Adakah Bos Buruk Anda Menolak Anda Untuk Mencari Kerja Baru?

108
wira kerja latihan shutterstock
© Matej Kastelic / Shutterstock.com

Sudah cukup buruk apabila pasangan mula bertindak jauh dengan harapan anda akan menarik palam pada hubungan itu dahulu, tetapi kini nampaknya kita perlu mula menavigasi tingkah laku itu di tempat kerja. Yup, penyelidikan menunjukkan semakin banyak bahawa bos menggunakan taktik agresif pasif untuk mengurangkan saiz pasukan mereka dan oleh itu overhed – meninggalkan pekerja dalam limbo kerjaya sebelum mereka menyedari bahawa mereka tidak dapat menyelesaikan masalah.

sebenarnya, 75% rakyat Amerika telah mengaku meninggalkan jawatan yang mereka nikmati semata-mata kerana hubungan mereka dengan seorang pengurus. Oleh itu, hakikatnya tetap bahawa lebih cepat anda menerima bos anda tidak lagi mahu anda berada dalam pasukan, lebih baik untuk kerjaya anda.

Berhenti dalam peranan yang jelas tidak akan maju selama bertahun-tahun lebih lama daripada yang sepatutnya, dengan harapan keadaan bertambah baik bukanlah penyelesaian terbaik untuk kemajuan kerjaya. Sebaliknya, sebaik sahaja anda menyedari bos anda mendorong anda untuk mencari pekerjaan baharu, mulakan penyelidikan pasaran. Hidup terlalu singkat untuk diselesaikan dengan pasangan – begitu juga terlalu singkat untuk membiarkan bos yang jahat menghalang kerjaya anda.

Yang membawa kita untuk bertanya soalan besar, bagaimana anda tahu apabila bos anda mendorong anda untuk mencari pekerjaan baharu?

Mereka berhenti menggalakkan pertumbuhan

Ya, anda sedang berusaha untuk membantu pasukan anda mencapai matlamat, tetapi bos yang baik tahu bahawa pertumbuhan kerjaya ahli pasukan adalah sebahagian daripada tugas mereka sebagai sasaran yang menghancurkan. Jika bos anda berhenti memberi anda peluang untuk berkembang dan mula bekerja lebih rapat dengan ahli pasukan untuk mendorong mereka ke hadapan, ini adalah petanda yang jelas bahawa prospek anda dalam pasukan tertentu itu semakin hampir. Sudah tiba masanya untuk bermula meneliti peluang pekerjaan dalam bidang semasa anda.

Mereka sedang bergelut

Selalunya bos yang bergelut dengan peranan mereka sendiri mungkin berhenti mendorong pasukan mereka ke hadapan kerana kecekapan anda akan menunjukkan ketidakcekapan mereka. Jika anda mencapai sasaran atau mencapai kemenangan kewangan untuk syarikat semasa bos anda sedang bergelut, ia boleh menyerlahkan ketidakcukupan mereka sendiri. Seorang bos yang menggelepar selalunya akan mula bekerja dalam silo dari pasukan mereka dan memutuskan komunikasi dengan pengurusan kanan. Apabila anda merasakan bos anda mencapai tahap ini, mungkin sudah tiba masanya untuk mula menggilap resume anda dan mula aktif mencari peranan baharu.

Terdapat bendera merah lain yang perlu diperhatikan juga, termasuk pengecualian yang jelas daripada mesyuarat dan e-mel, serta diabaikan dalam mesyuarat. Apabila anda mencapai tahap ini, sudah tiba masanya untuk beralih kepada peranan baharu dengan segera.

Kami telah melakukan beberapa penyelidikan untuk anda, dan menemui tiga peranan menarik daripada Papan Kerja NextPit. Terokai sendiri untuk mencari peranan anda yang seterusnya dengan bos yang akan membantu anda mencapai tahap kerjaya baharu.

Pengurus Produk Kanan, DuoLingo

Peranan: Sebagaimana yang Pengurus Produk Kanan di DuoLingo anda akan berusaha untuk memacu strategi untuk produk atau kawasan produk sambil memacu ciri produk melalui keseluruhan kitaran kreatif mereka: idea, spesifikasi, pembangunan, keluaran, analisis dan lelaran.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk melakukan penyelidikan kualitatif dan kuantitatif untuk menemui idea ciri dan mengesahkannya sebelum bekerja rapat dengan pereka UI/UX untuk memastikan pengalaman pengguna yang cemerlang dan membantu membimbing pembangunan ciri

Keperluan: Anda memerlukan pengalaman yang boleh ditunjukkan untuk menjana hasil yang cemerlang sebagai pengurus produk di syarikat perisian berprestasi tinggi serta keinginan untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik melalui teknologi dan pendidikan.

Memohon peranan sebagai Pengurus Produk Kanan atau teroka semua peluang yang ada dengan DuoLingo.

Jurutera Keselamatan Kakitangan, Infrastruktur Perkhidmatan dan Aplikasi, Google

Peranan: The Jurutera Keselamatan Kakitangan di Google bekerjasama dengan pasukan yang lebih luas untuk membangunkan teknologi perisian yang kompleks secara teknikal dengan kerjasama organisasi lain di Google. Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk mengetuai kerjasama silang dengan pasukan kejuruteraan dan produk lain, dan mempengaruhi arah teknikal sambil memberikan panduan untuk inisiatif kejuruteraan keselamatan infrastruktur yang kompleks.

Keperluan: Anda memerlukan sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman dalam menganalisis sistem, mengenal pasti masalah keselamatan. dan pengauditan kod. Selain pengetahuan teknikal mesin maya, kontena, seni bina perkhidmatan mikro, reka bentuk IAM awan atau keselamatan rangkaian.

Mohon untuk Jurutera Keselamatan Kakitangan peranan atau terokai peranan digital lain di Google.

Jurutera UI, CrowdStrike

Peranan: Sebagai Jurutera UI dengan CrowdStrike anda akan bekerjasama dengan pasukan yang berbakat dan berdedikasi untuk membina dan mengekalkan antara muka pengguna untuk sistem teras syarikat, membantu mengenal pasti serangan yang paling berniat jahat dan menghentikan pelanggaran keselamatan.

Tanggungjawab: Anda akan bertanggungjawab untuk membina dan menyelenggara aplikasi web yang ditulis dalam JavaScript menggunakan Ember sambil mengambil inisiatif dan membina alatan untuk meningkatkan keselamatan dan keseluruhan pengalaman pembangunan.

Keperluan: Anda memerlukan pemahaman yang baik tentang JavaScript dan pengalaman membina antara muka pengguna aplikasi web dengan rangka kerja moden seperti Ember, React, Angular atau Vue serta kemahiran HTML dan CSS yang kuat.

Mohon untuk Jurutera UI peranan atau meneroka peluang lain dalam keselamatan siber di seluruh CrowdStrike.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di NextPit Job Board – temui semua peluang sekarang. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.