Adakah BoAt Smart Ring Penggantian Ultimate Fitness Tracker?

67
cincin pintar bot 01
© botAt

Pemain lain memasuki pasaran kecergasan dan mungkin menyumbang kepada penjejak kecergasan secara beransur-ansur menjadi berlebihan dengan BoAt Smart Ring yang kini dipersembahkan. Kami melihat lebih dekat pada julat fungsi cincin yang sangat pintar, yang merupakan pesaing langsung kepada Ultrahuman, Oura atau Cincin Pintar Samsung Galaxy yang dijangkakan.

  • Berkaitan: Penjejak kecergasan terbaik untuk 2023 dalam ujian

boAt Smart Ring: Generasi seterusnya bagi peranti boleh pakai pintar

Syarikat India boAt mungkin tidak begitu terkenal di negara ini sehingga kini, tetapi ia telah pun mencipta nama sebagai jam pintar dan pengeluar boleh pakai di negara asalnya. Di halaman utamanya, syarikat itu kini memberikan kami cincin pintar, yang belum lagi dijual, tetapi sudah diterangkan dan diiklankan dengan agak meluas.

Cincin Pintar bot

Cincin kecil, pemantauan besar! / © boAt

Cincin pintar boAt datang dalam tiga saiz: 17.3, 19 dan 20.6 mm. Mengikut penerangan, bahan tersebut adalah campuran seramik dan logam. Ia dilengkapi dengan pelbagai jenis sensor seperti satu untuk kadar denyutan jantung, pengukuran SpO2 dan pergerakan.

Tetapi salah satu ciri khasnya ialah penderia suhu kulit, kerana, seperti yang kita ketahui selewat-lewatnya dari siri siaran Camila mengenai pengesanan haid wanita, ini adalah komponen penting untuk analisis yang tepat.

  • Sangat berbaloi untuk dibaca: Bagaimana untuk menjejaki kitaran haid anda dengan Apple Watch

Memandangkan cincin pintar boAt tidak mempunyai paparan seperti penjejak kecergasan standard atau jam tangan pintar, menggandingkannya dengan telefon pintar Android atau Apple untuk menganalisis data yang dijejaki adalah penting. Secara kebetulan, aplikasi cincin boAt sudah tersedia dalam Gedung Google Play dan juga Apple App Store. Satu lagi petunjuk bahawa cincin itu akan diumumkan—mungkin di IFA Berlin pada 1 September?

Cincin Pintar bot

Cincin pintar seterusnya akan menggantikan penjejak kecergasan! / © boAt

Apa yang dipanggil “Kawalan Sentuhan Pintar” juga kedengaran menarik, dengan bantuan aplikasi telefon pintar yang serasi seperti Spotify boleh dikawal dengan gerak isyarat leret. Cincin pintar daripada boAt diperakui 5 ATM dan harus bertahan selama tujuh hari dengan sekali caj.

Apakah pendapat anda tentang “penjejak kecergasan” generasi akan datang—tidak kira hakikat bahawa harganya pada masa ini masih sangat mahal? Adakah anda mendapati cincin pintar lebih berfaedah daripada beberapa jam tangan pintar atau jalur pintar? Anda dialu-alukan untuk menulis pendapat anda kepada kami dalam ulasan di bawah.

Sumber:
botAt