9 apl kecergasan terbaik untuk Apple Watch pada tahun 2022

90
Skrin apl senaman pada iPhone dalam latar belakang Hitam

Aktiviti penjejakan daripada Apple Watch adalah lebih mudah. Dan ini terutamanya kerana jam tangan pintar sentiasa berada di pergelangan tangan anda dan hanya sekilas pandang. Jadi, jika anda telah berjanji untuk menjadi sangat cergas, aplikasi kecergasan Apple Watch terbaik ini boleh membantu anda.

 1. MyFitnessPal
 2. Hilangkan!
 3. Kelab Latihan Nike
 4. Penjaga lari
 5. Rancangan Senaman & Kecergasan Fitbod
 6. Withings Health Mate
 7. Kesihatan jantung Qardio
 8. Monitor Denyutan Jantung FITIV
 9. Penjejak Latihan Gimaholic

1. MyFitnessPal – Pilihan Editor

Apl kecergasan MyFitnessPal untuk Apple Watch

“MyFitnessPal” ialah penjejak kalori dan diet yang sangat baik untuk watchOS dan iOS. Dengan apl ini, anda boleh menjejaki apa yang anda makan dengan mudah dan mengelakkan penagih untuk kekal cergas dan sihat.

MyFitnessPal mempunyai pangkalan data besar lebih 6 juta makanan. Dan ia berfungsi dengan sempurna dalam menjejaki beberapa nutrien seperti kalori, lemak, protein, karbohidrat, gula, serat, kolesterol, vitamin.

Anda boleh menyambungkannya dengan lebih 50 apl dan peranti. Selain itu, aplikasi kecergasan Apple Watch ini membolehkan anda memilih daripada lebih daripada 350 latihan untuk membantu anda menjadi lebih cergas dan kuat.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $9.99)

Muat turun

2. Hilang! – Penjejak makanan untuk penurunan berat badan

Lose It Apple Watch Calorie Counter Petikan Skrin Apl Apple Watch

Jika anda telah memutuskan untuk menurunkan semua berat tambahan yang nampaknya telah membuatkan anda kelihatan pasif atau letih, Lose It! boleh menjadi aset yang cukup baik untuk anda.

Dengan aplikasi ini, anda akan dapat menyimpan semua makanan yang anda makan di bawah kanta rapat. Oleh itu, mengesan pemakanan akan menjadi agak mudah.

Tajuk utama untuk aplikasi ini ialah koleksi besar lebih 15 juta makanan. Terdapat bar status pintar untuk membolehkan anda menjejaki kemajuan anda untuk beberapa perkara penting seperti kalori harian dan makronutrien.

Lebih-lebih lagi, ia direka bentuk untuk berfungsi dengan banyak peranti dan apl kecergasan termasuk Misfit, penimbang Fitbit, penimbang Withings dan Healthkit.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $4.99)

Muat turun

3. Kelab Latihan Nike – Untuk program kesihatan & senaman

Petikan Skrin Apl Apple Watch Nike Training Club

Terdapat sangat sedikit apl kecergasan yang boleh secekap yang ini. Apl ini mempunyai senarai yang bagus untuk lebih 185 latihan. Jadi, sama ada anda cuba untuk menguatkan otot anda atau mencapai ketenangan fikiran melalui yoga, ia akan menghadapi tugas dengan baik.

Ia membolehkan anda memasukkan pelbagai aktiviti dan membantu anda memantaunya. Mengikut rutin anda, apl itu menyediakan pengesyoran yang diperibadikan. Di atas semua, Nike Training Club disepadukan sepenuhnya dengan Apple Health untuk membolehkan anda menjejaki semua data.

Harga: Percuma

Muat turun

4. Runkeeper – Penjejak Larian GPS

Petikan Skrin Apl Kecergasan Runkeeper Apple Watch

Apl Runkeeper ialah salah satu apl kecergasan terbaik yang tersedia untuk Apple Watch. Ia membolehkan anda menjejak aktiviti secara manual atau menggunakan GPS. Selain berlari, apl itu memantau aktiviti lain seperti mendaki dan berbasikal. Selain itu, ia juga mempunyai sokongan bersepadu untuk Spotify dan iTunes, yang membantu anda kekal bermotivasi semasa anda bersenam.

Dengan aplikasi ini, anda boleh menetapkan matlamat peribadi anda dan menjejaki di mana anda berada dan berapa banyak usaha yang perlu anda lakukan. Mempunyai sokongan penuh untuk Apple Watch, anda tidak perlu membawa iPhone anda semasa anda berlari, mendaki atau berbasikal. Akhir sekali, aplikasi ini tersedia secara percuma, sementara terdapat ciri premium lain yang perlu anda langgan.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $9.99)

Muat turun

5. Rancangan Senaman & Kecergasan Fitbod – Latihan kekuatan di rumah & gim

Latihan Angkat Berat Fitbod Tangkapan Skrin Aplikasi Apple Watch

Bagi orang gila kecergasan yang sentiasa mahu memberikan yang terbaik dan memantau setiap aktiviti, Fitbod nampaknya adalah pertaruhan yang bagus. Aplikasi ini memaparkan antara muka yang bersih dan mempunyai perpustakaan besar video HD dengan penjelasan yang mudah.

