5 Faedah Utama yang Diingini Pekerja Teknologi AS pada 2024

14
AdobeStock 330312916
© agcreativelab/Adobe Stock

Kini setelah habuk telah diselesaikan, dan kerja jauh yang kekal kelihatan tidak begitu kekal, realiti ekonomi dan sosial dunia pasca-pandemi menjadi tumpuan yang lebih tajam untuk pekerja.

Akibatnya, tumpuan utama untuk pekerja pada tahun 2024 ialah manfaat syarikat, termasuk evolusi yang ketara dalam jangkaan bahawa pekerja perlu kekal bermotivasi dan dihargai. Untuk itu, Mercer’s Strategi Kesihatan & Faedah untuk 2024 mengkaji bagaimana landskap faedah boleh dibentuk semula tahun depan.

Dengan hampir dua pertiga daripada pemimpin perniagaan (64%) mengatakan bahawa mereka merancang untuk meningkatkan tawaran kesihatan dan kesejahteraan mereka tahun depan, ini adalah berita baik untuk pekerja––selagi peningkatan tersebut akan memenuhi jangkaan mereka dan meningkatkan keseimbangan kehidupan kerja.

Dengan banyak syarikat juga merancang untuk melaksanakan mandat kembali ke pejabat, laporan itu mengesyorkan bahawa pengembangan dan penambahbaikan manfaat harus berusaha untuk menambah nilai kepada pengalaman pekerja.

Terdapat faedah garis atas yang lantang dan jelas seperti penjagaan kesihatan dan masa cuti berbayar, tetapi terdapat nilai yang sangat besar untuk diperoleh daripada faedah sukarela yang sesuai dengan gaya hidup anda juga.

Lima faedah utama yang akan dicari oleh pekerja Amerika pada 2024 termasuk:

#1. Penjagaan kesihatan

Tinjauan oleh KFF mendedahkan penjagaan kesihatan menjadi kebimbangan yang ketara bagi separuh daripada orang dewasa Amerika, dengan premium untuk perlindungan keluarga meningkat hampir 47% dalam dekad yang lalu, dengan peningkatan 7% pada tahun 2023 sahaja.

Apa yang pekerja benar-benar mahukan di sini ialah kos penjagaan kesihatan dikurangkan atau, lebih baik lagi, dihapuskan sepenuhnya. Pada masa ini, 15% daripada majikan menawarkan perlindungan 100%, meningkat daripada 11% pada angka Mercer pada 2022, jadi trajektori menaik ini harus diteruskan.

#2. Subsidi kos sara hidup

Segala-galanya kini lebih mahal, daripada berulang-alik ke barangan runcit, jadi sokongan praktikal seperti makanan percuma atau bersubsidi di tempat kerja, pembayaran balik kos perjalanan, perbelanjaan rumah-pejabat, dan juga pinjaman peribadi menjadi agenda utama untuk pekerja menjelang 2024.

#3. Subsidi keluarga

Apa yang diingini oleh ramai pekerja, terutamanya wanita, ialah faedah di tempat kerja yang menyokong kehidupan keluarga. Dengan 46% majikan sama ada menawarkan atau merancang untuk menawarkan sokongan di sekitar perancangan keluarga, penyusuan susu ibu dan kawasan selepas bersalin yang lain pada 2024, ini adalah langkah yang dialu-alukan.

Sokongan dan perkhidmatan penjagaan kanak-kanak juga dijangka meningkat, termasuk subsidi kos, rujukan dan kemudahan di tapak. Walau bagaimanapun, lebih separuh daripada perniagaan menyatakan bahawa faedah sedemikian tidak ada dalam agenda mereka sama sekali, walaupun wabak itu menonjolkan cabaran yang wujud untuk ibu bapa yang bekerja.

#4. Peningkatan fleksibiliti

A tinjauan 2023 mendedahkan bahawa 73% daripada pemimpin teknologi percaya pekerja dengan fleksibiliti yang lebih tinggi adalah lebih produktif. Pekerja juga ingin menentukan bila dan di mana mereka bekerja, tanpa perlu berada di pejabat jika tidak sesuai dengan mereka.

Polisi PTO tanpa had merupakan sebahagian daripada fleksibiliti baharu ini untuk sesetengah firma teknologi juga, dan 72% besar perniagaan yang menawarkan polisi ini melaporkan bahawa kakitangan mengambil jumlah cuti yang sama seperti had yang ditetapkan.

#5. Latihan dan pendidikan

Kerjaya dengan umur panjang adalah penting. Jadi peningkatan kemahiran dan pembangunan peribadi, sama ada dalam peranan anda atau di luarnya, adalah satu lagi bidang yang boleh meningkatkan semangat dan produktiviti. Dan ini juga masuk akal––ia menyediakan kumpulan bakat yang semakin meluas sedia untuk membantu mengembangkan operasi syarikat apabila tiba masanya.

Jika anda mencari gaji dan faedah yang lebih baik, peranan anda yang seterusnya sedang menunggu di Papan Kerja Nextpit.

Oracle sedang mencari pengalaman Jurutera Perisian Kanan untuk berkongsi minat mengendalikan sistem teragih pada skala besar menggunakan amalan terbaik asli awan. Dalam peranan ini, anda akan mereka bentuk dan membina aplikasi berasaskan awan baharu dari bawah. Pemohon yang berjaya akan digalakkan untuk memimpin, berinovasi dan memperkasakan rakan jurutera mereka.

DataAnnotation berada di pasaran untuk a Pembangun Perisian untuk menyertai pasukan secara kontrak, untuk menyumbang dalam bidang melatih chatbot AI untuk membuat kod. Dalam peranan yang diterajui inovasi ini, anda akan bekerjasama dengan bot sembang sedia ada untuk meningkatkan kebolehan mereka dan mengukur kemajuan, sambil menulis kod dan menilainya bagi pihak orang lain.

Di Boulder, SciTec sedang mencari a Jurutera Perisian Kanan C++ untuk membantu dalam misinya untuk menyampaikan teknologi pemprosesan data sensor termaju dan keupayaan instrumentasi saintifik dalam menyokong Keselamatan dan Pertahanan Negara. Syarikat yang menarik ini menyokong pelanggan di seluruh Jabatan Pertahanan dan Kerajaan AS, dan dalam peranan itu anda akan membantu mereka dalam membina alatan baharu yang inovatif untuk menyampaikan keupayaan analisis data bertaraf dunia yang unik.

Mulakan carian kerja anda hari ini di Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.