5 widget Android terbaik untuk menyesuaikan telefon pintar anda

109
huawei mate 20 x 01
© NextPit

Bosan dengan skrin utama telefon pintar anda? Berikut ialah 5 pilihan teratas kami untuk widget skrin utama Android yang terbaik, untuk semua kategori yang paling penting: cuaca, bateri, peluncur kelantangan dan kecerahan, jam dan pengambilan nota. Semak mereka di bawah!

Lompat ke bahagian:

widget skrin utama

Jadikan skrin utama lalai (kiri) anda sendiri, dengan widget Accuweather (tengah) dan Widget Bateri (kanan). / © NextPit

Widget cuaca terbaik: Accuweather

Selain sebagai aplikasi cuaca yang hebat, Accuweather juga dilengkapi dengan widget. Nah, lebih daripada satu, kerana anda boleh memilih saiz dan sama ada anda mahu ia menjadi terang atau gelap. Daripada widget 1×1 terkecil, yang menunjukkan hanya nama bandar, suhu semasa dan ikon kecil untuk cuaca semasa, kepada yang terbesar dengan ramalan 3 hari keseluruhan, pasti ada widget cuaca yang sesuai untuk skrin utama anda dengan Accuweather

Widget bateri terbaik: Widget Bateri

Dapatkan bateri kecil yang comel untuk skrin utama anda yang menunjukkan peratusan bateri semasa anda, malah suhu semasa bateri anda. Ia dikodkan warna dengan cara yang jelas: hijau bermaksud baik, kuning bermaksud agak dicas, dan merah bermaksud sampai ke outlet pronto. Terdapat dua pilihan saiz berbeza yang tersedia, dan saya lebih suka yang terkecil kerana ia paling tidak mengganggu.

widget skrin utama 2

Dapatkan widget untuk kecerahan dan kelantangan (kiri), jam tersuai yang bergaya (tengah) dan widget nota melekit (kanan). / © NextPit

Widget volum dan kecerahan terbaik: Widget Slider – Jilid

Dapatkan bar peluncur untuk skrin utama anda untuk media, penggera dan kelantangan panggilan, serta mod kecerahan dan getaran. Anda boleh mempunyai peluncur individu untuk semua ini, atau hanya untuk satu, dua, empat atau enam daripadanya! Widget boleh padat atau selebar yang anda mahukan, dan ia akan sebati pada skrin utama anda dengan baik berkat rupa modennya.

  • Cuba Widget Slider – Kelantangan daripada Gedung Play.

Widget masa terbaik: Tujuh Masa – Jam Boleh Resizable

Dapatkan widget jam yang bergaya dan anggun untuk skrin utama anda dengan Seven Time. Ia boleh diubah saiz sepenuhnya: hanya seret dan lepas untuk mengubah saiz kepada bentuk dan saiz yang paling sesuai untuk peranti anda. Reka bentuk percuma lalai kelihatan seperti reka bentuk Samsung memenuhi Star Trek, atau anda boleh menaik taraf kepada versi berbayar dan memilih daripada perpustakaan besar yang berbeza rupa.

Widget nota melekit terbaik: Widget Nota Melekit Mudah

Jika anda mahukan widget Sticky Note yang tidak masuk akal, ini sahaja. Letakkannya pada skrin utama anda, laraskan saiz dan bentuk mengikut keinginan anda, kemudian anda boleh pergi. Anda boleh menulis senarai tugasan, senarai barangan runcit, atau hanya perkara rawak yang anda tidak mahu lupakan sepanjang hari tanpa sebarang kekecohan. Ia adalah widget yang sesuai untuk menggantikan nota melekit kertas sebenar dan apl nota kikuk yang disertakan dengan telefon anda.

Widget apa yang anda tidak boleh ada? Beritahu kami dalam ulasan.