Dengan jam tangan pintar, anda boleh melihat pelan latihan anda dengan pantas dan menjalankan perniagaan dengan sewajarnya. Selain daripada menawarkan pelan yang disesuaikan, ia juga terus menawarkan petua berguna berdasarkan prestasi anda. Oleh itu, anda mempunyai idea yang lebih baik tentang cara anda meneruskan rancangan itu dan lebih penting lagi perkara yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan prestasi anda.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $3.99)

Muat turun

6. Withings Health Mate – Baik untuk analisis tidur

Petikan Skrin Aplikasi Kecergasan Withings Health Mate Apple Watch

Withings direka bentuk untuk menjadi aplikasi penjejakan kesihatan berciri penuh. Aplikasi ini menyediakan program yang disesuaikan untuk meningkatkan kesihatan anda dan menjadi lebih cergas berbanding sebelum ini.

Disebabkan terutamanya oleh penjejakan aktiviti yang mendalam, anda mempunyai cerapan yang lebih baik tentang prestasi anda. Dan ia membolehkan anda mengetahui dengan mudah kawasan yang anda perlukan lebih fokus. Hasilnya, anda dapat menurunkan berat badan atau menjadi lebih aktif dalam kehidupan.

Bukan itu sahaja, Withings berfungsi dengan lancar dengan lebih daripada 100 apl kesihatan dan kecergasan seperti Apple Health, Nike, RunKeeper, MyFitnessPal dan banyak lagi.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $59.99)

Muat turun

7. Kesihatan jantung Qardio – Mempunyai fungsi alih suara

Petikan Skrin Apl Apple Watch kesihatan jantung Qardio

Perkara yang menjadikan apl ini sebagai tambahan yang sesuai pada senarai apl kesihatan dan kecergasan istimewa anda ialah keupayaan untuk menjejak tekanan darah, ECG, berat badan, HRV dan banyak lagi dengan tepat.

Untuk meneruskan, anda perlu menyambungkan apl ke peranti Qardio melalui persediaan mudah. Setelah selesai, anda boleh menggunakan beberapa carta untuk memahami tekanan darah anda. Semak statistik dan arah aliran untuk menggambarkan kesihatan jantung anda.

Selain itu, apl Qardio membolehkan anda berkongsi data kesihatan penting dengan mudah dengan doktor anda (atau sesiapa sahaja.)

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $9.99)

Muat turun

8. FITIV Pulse Heart Rate Monitor – Terbaik untuk rakaman kecergasan

FITIV Pulse GPS Cardio Tracker Petikan Skrin Aplikasi Apple Watch

Apabila anda memberikan 110% anda di gim atau semasa berlari sengit, anda ingin menjejaki prestasi anda dengan tepat. Ia bukan sahaja menawarkan anda cerapan yang lebih baik tentang sejauh mana anda melalui latih tubi tetapi juga membantu anda mengetahui bidang yang perlu anda usahakan untuk menjadi lebih baik. Dan di sinilah aplikasi seperti FITIV Pulse sangat berguna.

Dengan aplikasi ini, anda akan dapat membaca kadar denyutan jantung anda dengan mudah daripada Apple Watch. Dengan penjejakan GPS yang terkemuka dan bimbingan suara yang boleh disesuaikan, ia membuatkan anda sentiasa dibimbing dan bermotivasi.

Dengan ihsan komplikasi yang berguna, anda akan dapat mengakses data kesihatan anda dengan mudah.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $1.99)

Muat turun

9. Penjejak Latihan Gymaholic – 700+ latihan dengan animasi 3D

Penjejak Senaman Gymaholic Petikan Skrin Aplikasi Apple Watch

Gymaholic hanyalah aplikasi yang sesuai untuk peminat kecergasan yang ingin menjejaki aktiviti gim mereka dengan memberikan rupa yang diingini kepada fizikal mereka. Anda boleh melihat sesi senaman anda pada skrin bersama-sama dengan perkara penting lain seperti set, ulangan serta maklumat berat. Ia mengira masa rehat supaya anda menjalankan tugas dengan tenaga yang diperlukan.

Anda boleh menjejaki senaman anda dan mengetahui dengan cepat senaman yang telah anda selesaikan dan yang masih tinggal. Untuk memudahkan, kedua-dua senarai latihan yang telah siap dan belum selesai ditandakan. Anda boleh menyemak skrin senaman untuk mendapatkan lebih banyak maklumat penting seperti foto, nama, peralatan, otot, dsb.

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula dari $3.99)

Muat turun

Itu sahaja, kawan!

Apl kecergasan anda yang paling dipercayai?

Mana satu antara apl kecergasan ini telah memenuhi jangkaan anda? Beritahu kami tentang yang telah anda pilih untuk membantu anda mencapai kecergasan yang anda inginkan.

Saya cadangkan anda melihat siaran ini juga:

 • Apl Kecergasan Terbaik untuk iPhone
 • Apl Penjejak Tidur Terbaik untuk iPhone
 • Panduan Terbaik tentang Cara Menggunakan Apple Fitness+
 • Petua untuk Membetulkan Apple Fitness+ Tidak Dipaparkan pada iPhone
 • Senarai negara yang menyokong pemberitahuan ECG dan irama tidak teratur pada Apple Watch