5 ROM KitKat teratas untuk Samsung Galaxy S3 Mini

79
logo android 4 4 kitkat
© Google/NextPit

Berita tentang Samsung Galaxy S3 dan adik lelakinya, Galaxy S3 Mini, tidak akan menerima kemas kini KitKat secara rasmi bermakna ramai pengguna yang masih menggunakan peranti ini tidak akan mendapat kemas kini Android rasmi lagi. Jangan risau! Sama seperti fakta bahawa Galaxy S3 satu tan potensi melalui ROM tersuai untuk mendapatkan KitKat padanya, Galaxy S3 Mini mempunyai potensi yang sama. Berikut ialah senarai ROM tersuai Android 4.4 teratas untuk Samsung Galaxy S3 Mini anda.

logo android 4 4 kitkat

© Google/AndroidPIT

Apabila memasang mana-mana ROM berikut, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anda perlu membuka kunci dan mengakar peranti anda. Selain itu, perisian pemulihan (kami mengesyorkan TWRP) perlu dipasang. Sentiasa pastikan anda membuat sandaran data anda sebelum mencuba pemasangan/kelipan mana-mana ROM tersuai.

CyanogenMod

galaxy s2 cyanogenmod

© Samsung, Cyanogen Inc, AndroidPIT

Ia adalah ROM tersuai yang paling popular atas sebab tertentu dan ia mendapat tempat teratas dalam senarai. Versi KitKat CyanogenMod 11 membawa semua ciri Android 4.4 ke S3 Mini bersama-sama dengan beberapa tambahan hebat lain oleh krew CM. Dengan aliran kemas kini yang berterusan untuk CM 11 (binaan stabil dwi mingguan dijadualkan untuk dikeluarkan secara berterusan) dan kemudahan menggunakan Pemasang CyanogenMod yang dipertingkatkan, mendapat ROM tersuai dan KitKat ini pada S3 Mini anda tidak boleh lebih mudah.

AOKP

aokp milestone 2 teaser

© NextPit

Satu lagi ROM yang sangat popular pada adegan KitKat ialah AOKP dan ia membawa satu tan pilihan tweaker bersama-sama dengannya. Digunakan terutamanya sebagai asas untuk ROM tersuai lain, tidak sukar untuk melihat sebab mereka menggunakan pangkalan AOKP untuk bermula. Walaupun tidak setanding dengan CyanogenMod 11 dari segi kemas kini dua minggu sekali, ia masih dikekalkan dengan kerap oleh pembangun di belakangnya untuk mengikuti pembetulan pepijat dan tweak.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang AOKP, lihat artikel kami tentang ujian dijalankan dengan ROM tersuai ini. Anda juga boleh merebutnya dari sinicuma pastikan anda memilih peranti anda dahulu.

OS bunglon

chamaleon

© Bunglon

OS Chameleon, juga dikenali sebagai Chaos, ialah ROM yang dimasak berasaskan CyanogenMod yang menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian untuk pengguna. Salah satu perkara yang paling kami sukai tentang Chameleon OS ialah pelancar asli mereka menyokong satu tan pilihan tweaker: anda boleh menetapkan tema berbeza sebagai lalai untuk aplikasi yang berbeza. Selain itu, ROM tersuai ini menawarkan beberapa pilihan keselamatan (seperti membuka kunci gerak isyarat) dan anda boleh menyesuaikan kebenaran aplikasi dengan mudah.

Anda boleh mencari OS Chameleon di halaman pembangun.

LELAKI PAC

galaxy s3 i9300 mendapat android 4 4 2 kitkat

© PacMan

Menawarkan ROM tersuai unik yang menggunakan CyanogenMod, AOKP dan Paranoid Android, PAC MAN menggabungkan yang terbaik daripada semua dunia di bawah satu bumbung. PAC Man membawakan ciri paling popular daripada semua ROM ini, termasuk Kawalan PIE dan Reben. Apatah lagi, PAC MAN boleh dipancarkan terus melalui Odin, jadi pengguna Samsung akan mendapati kaedah berkelip sangat mudah.

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang ROM serta cara untuk melakukannya memasangnya sendiri di tapak web pembangun.

Karbon 4.4.2

karbon s3 mini

© Karbon

Mengekori di penghujung senarai ialah Karbon. ROM tersuai ini, adalah seperti beberapa pilihan kami sebelum ini, berdasarkan CyanogenMod. Walau bagaimanapun, Carbon membawa lebih banyak pilihan konfigurasi mengenai sistem dan antara muka pengguna, termasuk dapat mengubah suai bar navigasi, bar status, skrin kunci dan banyak lagi.

Untuk mendapatkan Karbon, pastikan anda melawat halaman pembangun dan pilih peranti anda.