Ada masalah WhatsApp dengan mesej suara, foto dan video? Kamu tidak keseorangan

93
AndroidPIT WHATSAPP FRESH
© NextPit

Adakah anda juga menghadapi masalah mendengar mesej suara yang diterima di WhatsApp atau melihat foto dan video kerana aplikasi itu, apabila anda cuba mendengarnya, ranap atau enggan memuat turun fail? Jangan risau, anda bukan seorang sahaja!

Anda boleh mendapatkan lebih banyak video mengenai topik teknologi semasa di halaman video kami.

Masalah dengan mesej mel suara WhatsApp

Jika anda biasa menerima mesej suara di WhatsApp, aplikasi itu tidak membenarkan anda mendengar mesej suara yang diterima pada masa ini. Perkara yang sama nampaknya berlaku untuk foto dan video, tetapi masalah juga timbul apabila anda ingin memuat turun fail. Nampaknya masalah itu memberi kesan kepada semua pengguna di seluruh dunia.

  • WhatsApp: penyelesaian kepada masalah yang paling menjengkelkan
  • Petua dan petua WhatsApp

Sudah tentu, panik seolah-olah menyerang ramai pengguna, terutamanya di rangkaian sosial tertanya-tanya mengapa aplikasi itu tidak berfungsi. Buat masa ini, tiada penjelasan rasmi diberikan. Namun, ini bukan kali pertama perkhidmatan pemesejan Facebook menjadi mangsa penutupan sedemikian, dan jika kita ingat kegagalan yang berlaku pada masa lalu, nampaknya WhatsApp hanya mengalami masalah pelayan. Messenger, aplikasi Facebook lain, juga nampaknya terjejas oleh kebimbangan.

Malangnya, dalam keadaan ini, tiada penyelesaian ajaib. Hanya kesabaran dan reaksi pantas pasukan teknikal WhatsApp harus menyelesaikan masalah itu. Walau bagaimanapun, anda boleh cuba mendengar mesej yang anda terima menggunakan pengurus fail.

Adakah anda juga mengalami masalah atau adakah anda hanya bergantung pada versi rasmi aplikasi?