6 trend yang akan menentukan kehidupan kerja anda pada tahun 2024

13
blockchain saham adobe
© Maksym Yemelyanov/Adobe Stock

Kita menghabiskan sebahagian besar daripada kehidupan kita bekerja atau di tempat kerja, jadi adalah tidak munasabah untuk pekerja mengharapkan yang terbaik daripada majikan mereka. Lagipun, mereka mengharapkan yang terbaik daripada anda.

Penyelidikan baru oleh Gallup telah mendedahkan trend yang ditetapkan untuk mentakrifkan tempat kerja pada 2024, dan tidaklah mengejutkan bahawa penemuan itu mengesahkan perubahan besar dalam hubungan antara majikan dan pekerja.

Sememangnya, sebahagian daripada peralihan itu adalah disebabkan oleh permulaan kerja jauh dalam beberapa tahun kebelakangan ini; pada tahun 2023, hanya 20% pekerja berkemampuan jauh menghabiskan seminggu bekerja mereka di tapak.

Itu bukan satu-satunya perubahan yang anda boleh jangkakan. Berikut ialah enam arah aliran yang kelihatan bersedia untuk membentuk kehidupan pekerja Amerika pada tahun 2024.

1. Tekanan adalah tetap

Walaupun usaha majikan untuk meminimumkan tekanan dalam kalangan pekerja, Gallup’s Keadaan Tempat Kerja Global laporan mendedahkan bahawa 52% pekerja masih mengalaminya setiap hari. Bagi sesetengah orang, tekanan boleh menjadi satu bentuk motivasi, tetapi bagi yang lain ia boleh menyebabkan produktiviti berkurangan, keletihan dan masalah mental. Pertimbangkan punca tekanan anda, dan sama ada ia wajar.

2. Penglibatan pekerja semakin meningkat

Pekerja yang terlibat mengambil berat tentang kerja mereka dan merasakan bahawa mereka membuat perubahan kepada syarikat. Adakah ini terdengar seperti anda? Penglibatan dalam kalangan pekerja AS meningkat pada tahun 2023 selepas kemerosotan yang didorong oleh pandemik. Syarikat sedang melabur dalam memacu penglibatan untuk meningkatkan produktiviti, kesetiaan dan hasil. Ia juga memerlukan pekerja untuk menerima dan tidak sinis terhadap usaha ini.

3. Kepercayaan terhadap kepimpinan semakin jatuh

Kepercayaan terhadap kepimpinan syarikat telah jatuh sejak 2020, menurut Gallup, dengan hanya 23% pekerja menyatakan mereka mempercayai kepimpinan organisasi mereka. Ketelusan dan keterbukaan tentang nasib syarikat dan rancangan masa depan adalah perlu untuk pekerja mempercayai pemimpin mereka. Jika anda tidak yakin dengan kepimpinan syarikat anda, mungkin sudah tiba masanya untuk perubahan.

4. Pengurus yang baik penting

Menjalankan syarikat pada tahun 2024 adalah sukar, tetapi menjadi pengurus bukanlah berjalan di taman. Pengurus dijangka memastikan pekerja terlibat, walaupun mereka sendiri merasa tertekan.

Salah satu statistik paling penting dalam penyelidikan Gallup baru-baru ini ialah pengurus bertanggungjawab untuk 70% daripada penglibatan pekerja. Jika mereka menderita, syarikat menderita, jadi jangan rasa reputasi dalaman syarikat adalah tanggungjawab anda sahaja.

5. Kerja hibrid ditetapkan untuk diteruskan

Seperti biasa, pendapat berbeza-beza tentang nilai dan daya maju tempat kerja hibrid, tetapi selepas pelbagai pertempuran pada tahun 2022 dan 2023 tentang kembalinya ke pejabat, kebanyakan syarikat telah menyelesaikan dasar hibrid mereka. Sama ada anda jauh atau hibrid, atau tidak, anda sepatutnya dapat mengharapkan komunikasi yang jelas mengenai rancangan majikan anda dalam ruang ini, dan juga jangkaan yang munasabah apabila perubahan berlaku.

6. Budaya akan membantu membentuk mengenal pasti

Sesetengah individu menolak budaya di tempat kerja, dengan visi latihan membina pasukan yang lapuk dan kek hari jadi. Terdapat lebih daripada itu, sudah tentu. Budaya tempat kerja boleh menjadi usaha akar umbi untuk mewujudkan identiti bersama, mengurangkan tekanan dan membina hubungan yang bermanfaat. Jika anda menjangkakan untuk terlibat dalam kerja dan berasa percaya kepada majikan anda—seperti di atas—maka anda boleh melakukan lebih buruk daripada membantu membina budaya di tempat kerja anda.

Jika peranan semasa anda tidak memenuhi anda dalam mana-mana cara di atas, semak imbas nextpit Job Board untuk mencari penempatan anda yang seterusnya.

Cloudhesive, pembangun perisian di Ft. Lauderdale, sedang mengupah seorang Jurutera Awan untuk menyertai misinya untuk memanfaatkan keupayaan ekosistem awan awam melalui perkhidmatan terurus yang canggih. Dalam peranan ini, anda akan mengetuai pelaksanaan penyelesaian pelanggan baharu, daripada penyepaduan pantas dengan tawaran SaaS Cloudhesive kepada projek yang lebih rumit yang melibatkan penghijrahan atau pengoptimuman persekitaran pelanggan.

Di New York, Progyny ialah pembekal terkemuka bagi penyelesaian dan faedah kesuburan, dan sedang berusaha untuk meningkatkan keupayaannya dengan Jurutera Perisian Kanan. Dalam peranan ini, anda akan bekerjasama dengan pasukan rentas fungsi untuk membina dan melaksanakan penyelesaian yang menjurus ke arah menyediakan penyelesaian kesuburan yang komprehensif dan inklusif untuk memberi manfaat kepada pesakit, pakar perubatan dan keluarga di seluruh Amerika Syarikat.

Peranan di Electronic Arts adalah pekerjaan impian untuk mereka yang betul Jurutera perisian. Dalam peranan ini, anda akan bekerjasama dengan penerbit ikonik pada tajuk Star Wars terbarunya, bekerja dengan enjin permainan Unreal 5 generasi akan datang, mereka bentuk permainan dari bawah sambil bekerja dengan jabatan lain untuk meramal dan menyediakan keperluan mereka sebagai projek berprofil tinggi diteruskan.

Mulakan carian kerja anda hari ini melalui Nextpit Job Board. Artikel ini ditulis oleh Doug Whelan.