Acara Seterusnya Samsung: Khabar angin Pelancaran Awal untuk Galaxy Z Fold 6 dan Z Flip 6

17
nextpit Samsung Galaxy Z Fold 5 Hands On 2023
© nextpit

Tahun ini, Samsung menaikkan tarikh acara pendedahan produk besar pertamanya, memperkenalkan Galaxy S24 lebih awal daripada yang dijangkakan. Kini terdapat khabar angin bahawa acara besar seterusnya juga akan berlaku lebih awal, di mana mereka merancang untuk melancarkan Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, dan Galaxy Ring, mungkin dengan Galaxy Buds 3 Pro juga.

  • Menarik juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Tarikh dan tempat Unpacked seterusnya Samsung

Samsung mengadakan Unpacked pertengahan tahun pada penghujung Julai tahun lepas, yang menyaksikan Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Galaxy Z Flip 5 (ulasan) tiba lebih awal daripada pendahulunya. Menurut SamMobile, Samsung juga merancang untuk menjadi tuan rumah Galaxy Unpacked yang akan datang pada minggu kedua bulan tersebut. Berdasarkan pilihan tarikh sebelumnya syarikat, itu meletakkannya pada hari Rabu atau 10 Julai, jadi dua minggu lebih awal daripada pada 2023.

Dakwaan outlet itu disokong oleh penerbitan Korea Selatan yang menggembar-gemburkan Samsung mengubah masa pengumuman Galaxy Z agar sejajar dengan pembukaan Sukan Olimpik Paris 2024 yang ditetapkan pada 26 Julai.

Perlu diingatkan bahawa Samsung juga merupakan penaja utama untuk Sukan Olimpik tahun ini. Dengan itu, sumber itu percaya tempat Unpacked boleh berlangsung di Paris, Perancis juga. Jika menjadi kenyataan, ia akan menjadi yang pertama untuk Samsung, walaupun ia tidak sama sekali mengejutkan kerana peristiwa lepas menyaksikan beberapa pelancaran Galaxy utama berlaku di rantau ini.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Render Galaxy Z Fold 6 Samsung dalam bentuk terbentang. / © Mengenai Kebocoran

Walaupun semua ini hanya bercakap tentang pelancaran, tidak ada maklumat mengenai ketersediaan peranti ini. Tetapi sama dengan Galaxy S24, telefon pintar boleh lipat juga boleh dikeluarkan serta-merta seperti Galaxy Ring yang telah pun melihatnya diusik dan dipamerkan oleh Korea Selatan.

Merujuk kepada butiran peranti, Galaxy Z Fold 6 dikhabarkan akan mendapat bentuk yang lebih kotak manakala kulit kerang Galaxy Z Flip 6 boleh mengekalkan kebanyakan reka bentuk Z Flip 5 berdasarkan pemaparan. Terdapat juga spekulasi bahawa Samsung merancang untuk mengumumkan Galaxy Z Fold 6 Ultra yang lebih premium. Telefon bimbit lipat ini harus dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 3 baharu dan diselitkan dengan Galaxy AI.

Seperti Galaxy Buds 3 dan Galaxy Buds 3 Pro, pensijilan baharu mencadangkan bahawa fon kepala dalam telinga baharu ini sedang dibangunkan. Walau bagaimanapun, tidak banyak yang diketahui tentang peranti boleh pakai ini selain daripada nama kod dalaman SM-R530 dan SM-R630, masing-masing.

Adakah anda menantikan peranti Samsung Galaxy baharu ini? Sila beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: SamMobile