dilakukan oleh aplikasi adalah untuk membolehkan anda menentukan bagi setiap kenalan anda sistem pemesejan yang mereka gunakan dahulu. Apabila anda memutuskan untuk menghantar mesej kepada mereka, DM Saya kemudiannya akan membuka sembang dalam apl yang sepadan secara automatik.

Dengan cara ini, anda boleh menentukan dengan siapa untuk berkomunikasi dan melalui saluran mana, tanpa perlu menyulap secara manual antara WhatsApp, Signal dan Telegram. Satu-satunya tangkapan ialah apl itu memaparkan iklan sepanduk dan memerlukan akses kepada kenalan anda. Tidak pasti sama ada orang yang pro-privasi memberikan kebenaran sedemikian kepada aplikasi pihak ketiga.

5 aplikasi minggu 5 dm saya

DM Me menyelamatkan anda daripada perlu menyesuaikan diri secara manual antara semua aplikasi pemesejan segera anda / © NextPit

Anda boleh memuat turun aplikasi DM Me daripada Google Play Kedai.

Widget iOS, untuk pengguna Android yang mahukan rupa iOS itu

Jika anda mempunyai telefon pintar Android tetapi anda menyukai rupa iOS, aplikasi Widget iOS membenarkan anda menambahkan widget iOS pada skrin utama Android anda. Apl ini percuma, tetapi terdapat pilihan bayaran 1.89 euro untuk membuka lebih banyak jubin.

5 apl minggu 5 widget ios

Widget iOS membawa sentuhan Apple pada telefon pintar Android anda / © NextPit

Anda boleh memuat turun aplikasi Widget iOS daripada Google Play Kedai.

Pelancar Faktor, bagi mereka yang nostalgia tentang Telefon Windows

Factor Launcher ialah pelancar Android alternatif yang diilhamkan oleh Windows Phone 7.

Aplikasi ini berada dalam akses awal dan oleh itu tidak mempunyai banyak ciri. Tetapi terdapat panel sisi dari mana anda boleh membuat jubin terkenal untuk aplikasi pilihan anda. Aplikasi ini adalah percuma dan tidak termasuk sebarang iklan.

Ia adalah projek solo yang dimulakan oleh pelajar dan hasilnya, sekurang-kurangnya secara visual, cukup menyenangkan. Pemaju nampaknya cukup melabur dalam projeknya dan menjanjikan banyak kemas kini juga.

5 apl minggu 5 pelancar faktor

Factor Launcher menukar telefon pintar Android anda menjadi Windows Phone / © NextPit

Anda boleh memuat turun aplikasi Factor Launcher daripada Google Play Kedai.

Stoic Today, untuk perantis Marcus Aurelius

Mungkin ini adalah aplikasi yang saya harus gunakan lebih kerap sebelum membaca beberapa komen di sini. Stoic Today ialah aplikasi percuma dan bersahaja yang menawarkan anda latihan harian berdasarkan ajaran stoicism.

Untuk menerima saat yang datang, tidak membiarkan diri anda dikawal oleh keinginan untuk kesenangan atau ketakutan akan kesakitan, menggunakan fikiran anda untuk memahami dunia dan melakukan bahagian anda dalam rancangan alam semula jadi, untuk bekerja bersama dan merawat. orang lain secara adil dan saksama.

Begitu banyak prinsip yang kita semua, termasuk saya sendiri, harus menggunakannya untuk bertukar-tukar dengan lebih tenang dalam teknosfera ini di mana pertengkaran dan perdebatan steril lain yang disuburkan oleh kecenderungan kognitif memerintah. Aplikasi ini membolehkan kami membuat peringatan harian supaya kami tidak melupakan latihan kami.

Walau bagaimanapun, saya kesal kerana perlu menonton 5 saat pertama iklan sebelum dapat mendalami setiap latihan dan aplikasi itu, buat masa ini, hanya tersedia dalam bahasa Inggeris.

5 aplikasi minggu 5 mantap hari ini

Stoic Today / © NextPit

Anda boleh memuat turun aplikasi Stoic Today daripada Google Play Kedai.

Mantis Pro Beta, untuk menentukur pengawal Bluetooth anda tanpa akar dan tanpa menunggu Android 12

Sokongan pengawal semakin meluas pada lebih banyak permainan mudah alih, tetapi penentukuran pengawal Bluetooth dalam tetapan sistem masih agak tidak lengkap pada Android 11. Google telah berjanji untuk menyediakan penyelesaian dengan Android 12.

Buat masa ini, anda sama ada perlu memutar telefon pintar anda atau bergantung pada pembangun permainan untuk menawarkan tetapan yang mencukupi untuk memperhalusi semua tetapan pengawal anda yang lebih halus.

Dengan Mantis Pro Beta, kini boleh dilakukan dengan cara yang mudah dan ergonomik. Setelah kayu bedik anda disambungkan, anda boleh tertakluk kepada pelbagai ujian dan penentukuran untuk mendapatkan tetapan optimum untuk keperluan permainan anda.

Oleh itu, anda boleh memetakan pengawal anda untuk setiap permainan kegemaran anda, dan pembangun menjamin untuk menggunakan fungsi pemetaan sentuhan universal, yang tidak memerlukan klon aplikasi (oleh itu permainan) dan oleh itu akan mengelakkan anda dilarang daripada permainan tertentu seperti sebagai PUBG Mobile yang masih tahan terhadap sokongan pengawal.

5 aplikasi minggu 5 mantis pro beta

Mantis Pro Beta membolehkan anda menentukur pad permainan anda tanpa perlu memutar telefon pintar anda / © NextPit

Anda boleh memuat turun aplikasi Mantis Pro Beta daripada Google Play Kedai.

Apa pendapat anda tentang pemilihan ini? Adakah anda sudah mempunyai peluang untuk menguji beberapa aplikasi dalam senarai ini? Apakah apl anda pada minggu ini? Kongsi pendapat anda dalam komen!